ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιταλία: Έφυγε σε ηλικία 64 ετών ο ποδοσφαιριστής Πάολο Ρόσι (βίντεο-φωτο)

Ιταλία: Έφυγε σε ηλικία 64 ετών ο ποδοσφαιριστής Πάολο Ρόσι (βίντεο-φωτο)

Πέθανε σε ηλικία 64 ετών ο μεγάλος Ιταλός ποδοσφαιριστής Πάολο Ρόσι.

Ένας από τους μεγαλύτερους Ιταλούς σκόρερ, που το όνομά του θα είναι πάντα συνδεδεμένο με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι RAI Sport, οπού εργαζόταν ως σχολιαστής, αναφέροντας πως τον θάνατο του Ρόσι γνωστοποίησε η συζυγός του Federica Cappelletti, στο Instagram γράφοντας «Για πάντα». Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ο Ρόσι έπασχε από μια ανίατη ασθένεια.

https://www.instagram.com/p/CImGNuGpSAk/?utm_source=ig_embed

Ο Πάολο Ρόσι ήταν αυτός που πήρε την Εθνική Ιταλίας το 1982 και την οδήγησε στην κατάκτηση του Μουντιάλ, με κορυφαία στιγμή το επικό «χατ-τρικ» στην νίκη με 3-2 επί της Βραζιλίας.

Ο θρυλικός «Παμπλίτο» ήταν ο πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ του 1986 ενώ είχε κερδίσει την ίδια χρονιά και την «Χρυσή Μπάλα».

Με 9 τέρματα ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ιταλίας σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου μαζί με τον Ρομπέρτο Μπάτζο και τον Κριστιάν Βιέρι. Με την Εθνική Ιταλίας είχε 20 γκολ σε 48 συμμετοχές.

Στις εκλογές της IFFHS για την ανάδειξη των κορυφαίων του 20ού αιώνα ψηφίστηκε 40ος Ευρωπαίος. Το 2004 συμπεριλήφθηκε από τον Πελέ στο FIFA 100 ως ένα από τους 125 καλύτερους εν ζωή ποδοσφαιριστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην καριέρα του αγωνίστηκε στην Γιουβέντους, την Κόμο, την Βιτσέντσα, την Περούτζια, την Μίλαν και την Βερόνα, μέχρι το 1987 όταν και αποσύρθηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.