Έκπληξη «μεγατόνων» στο Μουντιάλ: Το Μαρόκο έριξε νοκ άουτ την Ισπανία στα πέναλτι και πέρασε στους «8»

Στους «8» οι Αφρικανοί και περιμένουν Πορτογαλία ή Ελβετία

Έκπληξη «μεγατόνων» στο Μουντιάλ: Το Μαρόκο έριξε νοκ άουτ την Ισπανία στα πέναλτι και πέρασε στους «8»

Το Μαρόκο έκανε την έκπληξη κόντρα στην Ισπανία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022, επικρατώντας στα πέναλτι (3-0) με την κανονική διάρκεια και την παράταση να ολοκληρώνονται χωρίς σκορ (0-0).

Η Ισπανία ξεκίνησε με το εντυπωσιακό 7-1 κόντρα στην Κόστα Ρίκα στην πρεμιέρα των ομίλων αλλά έμεινε εκτός προημιτελικών αφού ηττήθηκε με 3-0 στη διαδικασία των πέναλτι από το Μαρόκο.

Ο Μπόνο της Σεβίλλης ήταν ο ήρωας του αγώνα αφού απέκρουσε 2 πέναλτι και το ένα κατέληξε στο δοκάρι.

Ο Χακίμι εκτέλεσε το τελευταίο πέναλτι για το Μαρόκο και έστειλε τη χώρα του για πρώτη φορά στους “8” σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Μαρόκο περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλο του από το παιχνίδι της Πορτογαλίας με την Ελβετία.

Ο αγώνας 

Το πρώτο ημίχρονο άλλωστε κινήθηκε σε χαμηλό τέμπο, με τις ευκαιρίες να παράγονται με το… σταγονόμετρο. Είκοσι ολόκληρα λεπτά πέρασαν ανεκμετάλλευτα, με τις δυο ομάδες να αποφεύγουν τα ρίσκα και να στέκονται σε ισορροπία μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αν και το Μαρόκο χάρη στον άμεσο τρόπο παιχνιδιού του δημιουργούσε περισσότερες… υποψίες ευκαιρίας συγκριτικά με τους άτολμους Ισπανούς.

Χακίμι και Ζίγιεχ είχαν τις στιγμές τους για να κάνουν τη ζημιά στη Φούρια Ρόχα, η οποία ωστόσο κόντρα στη ροή θα μπορούσε να είχε τιμωρήσει τους Αφρικανούς για την προοδευτική χαλαρότητά τους. Αφού προειδοποίησαν με αδιανόητη χαμένη διπλή ευκαιρία με πρωταγωνιστές τους Γκάβι – Φεράν Τόρες που ωστόσο αποδείχθηκε ως μη γενόμενη, οι Ισπανοί άγγιξαν το προβάδισμα σε τελείωμα του Ασένσιο που σημάδεψε τα εξωτερικά δίχτυα του Μπόνο.

Το Μαρόκο κατάφερε να ανέβει ξανά πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, απe;iλησε σε προσπάθειες των Μαζράουι (33΄) και Αγκέρ (42΄), δίχως ωστόσο να καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Γιασίν Μπόνο ήταν ο απόλυτος ήρωας του Μαρόκου, αφού με δύο επεμβάσεις στη διαδικασία των πέναλτι υπέγραψε τη νίκη με 3-0 και την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022 απέναντι στην Ισπανία.

Ο Πάμπλο Σαράμπια που μπήκε αλλαγή στο 119′ για τα πέναλτι έστειλε την μπάλα δοκάρι (είχε δοκάρι και στην τελευταία φάση της παράτασης) και στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπιασε τις προσπάθειες των Κάρλος Σολέρ και Σέρχιο Μπουσκέτς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Μαρόκο προκρίθηκε δίκαια απέναντι σε μία κακή Ισπανία χωρίς εμπνεύσεις (αλλά αέναο passing game) και τώρα περιμένει το νικητή του βραδινού αγώνα μεταξύ Πορτογαλίας και Ελβετίας για να μάθει αντίπαλο στα προημιτελικά του Σαββάτου (17:00).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.