ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λέστερ-Σαουθάμπτον 1-0: Πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου μετά από 52 χρόνια

Λέστερ-Σαουθάμπτον 1-0: Πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου μετά από 52 χρόνια

Η Λέστερ επικράτησε με 1-0 της Σαουθάμπτον και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, μετά από 52 χρόνια.

Οι «αλεπούδες» έτσι, που κάνουν τρομερή πορεία φέτος και στην Premier League, παραμένοντας στο… κόλπο του Champions League, έχουν τη δυνατότητα να σηκώσουν άλλη μία κούπα μετά το πρωτάθλημα του 2016 και το πρώτο τους Κύπελλο, αφού στις τέσσερις προηγούμενες προσπάθειές τους δεν τα είχαν καταφέρει.

Συγκεκριμένα, το 1949 ηττήθηκαν από τη Γουλβς, το 1961 από την Τότεναμ, το 1963 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το 1969, την τελευταία τους φορά, από τη Σίτι.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ήταν καλύτερη σε όλο το ματς, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να κλειδώσει την πρόκρισή της νωρίτερα. Τελικά, το γκολ ήρθε στο 55′, με την κούρσα του Βάρντι και το πλασέ του φορμαρισμένου Ιεανάτσο.

Η συνέχεια βρήκε τους αγίους να ανεβάζουν κάπως την απόδοσή τους αλλά να είναι άστοχοι στη δική τους μεγάλη στιγμή στο 64′ με τον Ντιαλό, με την Λέστερ να διαχειρίζεται εξαιρετικά το προβάδισμά της και να το κρατάει ως το τέλος χωρίς μάλιστα να κινδυνεύσει ιδιαίτερα ο Κάσπερ Σμάιχελ.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Φοφανά, Έβανς, Σογιουντσού, Καστάνς, Τίλεμανς, Εντιντί, Περέιρα (60′ Ολμπράιτον), Πέρεθ (69′ Μάντισον), Ιεανάτσο, Βάρντι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Γουόκερ-Πίτερς (85′ Τέλα), Μπέντναρεκ, Βέστεγκααρντ, Μπέρτραντ (85′ Σαλίσου), Άρμστρονγκ, Γουόρντ-Πράους, Ντιαλό, Τζενεπό (73 Γουόλκοτ), Ινγκς, Ρέντμοντ (59′ Άνταμς)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.