ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Primera Division: Τα τρία πιθανά σενάρια και ο τεράστιο κόστος σε περίπτωση οριστικής διακοπής

Primera Division: Τα τρία πιθανά σενάρια και ο τεράστιο κόστος σε περίπτωση οριστικής διακοπής

Το σενάριο να διακοπεί οριστικά η φετινή σεζόν στην Primera Division θα έχει καταστροφικές οικονομικές συνέπειες.

Εκτιμάτε πως το ποσό της ζημιάς για τους ισπανικούς συλλόγους θα φτάσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Αυτό το νούμερο δείχνουν οι υπολογισμοί της La Liga και πλέον αναζητείται τρόπος για το πώς θα επιμεριστεί η «χασούρα».

Τα τρία σενάρια
Εφόσον η διακοπή είναι οριστική, οι απώλειες αναμένεται να ανέλθουν στα 956,6 εκατ. ευρώ. Η αρχική εκτίμηση ήταν σαφώς χαμηλότερη (περίπου στα 648 εκατ. ευρώ), αλλά σε αυτή δεν υπολογίζονταν οι απώλειες των ομάδων που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο στο Champions League, Σεβίλη και Χετάφε στο Europa League).

Από ‘κει και πέρα, το άλλο ενδεχόμενο, και πιθανότατα και πιο ρεαλιστικό αυτή τη στιγμή, είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν με τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Σε αυτή την περίπτωση, οι απώλειες περιορίζονται στα 303,4 εκατ. Ευρώ.

Τέλος, οι απώλειες θα περιοριστούν περίπου στο μισό (156 εκατ.), αν οι αγώνες ξαναρχίσουν και γίνουν με θεατές, ενδεχόμενο πάντως που φαντάζει εξαιρετικά απίθανο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρόταση της La Liga
Η πρόταση για τον επιμερισμό των ζημιών, που κατέθεσε η LaLiga στον πρόεδρο της ένωσης παικτών (AFE) και παλιό μας γνώριμο από τη θητεία του στον ‘Αρη, Νταβίντ Αγκάνθο, προβλέπει ότι οι ποδοσφαιριστές θα «πληρώσουν» σχεδόν το μισό μέρος των απωλειών: 450,9 εκατ. ευρω (47%) αν η σεζόν διακοπεί, 140,6 εκατ. (46%) αν ολοκληρωθεί κεκλεισμένων των θυρών και 77,2 εκατ. (49%) αν τα υπολειπόμενα ματς γίνουν με θεατές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.