ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Champions League: Τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων

Champions League: Τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων

Μεγάλες συγκινήσεις μας πρόσφεραν οι αγώνες της Τετάρτης (19/02) για τη φάση των 16 στο Champions League, με την Αταλάντα να πετυχαίνει τη νίκη της βραδιάς. Η ομάδα του Τζιανπιέρο Γκασπερίνι στην παρθενική της συμμετοχή σε νοκ άουτ φάση στη διοργάνωση νίκησε 4-1 τη Βαλένθια, σκορ πάντως που αδικεί κατάφωρα την ισπανική ομάδα.

Σημαντική και άξια νίκη πήρε η Λειψία στο Λονδίνο επί της Τότεναμ με 1-0 με το εύστοχο πέναλτι του Τίμο Βέρνερ και φυσικά είναι φαβορί για την πρόκριση στους «8».

ΤΟΤΕΝΑΜ – ΛΕΙΨΙΑ 0-1
Γερμανική ανωτερότητα

«Γκαζωμένη» μπήκε στο ματς η Λειψία και μόλις στο 2’ ο δανεικός από τη Σίτι, Ανχελίνιο, σημάδεψε το δοκάρι του Γιορίς. Η Τότεναμ απάντησε με την ευκαιρία του Μπεργκβάιν στο 8’, όμως οι Γερμανοί είχαν κατοχή 60% και ήταν συνεχώς απειλητικοί, χάνοντας κι άλλη ευκαιρία με τον Ενκούκου στο 17’, ενώ στο 19’ ο Σικ σούταρε στα σώματα.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον χορό των χαμένων ευκαιριών με τον Βέρνερ στο 36’ να μην μπορεί να νικήσει τον Γάλλο γκολκίπερ.

Πήρε αυτό που άξιζε

Μπορεί οι Άγγλοι στο 48’ να άγγιξαν το γκολ με τον Λούκας Μόουρα, όμως ο Ντέιβις στο 56’ έκανε ανόητο πέναλτι στον Λάιμερ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ για το 0-1 ο Τίμο Βέρνερ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 0-2 στο 62’ όμως ο Γιορίς είπε «όχι» στο σουτ του Σικ.

Ο Μουρίνιο έβαλε Λαμέλα και Εντομπελέ με την Τότεναμ να ανεβάζει στροφές και στο 72’ ο Λο Σέλσο με απευθείας εκτέλεση φάουλ παραλίγο να ισοφαρίσει, με την μπάλα να βρίσκει και στο κάθετο δοκάρι. Η ομάδα του Special One πίεσε για την ισοφάριση, με τον Λούκας Μόουρα στο 89΄ να χάνει μια ευκαιρία για το 1-1, με το ματς να λήγει 0-1.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ -ΒΑΛΕΝΘΙΑ 4-1
Αποτελεσματικοί «μπεργκαμάσκι»

«Γεμάτο» πρώτο μέρος είδαμε στο «Σαν Σίρο» με τους Ιταλούς να μπαίνουν πιο δυνατά. Μόλις στο 8΄ ο Ντομενέκ νίκησε τον Ίλισιτς σε τετ-α-τετ, όμως στο 16΄ο Iσπανός κίπερ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην κοντινή προβολή του Χάτεμπουρ για το 1-0.

Η Βαλένθια έβγαλε αντίδραση και στο 30’ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως το σουτ του Φεράν Τόρες βρήκε το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 35’ ο Γκουέντες πάτησε περιοχή από αριστερά, όμως σούταρε άουτ. Έτσι, στο 42’ ο Ίλισιτς είδε τη μπάλα μπροστά του έξω από την περιοχή και έπιασε ένα τρομερό δεξί σουτ με το οποίο έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμα για το 2-0.

«Καταιγίδα»

Η πρώτη καλή φάση του δευτέρου μέρους ανήκε στους Ισπανούς, όμως στο 52΄η προβολή tου Σολέρ έφυγε λίγο άουτ. Η μπάλα δεν ήθελε τους φιλοξενούμενους και στο 57’ έγινε το 3-0 από το τρομερό σουτ του Φρόιλερ έξω από την περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γκολίνι στο 61’ κράτησε το μηδέν στο πλασέ του Μάξι Γκόμες και στο 63΄ο Χάτεμπουρ πάλι με ατομική προσπάθεια και σουτ από τα δεξιά νίκησε πάλι τον Ντομενέκ για το 4-0. Ο Τσερίσεφ με το πού μπήκε αλλαγή στο 67’ με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γκολίνι για το 4-1, ενώ ο Ρώσος στο 70’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 4-2, με την ισπανική ομάδα να πιέζει. Η Αταλάντα κατάφερε να ελέγξει το ματς και τελικά πήρε τη νίκη με 4-1 και είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στη ρεβάνς του Μεστάγια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.