ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μπαρτσελόνα: Έρχεται «ψαλίδι» στους μισθούς των παικτών – Πως αντιδρούν

Μπαρτσελόνα: Έρχεται «ψαλίδι» στους μισθούς των παικτών – Πως αντιδρούν

Στο δρόμο των Ιταλών και οι Ισπανοί. Η χώρα έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα από τον κορωνοϊό, με τις περισσότερες ποδοσφαιρικές ομάδες να είναι έτοιμες να κάνουν μειώσεις στους μισθούς των ποδοσφαιριστών.

Την πρώτη επαφή με τους αρχηγούς της ποδοσφαιρικής ομάδας για την περικοπή των μισθών, ελέω των επιπτώσεων του κορωνοϊού, είχε η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, με τις δύο πλευρές να δείχνουν καλή διάθεση για να επέλθει συμφωνία.

Η Ισπανία έχει τεράστιο πλήγμα από τον κορωνοϊό, με τους νεκρούς και τα κρούσματα να αυξάνονται μέρα με τη μέρα, ενώ ταυτόχρονα “βυθίζεται” και η οικονομία της χώρας, όπως συμβαίνει και με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Με τις αθλητικές δραστηριότητες να έχουν σταματήσει, πλήγμα δέχεται και ο χώρος του ποδοσφαίρου, στον οποίο γίνεται παραδοσιακά… χορός εκατομμυρίων, με τα κλαμπ που έχουν “βαριά” μισθολόγια, όπως η Μπαρτσελόνα να αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα πλεόν για το πως θα καλυφθεί ο προϋπολογισμός της χρονιάς.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο πρόεδρος των “μπλαουγκράνα”, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέουπ μίλησε με τους αρχηγούς της ομάδας Λιονέλ Μέσι, Ζεράρ Πικέ, Σέρτζι Ρομπέρτο και Σέρχιο Μπουσκετς για την ενδεχόμενη μείωση των μισθών στους αστέρες της ομάδας.

Στη συζήτηση, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, φάνηκε να υπάρχει διάθεση για συνεννόηση και συμφωνία και από τις δύο πλευρές ώστε να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Στην Μπαρτσελόνα μάλιστα υπάρχει διάθεση για επικοινωνία με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος Ισπανίας αλλά και του Champions League ώστε να εφαρμοστεί παντού αυτή η μέθοδος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρουν μάλιστα ισπανικά Μέσα η κίνηση αυτή δεν έχει σκοπό μόνο την όσο το δυνατόν, κάλυψη της “τρύπας” που δεδομένα θα δημιουργηθεί από την απώλεια των εισιτηρίων και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλά και το να μην επηρεαστεί το μισθολόγιο -κατ’ επέκταση και το αγωνιστικό επίπεδο- άλλων τμημάτων ποδοσφαίρου (γυναικείο, ομάδες νέων) ή του συλλόγου, όπως το μπάσκετ, το χάντμπολ, το futsal και το χόκεϊ επί χόρτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.