Κορωνοϊός: Απειλεί μέχρι και το Champions League – Τι σκέφτονται στην UEFA

Κορωνοϊός: Απειλεί μέχρι και το Champions League – Τι σκέφτονται στην UEFA

Ο κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση την Ιταλία με ήδη αρκετές αθλητικές διοργανώσεις να έχουν αναβληθεί, όμως πιθανό είναι η UEFA να το πάει ένα βήμα παρακάτω. Συγκεκριμένα σκέφτονται τα παιχνίδια του Champions League και του Europa League να γίνουν χωρίς θεατές.

Ποδόσφαιρο μπροστά σε άδειες εξέδρες εξετάζει να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, καθώς η λίστα των θυμάτων από τον κορωνοϊό μεγαλώνει στην Ιταλία και την ίδια στιγμή πρέπει να πραγματοποιηθούν αγώνες για την φάση των «16» του Champions League και την φάση των «32» του Europa League.

Ήδη στην ιταλική Serie A, αναβλήθηκαν τέσσερις αγώνες (Τορίνο-Πάρμα, Αταλάντα-Σασουόλο, Βερόνα-Κάλιαρι και Ίντερ-Σαμπντόρια) μετά τα έκτακτα μέτρα που λήφθηκαν, ενώ περίπου 40 αγώνες από όλες τις κατηγορίες δεν διεξήχθησαν και η Ιταλική Λίγκα σκέφτεται η επόμενη αγωνιστική να γίνει πίσω από κλειστές πόρτες.

Ανάλογη είναι και η σκέψη της UEFA , που έχει πολύ πιο σφιχτό πρόγραμμα και δεν έχει ελαστικότητα για να αναβάλλει αγώνες. Η Ιταλίδα Εβελίνα Κρίστιλιν, μέλος της UEFA στο συμβούλιο της FIFA, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής στην αθλητική εκπομπή La Domenica Sportiva, πως «η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν θέλει να αναλάβει την ιατρική, νομική και πολιτική ευθύνη για τους αγώνες. Εκτός από το ματς της Ίντερ, υπάρχει επίσης το ζήτημα του ταξιδιού της Γιουβέντους στη Λιόν. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να αναβάλλουν αυτούς τους αγώνες, όπως έγινε σωστά για τη Serie A. Η υπόθεση να γίνουν χωρίς κόσμο υπάρχει…».

Τεστ για κορωνοϊό στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα ενημερώθηκε ότι οι ποδοσφαιριστές της θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις, αμέσως μόλις η αποστολή της ομάδας φτάσει στη Νάπολη για τον αγώνα με την ιταλική ομάδα, παρά το γεγονός ότι θα ταξιδέψει στον Ιταλικό νότο και όχι στον Βορρά, που δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό. Αν κάποιο μέλος της αποστολής βρεθεί με υψηλή θερμοκρασία ή πυρετό, τότε αυτομάτως θα διακομιστεί σε νοσοκομείο για επιπλέον εξετάσεις, σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Ζήτησε διαβεβαιώσεις η Λουντογκόρετς

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Μιλάνο η Ίντερ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Λουντογκόρετς στη ρεβάνς το 0-2 και εισιτήρια είχαν αγοράσει περίπου 600 Βούλγαροι φίλαθλοι. Η Λουντογκόρετς ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει: «Η Λουντογκόρετς ζήτησε επισήμως ενημέρωση από την UEFA και την Ίντερ για την κατάσταση στην ιταλική περιοχή της Λομβαρδίας, η πρωτεύουσα της οποίας είναι το Μιλάνο. Έχουν αναφερθεί εκεί περιπτώσεις που έχουν μολυνθεί από κορωναϊό τις τελευταίες ημέρες. Πολλοί από τους φιλάθλου μας έχουν ήδη αγοράσει αεροπορικά εισιτήρια και θα υπάρχουν λεωφορεία από τη Βουλγαρία για την Ιταλία. Η Λουντογκόρετς θα έρθει σε επαφή με τις βουλγαρικές διπλωματικές αρχές για την κατάσταση στην Ιταλία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.