ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κυνικός ο Φ.Πέρεθ: «Χάσαμε 5 δισ. ευρώ – Έπρεπε να φτιάξουμε μία λίγκα για να καλύψουμε τα χαμένα χρήματα»

Κυνικός ο Φ.Πέρεθ: «Χάσαμε 5 δισ. ευρώ – Έπρεπε να φτιάξουμε μία λίγκα για να καλύψουμε τα χαμένα χρήματα»

Ο πρόεδρος της European Super League και της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, παραδέχθηκε κυνικά πως ο λόγος που δημιουργείται η νέα λίγκα, είναι για να καλυφθούν τα χαμένα εισοδήματα των ομάδων.

Περίπου ένα 24ωρο μετά την επίσημη «γέννηση» της European Super League, ο πρώτος πρόεδρός της, Φλορεντίνο Πέρεθ, μίλησε δημόσια στον τηλεοπτικό σταθμό «Chiringuito» και την εκπομπή «Jugones», χαρακτηρίζοντας την ESL ως μια προσπάθεια των 12 συλλόγων να σώσουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!

Ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε στις ανάγκες για υψηλότερα έσοδα λόγω της χασούρας από την πανδημία, η οποία απλά επιτάχυνε τις διαδικασίες σύστασης της Super League, ενώ παρά την εγγυημένη συμμετοχή 15 από τις 20 ομάδες που ορίζει το φορμάτ της διοργάνωσης, δήλωσε ότι η Λίγκα δεν είναι κλειστή και πως όλες οι ομάδες έχουν δυνατότητα πρόσβασης!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Πότε γεννήθηκε η ιδέα;

«Όταν δεν έχεις κανένα εισόδημα πέρα από τα τηλεοπτικά, η λύση είναι να δημιουργήσεις περισσότερους ανταγωνιστικούς αγώνες στη σεζόν που θα προσελκύουν περισσότερο τον κόσμο σε όλο τον πλανήτη, με όλους τους μεγάλους συλλόγους. Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι αντί για το Champions League, θα φτιάξουμε μία Super League ώστε να καλύψουμε τα χαμένα εισοδήματα.

Οι μεγάλοι σύλλογοι στην Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία πρέπει να δώσουν τη λύση σε μια άσχημη κατάσταση που βιώνει το ποδόσφαιρο. Έχουμε χάσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι πολύ άσχημο. Πέρυσι είχαμε μπάτζετ 800 εκατομμυρίων και έσοδα 700 εκατ. και φέτος με 900 εκατ. προϋπολογισμό θα δούμε αν θα βγάλουμε πάνω από 600. Σε δύο σεζόν 400 εκατ. λιγότερα, μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης. Βιώνουμε μια πολύ άσχημη κατάσταση.

Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο είναι κακή. Πρέπει να εξασφαλίσουμε επιπλέον εισόδημα, δημιουργώντας περισσότερους ανταγωνιστικούς αγώνες. Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι με το να κάνουμε τη Super League αντί του Champions League, θα μπορούσαμε να ανακτήσουμε το χαμένο εισόδημα.

Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελιχθεί. Η πανδημία επιτάχυνε τις διαδικασίες διότι όλες οι ομάδες έχουν καταστραφεί.

Δεν είναι κλειστή Λίγκα η Super League. Οποιοσδήποτε σύλλογος μπορεί να έχει πρόσβαση»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.