ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Απέδρασε» από τον Σαν Μαμές και αγκάλιασε τον τίτλο η Ρεάλ Μαδρίτης

«Απέδρασε» από τον Σαν Μαμές και αγκάλιασε τον τίτλο η Ρεάλ Μαδρίτης

Με τον αγαπημένο της τρόπο η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε με 1-0 στην έδρα της Ατλέτικ Μπιλμπάο, με «χρυσό» σκόρερ τον Σέρχιο Ράμος από την άσπρη βούλα και ξέφυγε 7 βαθμούς από την Μπαρτσελόνα, που έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι Μαδριλένοι με το αγαπημένο τους σκορ και σκόρερ έκαναν τεράστιο βήμα για την κούπα και η παράδοση είναι σύμμαχος. Άλλωστε, καμία πρωτοπόρος της LaLiga δεν έχασε το πρωτάθλημα τέσσερις στροφές πριν το τέλος με προβάδισμα 4+ βαθμών!

Είχε τον έλεγχο, όχι την ουσία η Ρεάλ!
Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά και μόλις στο 4ο λεπτό έχασε καλή ευκαιρία να σκοράρει. Ο Μπενζεμά κέρδισε καλό φάουλ, αλλά ο Ασένσιο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σιμόν. Γρήγορος ρυθμός στο ματς, με την Αθλέτικ να προσπαθεί να βρει χώρους. Οι Βάσκοι ισορρόπησαν μετά το 15΄και απείλησαν με τον Γκαρθία, αλλά ο Κουρτουά ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν. Στο 22′ η Βασίλισσα είχε την μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το σουτ του Ροντρίγκο πέρασε μόλις άουτ. Η Αθλέτικ όταν έβρισκε χώρους γινόταν απειλητική και στο 23′ ένα καλό σουτ του Γουίλιαμς πέρασε άουτ. Μετά το ημίωρο ο ρυθμός έπεσε, η Ρεάλ περιόρισε τα λάθη στην άμυνα, είχε τον έλεγχο, αλλά όχι την ουσία. Βέβαια, στο 46′ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, όταν από σέντρα του Ασένσιο ο Μπενζεμά… κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ.

Πάλι με πέναλτι, πάλι ο Σέρχιο Ράμος!
To σκηνικό στην επανάληψη δεν ήταν διαφορετικό, η Ρεάλ είχε την κατοχή, αλλά όχι τον τρόπο να κάνει τη διαφορά. Ο Μπενζεμά προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες να φανεί απειλητικός, ωστόσο οι Βάσκοι αμυντικά ήταν προσηλωμένοι και κρατούσαν το μηδέν! Ωστόσο, στο 72′ ήρθε η φάση που έκρινε το ματς και ίσως το φετινό πρωτάθλημα! Ο Γκαρθία έκανε άτσαλο μαρκάρισμα στον Μαρσέλο και ο διαιτητής χρειάστηκε τη βοήθεια του VAR για να υποδείξει πέναλτι! Ο Σέρχιο Ράμος ανέλαβε, δεν αστόχησε και με την 26η εύστοχη εκτέλεση στην καριέρα του (26/29) έστειλε τη Βασίλισσα στο +7!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αθλέτικ δεν μπόρεσε ποτέ να απαντήσει, ζήτησε ένα πέναλτι σε πάτημα του Ράμος στον Γκαρθία, αλλά το VAR δεν έδειξε παράβαση. Η είσοδος του Κρόος έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στους Μαδριλένους που κράτησαν χωρίς προβλήματα το υπέρ τους σκορ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.