Europa League: «Εφιάλτης» για ΑΠΟΕΛ – «Ονειρική» εμφάνιση από Γουλβς – Προβάδισμα πρόκρισης η Ρόμα

Europa League: «Εφιάλτης» για ΑΠΟΕΛ – «Ονειρική» εμφάνιση από Γουλβς – Προβάδισμα πρόκρισης η Ρόμα

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε το ευρωπαϊκό όνειρο του ΑΠΟΕΛ, η κυπριακή ομάδα υπέστη εντός έδρας συντριβή από τη Βασιλεία, καθώς ηττήθηκε με 3-0. Τρομερή η Γουλβς, προβάδισμα πρόκρισης για την Ρόμα.

Η Βασιλεία… έβαλε τέλος ουσιαστικά στα όνειρα του ΑΠΟΕΛ για τη συνέχιση του ευρωπαϊκού ταξιδιού, αφού επικράτησε 3-0 εκτός έδρας. Οι Κύπριοι που παρουσιάστηκαν χωρίς τον τιμωρημένο Ουζουνίδη στον πάγκο τους, πλήρωσαν τα τεράστια κενά στην άμυνα. Οι Ελβετοί είχαν ουσία και προηγήθηκαν με τον Πεντρέτα στο 16΄. Ο Στόκερ στο 53΄ πέτυχε το 2-0, ενώ στο 58′ ο Καμπράλ είχε δοκάρι. Ωστόσο, στο 66΄ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το 3-0. Οι Χαλένιους – Αλ Τάαμαρι δεν μπόρεσαν να βάλουν την ομάδα τους στο… κόλπο της πρόκρισης.

Πάρτι πρόκρισης η Γουλβς με σούπερ Ζότα

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν κάτι παραπάνω από εξόφθαλμη και η πρόκριση στο ζευγάρι των πρωτάρηδων στο Europa League μοιάζει να έχει ήδη κριθεί. Η Γουλβς συνέτριψε με 4-0 την Εσπανιόλ στο «Μολινό» και έκλεισε από απόψε θέση στους «16». Οι Λύκοι ήταν κυριαρχικοί και είχαν σε υπέροχη μέρα τον Ντιόγκο Ζότα. Ο Πορτογάλος στράικερ πέτυχε μεγαλοπρεπές χατ-τρικ (15’, 67’, 81’), το δεύτερο προσωπικό του στην φετινή σεζόν και έφτασε τα 13 γκολ σε έντεκα ευρωπαϊκές αναμετρήσεις μέσα στην χρονιά. Ενδιάμεσα, ο συμπατριώτης του, Ρούμπεν Νέβες, άφησε… άλαλο το κοινό στο γήπεδο και την τηλεόραση, με ένα από τα γνωστά φαντασμαγορικά σουτ εκτός περιοχής να καθηλώνει τον κίπερ της Εσπανιόλ. Μηδαμινή η αντίδραση για το σύνολο του Αμπελάρδο που επιστρέφει στην… μιζέρια του στην La Liga.

Πήρε προβάδισμα η Λίντσερ

Άξιζε τη νίκη, όμως και η ισοπαλία αρκεί στην… σταχτοπούτα Λίντσερ, από την στιγμή που βρήκε το εκτός έδρας γκολ (1-1). Οι εκπληκτικοί φέτος Αυστριακοί προηγήθηκαν με τον Ραγκούζ στο 26’, διατήρησαν την υπεροχή και με το σκορ υπέρ τους, αλλά προδόθηκαν από ένα χέρι εντός περιοχής στο φινάλε. Ο Κόπμεϊνερς ευστόχησε για την AZ στο 86′, που θα ταξιδέψει στην Αυστρία με κατά βάση στόχο την νίκη, για να κυνηγήσει την πρόκριση.

