Βαθμολογία UEFA: Στη 17η θέση ανεβαίνει η Ελλάδα

Βαθμολογία UEFA: Στη 17η θέση ανεβαίνει η Ελλάδα

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του UEFA Champions League πρόσφερε πολλούς πόντους στην Ελλάδα στη συνολική βαθμολογία της UEFA και την ανεβάζει στη 17η θέση.

Παράλληλα, στέρησε από την Κύπρο, την οποία κυνηγάμε στη σχετική λίστα, μία ομάδα στους ομίλους του Champions League, με την Ομόνοια να «υποβαθμίζεται» στο Europa League και να τοποθετείται παράλληλα στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει τρεις ισχυρότερους αντιπάλους.

Η βαθμολογία της UEFA μετά τα ματς της Τρίτης (29/09):
13η θέση: Σκωτία 28.125 (2/4)
14η θέση: Κύπρος 26.875 (2/4)
15η θέση: Δανία 26.000 (2/4)
16η θέση: Σερβία 23.875 (1/4)
17η θέση: Ελλάδα 23.100 (3/5)
18η θέση: Ελβετία 22.975 (2/4)
19η θέση: Κροατία 21.675 (2/5)
20ή θέση: Τσεχία 21.200 (4/5)
21η θέση: Ισραήλ 20.875 (3/4)

Τη σεζόν 2021-2022 η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τέσσερις ομάδες, μία στο UEFA Champions League (1ο προκριματικό), καμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Οι χώρες που θα βρεθούν στη 16η και τη 17η θέση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα εκπροσωπηθούν το 2022-2023 από τέσσερις ομάδες, μία στο UEFA Champions League (2ο προκριματικό), καμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Η 15η θέση εξασφαλίζει δύο ομάδες στο UEFA Champions League (2ο και 3ο προκριματικό), μία στο Europa League (3ο προκριματικό) και δύο στο Europa Conference League (2ο προκριματικό), ενώ η 14η και η 13η θέση επιτρέπουν στον πρωταθλητή παρουσία στον 3ο προκριματικό του UEFA Champions League, με το δευτεραθλητή να συμμετέχει στο δεύτερο προκριματικό (UEFA Champions League), τον Κυπελλούχο και τον 3ο και τον 4ο στο Europa League.

Στην 11η και τη 12η θέση ο πρωταθλητής πάει στα πλέι οφ του UEFA Champions League, o δεύτερος στο δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League, o τρίτος ή ο Κυπελλούχος στα πλέι οφ του Europa League και οι 4ος και 5ος στο Europa Conference League.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τις θέσεις 18 έως 28,ο πρωταθλητής συμμετέχει στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League και ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Οι χώρες που θα τερματίσουν σε αυτές τις θέσεις δεν θα μπορούν να βγάλουν πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουν ομάδα και στο Europa League.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.