Λευκορωσία: «Όχι στην ψύχωση του κορωνοϊού – Αρκεί η βότκα, η σάουνα και η σκληρή δουλειά με το τρακτέρ στα χωράφια»

Λευκορωσία: «Όχι στην ψύχωση του κορωνοϊού – Αρκεί η βότκα, η σάουνα και η σκληρή δουλειά με το τρακτέρ στα χωράφια»

Με πλήρεις ενδεκάδες, επίσημους διαιτητές, φιλάθλους στις κερκίδες και υψηλό αγωνιστικό φρόνημα. Κανένας περιορισμός, καμία προληπτική προφύλαξη. Όλα νόμιμα με κρατική σφραγίδα Η Premier League της Λευκορωσίας διεξάγεται σα να μη τρέχει τίποτε. Είναι το μοναδικό επαγγελματικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη που δεν έχει ανασταλεί .

Την ώρα που η Uefa έχει βάλει λουκέτο σε όλα τα γήπεδα και τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις σε ‘όλη τη ήπειρο η αδάμαστη ομοσπονδία του αθλήματος σε αυτή την επίπεδη χώρα των 10 εκατ. κατοίκων, αντιστέκεται. Και αυτοπροβάλλεται σθεναρά σαν το ποδοσφαιρικό γαλατικό χωριό σου Αστερίξ στην ανατολική Ευρώπη.

Η σεζόν 2020-21 ξεκίνησε στις 2 μμ τη προπερασμένη Πέμπτη με το ματς της Energetyk-BGU εναντίον της σχεδόν μόνιμης πρωταθλήτριας, και πιο γνωστού διεθνώς συλλόγου της χώρας, τη BATE Borisov. Έληξε με 3-1 υπέρ της πρώτης, στην έδρα της το στάδιο του κρατικού πανεπιστήμιου της πρωτεύουσας Μινσκ, χωρητικότητας 1.500 θέσεων. Περισσότεροι από 750 φίλαθλοι στις κερκίδες πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη. Τις επόμενες μέρες μπήκαν φουλ στο αγωνιστικό πρόγραμμα και οι υπόλοιπες 14 ομάδες της επαγγελματικής κατηγορίας.

Ποια πανδημία και ποιος κορωνοιός; «Χαμπάρι δεν παίρνουν από κινδύνους» λέει στο διεθνή Τύπο το παλαιό αστέρι του εγχώριου ποδοσφαίρου, ο Αλεξάντερ Χλεμπ , πρώην παίκτης της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα, ο οποίος στα 38 του παίζει ακόμη μπάλα στη χώρα του

Στο τελευταίο ποδοσφαιρικό φυλάκιο της Ευρώπης ζουν απροβλημάτιστοι μέρες ανείπωτης δόξας και υπέρμετρης φιλοδοξίας, δίνοντας , υποτίθεται , τη δική τους απάντηση στο φονικό ιό.

Με 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα του στη χώρα οι ντόπιοι ποδοσφαιροπαράγοντες μιλούν στα διεθνή ΜΜΕ ζητώντας να σπεύσουν κι άλλα διεθνή κανάλια να μεταδίδουν τηλεοπτικά του αγώνες τους σε μια περίοδο ολοκληρωτικής απουσίας αγωνιστικής δράσης σε όλο σχεδόν το πλανήτη. «Να έρθουν και ο Ρονάλντο με το Μέσι να παίξουν εδώ τώρα , για να μη σκουριάσουν από την απραξία » δηλώνουν αγέρωχα. Για την ώρα, πάντως, τρίβοντας τα χέρια τους, έχουν προστρέξει μόνο οι bookmakers που βρήκαν ανέλπιστη ευκαιρία να μπαλώσουν τα κεσάτια τους από την έλλειψη ποδοσφαιρικού στοιχήματος.

«Οι Λευκορώσοι» , δηλώνει ο πρόεδρος της χώρας Λουκασένκο, «δεν υποφέρουν από την ψύχωση που ταλαιπωρεί τη Δυτική Ευρώπη. Αρκεί η καθημερινή καταναλώσει 40-50 γραμμάριων βότκας, η επίσκεψη στη σάουνα δύο -τρεις φορές την εβδομάδα και η σκληρή δουλειά με το τρακτέρ στα χωράφια. Ο συνδυασμός τους μπορεί να θεραπεύσει οτιδήποτε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.