Επική ανατροπή για την Ρέιντζερς

Της πήρε εννιά χρόνια για να ξαναζήσει την εμπειρία ευρωπαϊκού αγώνα τον μήνα Φεβρουάριο. Ας είναι. Η Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ απέδειξε ότι έχει υιοθετήσει το μέταλλο και τον χαρακτήρα του προπονητή της και έστειλε μήνυμα πρόκρισης, με μια σούπερ ανατροπή κόντρα στην φορμαρισμένη Μπράγκα (3-2).

Οι Πορτογάλοι κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 11’ με υπέροχο σουτ του Φρανσέρχιο και στο 59’ φάνηκε να κλειδώνουν την πρόκριση από το πρώτο ματς, χάρη στο γκολ του Αμπέλ Ρουίθ. Ωστόσο, η καρδιά των Διαμαρτυρόμενων μίλησε στο τελευταίο μισάωρο. Πρωταγωνιστής ο Ιάνις Χάτζι, ο εντυπωσιακός Ρουμάνος που μείωσε στο 67’ και έβαλε ξανά στο κόλπο την ομάδα του «Stevie». Η ισοφάριση ήρθε με την καταπληκτική ατομική ενέργεια του Τζο Αρίμπο στο 75’ και επτά λεπτά αργότερα, ο Χάτζι ολοκλήρωσε τον θρίαμβο με φάουλ που κόντραρε στον Παλίνια, δίνοντας έτσι στην ομάδα του μικρό μεν, προβάδισμα δε ενόψει της ρεβάνς στην Πορτογαλία.

«Κεφάλι» με Πέρεθ και Λόπεθ

Την ημέρα που η Μπαρτσελόνα παρουσίασε τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ ως λύση ανάγκης για την επίθεση της, η οποία βεβαίως στοίχισε 18 εκατομμύρια ευρώ, ο μέχρι πρότινος Μπλαουγκράνα Κάρλες Πέρεθ σημείωνε το πρώτο του γκολ, στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός με την Ρόμα.

Με το εύστοχο πλασέ του Καταλανού (13′), οι Τζιαλορόσι πήραν μικρό προβάδισμα κόντρα στην Γάνδη (1-0), η οποία έγινε απειλητική σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Πάου Λόπεθ και να πετύχει το (πάντα πολύτιμο) εκτός έδρας γκολ.

Γερμανική ανατροπή

Όταν ο Ισαάκ Κίσε Τέλιν έβαλε μπροστά στο σκορ την Μάλμε με εύστοχο πέναλτι (47′), ο Γιόν Νταλ Τόμασον πίστεψε πως θα μπορούσε να συνδυάσει με νίκη το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι στον πάγκο της σουηδικής ομάδας.

Η Βόλφσμπουργκ, όμως, είχε αντίθετη άποψη από τον άλλοτε επιθετικό των Φέγενορντ και Μίλαν. Με γκολ του Γιόσιπ Μπρέκαλο (49′) και αυτογκόλ του Τέλιν (62′), οι Λύκοι έφτασαν στην ανατροπή και πήραν μικρό, αλλά σημαντικό προβάδισμα (2-1) ενόψει της ρεβάνς στην Σουηδία.

Το πρώτο βήμα η Λεβερκούζεν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Λεβερκούζεν έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης, αφού επικράτησε 2-1 της Πόρτο εντός έδρας. Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, με τους Πορτογάλους να μένουν ζωντανοί χάρη στο τέρμα του Ντίας. Ο Αλάριο στο 29′ πέτυχε το 1-0, ενώ στο 57′ ο Χάβερτζ από την άσπρη βούλα σημείωσε το 2-0. Βέβαια, χρειάστηκε το VAR για να επαναληφθεί η εκτέλεση, μιας και στην πρώτη αστόχησε, αλλά ο γκολκίπερ, Μαρκεσίν είχε βγει αρκετά από την εστία του. Ωστόσο, οι Δράκοι μείωσαν με τον Ντίαζ στο 73′ και διατήρησαν αρκετές ελπίδες πρόκρισης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.