ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη «μάχη» κατά της πανδημίας

Και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη «μάχη» κατά της πανδημίας

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο μάνατζέρ του, Ζόρζε Μέντες, ενημέρωσαν ότι θα προχωρήσουν στη δωρεά εξοπλισμών σε δύο νοσοκομεία της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες θα δώσουν εξοπλισμό για δύο θαλάμους στο νοσοκομείο «Σάντα Μαρία» της Λισαβόνας, εφοδιάζοντας κάθε θάλαμο με 10 κρεβάτια, αεριστήρες, μόνιτορ παρακολούθησης, αντλίες έγχυσης και σύριγγες, ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Στο Πόρτο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ο CR7 και ο Μέντες θα εξοπλίσουν ένα θάλαμο στο νοσοκομείο «Σάντο Αντόνιο» με 15 κρεβάτια εντατικής θεραπείας, τους πολύ απαραίτητους αεριστήρες, οθόνες και άλλο εξοπλισμό. Οι τρεις θάλαμοι θα πάρουν τα ονόματα των δύο ανδρών.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ρονάλντο και τον Μέντες για την πρωτοβουλία, η οποία είναι τόσο χρήσιμη τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται καθέναν τόσο πολύ» δήλωσε ο Πάουλο Μπαρμπόσα, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του «Σάντο Αντόνιο». Παρόλο που η Πορτογαλία ανέφερε μόνο 2.362 περιπτώσεις κορονοϊού και 29 θανάτους, πολύ λιγότερες από ό, τι στην Ιταλία και την Ισπανία, το σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται ήδη υπό πίεση. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο TVI τη Δευτέρα (23/3), ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα δήλωσε ότι τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας έχουν 1.142 αεριστήρες, την ώρα που τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα διαθέτουν 250 περισσότερους.

Για να αντιμετωπίσει την κρίση, η κυβέρνηση αγόρασε 500 αεριστήρες και 4 εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα. «Εμείς (το σύστημα υγείας) δεν θα χάσουμε ποτέ τον έλεγχο της κατάστασης», δήλωσε ο Κόστα. Ωστόσο, οι επαγγελματίες του χώρου της υγείας εξέφρασαν αμφιβολίες, ιδίως όσον αφορά την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού. Τη Δευτέρα (23/3), ο ιατρικός σύλλογος της χώρας προειδοποίησε ότι τα πορτογαλικά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μάσκες, γάντια και προστατευτικά όρασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο σύλλογος νοσοκόμων επανέλαβε τις ανησυχίες των γιατρών και είπε ότι ορισμένες νοσοκόμες χρησιμοποιούν γυαλιά κολύμβησης για να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Από αυτούς που έχουν μολυνθεί μέχρι στιγμής, 165 είναι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας Αντόνιο Σάλες. Η Πορτογαλία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με περιορισμούς στις μετακινήσεις των ανθρώπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.