ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Mundial 2026: Καθυστερεί ο ορισμός των πόλεων λόγω κορωνοϊού

Mundial 2026: Καθυστερεί ο ορισμός των πόλεων λόγω κορωνοϊού

Μπορεί το Mundial του 2026 να απέχει ακόμα 6 χρόνια, όμως η απόφαση της FIFA για τις πόλεις και τις χώρες που θα πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις έχουν παρουσιάσει σημαντική καθυστέρηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανέφερε τη Δευτέρα (06/07) σε τοποθέτησή της η FIFA.

Ο επικεφαλής των τουρνουά και διοργανώσεων της FIFA, Κόλιν Σμιθ, τόνισε πως ενώ αρχικά η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ήλπιζε να έχει έτοιμο το «πακέτο» των χώρων που θα διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2026 το αργότερο έως την άνοιξη του 2021, η όλη διαδικασία και το συνολικό χρονοδιάγραμμα θα πάνε πολύ πιο πίσω, καθότι θα πρέπει να γίνουν πρώτα δύο διαφορετικές επιθεωρήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Είναι προφανές πως θα πρέπει να το καθυστερήσουμε όλο αυτό» τόνισε ο Σμιθ σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ένα 24ωρο πριν από τη σύσκεψη της Τρίτης (07/07) με τις 17 υποψήφιες πόλεις των ΗΠΑ και πρόσθεσε: «Είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε προς το παρόν μία τελική ημερομηνία, γιατί δεν ξέρουμε ακόμα ποια θα είναι η ημερομηνία έναρξης».

Η αυριανή σύσκεψη, είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον περασμένο Μάρτιο, όμως όλα μπήκαν για τέσσερις μήνες στο «ψυγείο» λόγω του κορωνοϊού. Ο Καναδάς και το Μεξικό πάντως, πρόλαβαν να «ξεκαθαρίσουν» το… τοπίο, σε ότι αφορά τις δικές τους τρεις υποψήφιες πόλεις, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

«Το πότε θα καταστεί εφικτό να πραγματοποιήσουμε αυτές τις επισκέψεις στις ΗΠΑ για να επιθεωρήσουμε τους χώρους, είναι κάτι που ουδείς μπορεί να γνωρίζει. Σίγουρα πάντως αυτό δεν θα γίνει σύντομα» υπογράμμισε ο Σμιθ. Και συμπλήρωσε: «Χρειαζόμαστε ακόμα λίγες εβδομάδες για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με τον κορωνοϊό. Θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα στο τελευταίο τρίμηνο του χρόνου (σ.σ. από τον Οκτώβριο κι έπειτα), για να γίνουν οι επιθεωρήσεις και να καταλήξουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι υποψήφιες χώρες των ΗΠΑ, είναι οι: Ατλάντα, Βαλτιμόρη, Βοστώνη, Σινσινάτι, Ντάλας, Ντένβερ, Χιούστον, Κάνσας Σίτι, Λος ‘Αντζελες, Μαϊάμι, Νάσβιλ, Φιλαδέλφεια, η περιοχή του Σαν Φραντσίσκο, η Νέα Υόρκη/Νιού Τζέρσεϊ, το Σιάτλ και η Ουάσινγκτον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.