Μάντσεστερ Σίτι: Για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Champions League

Μάντσεστερ Σίτι: Για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Champions League

Μετά την εκτός έδρας νίκη με 2-1, ήρθε και η εντός με 2-0 για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία απέκλεισε την Παρί Σεν Ζερμέν και είναι στον τελικό του Champions League.

Έχοντας να ανατρέψουν την ήττα με 1-2 στο πρώτο παιχνίδι, οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 7′ πίστεψαν ότι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Ζιντσένκο, αλλά η απόφαση του διαιτητή άλλαξε μέσω VAR. Και για να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για την Παρί, αμέσως μετά, στο 11′, οι γηπεδούχοι σκόραραν με το κοντινό πλασέ του Μαχρέζ (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 17′ αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Μαρκίνιος, με τη Σίτι να διαχειρίζεται σωστά την κατάσταση στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Στο β’ μέρος η Παρί ένιωθε συνεχώς την πίεση του χρόνου και δυσκολευόταν να ολοκληρώσει τις επιθέσεις της, για να κριθούν τα πάντα στο 63′: Συνδυασμός Ντε Μπρόινε – Φόντεν, σέντρα του δεύτερου, γκολ ξανά από τον Μαχρέζ και 2-0. Οι Γάλλοι κυνηγούσαν, πλέον, ένα θαύμα και στο 69′ οριστικοποιήθηκε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει, αφού έμειναν και με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Ντι Μαρία για αντιαθλητικό χτύπημα στον Φερναντίνιο.

Και κάπως έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίνεται σε τελικό Champions League/κυπέλλου Πρωταθλητριών, περιμένοντας να δει ποια εκ των Ρεάλ Μαδρίτης ή Τσέλσι θα αντιμετωπίσει.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα (82′ Στέρλινγκ), Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Μαχρέζ, Φόντεν (85′ Αγουέρο), Ντε Μπρόινε (82′ Γκαμπριέλ Ζέσους).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Φλορέντσι (75′ Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιαλό (83′ Μπάκερ), Ερέρα (62′ Ντράξλερ), Παρέδες (75′ Ντανίλο Περέιρα), Ντι Μαρία, Βεράτι, Νεϊμάρ, Ικάρντι (62′ Κιν).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.