ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φιλική μοιρασιά σε εχθρικό κλίμα, η εθνική 0-0 στην Κωνσταντινούπολη με την Τουρκία

Φιλική μοιρασιά σε εχθρικό κλίμα, η εθνική 0-0 στην Κωνσταντινούπολη με την Τουρκία

Το πρόβλημα στην επίθεση της εθνικής ανδρών ποδοσφαίρου, δεν ξεπεράστηκε ούτε στο φιλικό 0-0 με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη. Η γαλανόλευκη δεν κατάφερε για μια ακόμη φορά να βρει δίχτυα, αλλά τουλάχιστον κράτησε το μηδέν στην άμυνα. 

Το ματς που έγινε υπό κάτω το βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου ομολόγου του, Αχμέτ Νταβούτογλου, στιγματίστηκε από τις έντονες αποδοκιμασίες των Τούρκων φιλάθλων, κατά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Στο αγωνιστικό μέρος το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έδειξε να λειτουργεί καλά ανασταλτικά, όμως ο τομέας της δημιουργίας είναι εκείνος που θα απαιτήσει σκληρή δουλειά. Πολύ καλή συνεργασία είχαν στο κέντρο της άμυνας Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Παπαδόπουλος, έκαναν δουλειά τα αμυντικά χαφ, μόνοι και δίχως στηρίγματα οι Φορτούνης και Μήτρογλου.

Ο Μίκαελ Σκίμπε εγκατέλειψε το 4-4-2 για χάρη του 3-5-2. Με γκολκίπερ τον Καρνέζη, τριάδα άμυνας τους Παπασταθόπουλο, Κ. Παπαδόπουλο και Μανωλά, στα δύο άκρα τους Τοροσίδη και Χολέμπας και άξονα με Σάμαρη, Τζιόλη, Ταχτσίδη και Φορτούνη λίγο πιο πίσω από τον Μήτρογλου η ελληνική ομάδα είχε στοιχεία του πρόσφατου ένδοξου παρελθόντος της.

Στο α’ ημίχρονο του ματς -που άρχισε με 10 λεπτά καθυστέρησης και γιούχα των Τούρκων οπαδών στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου αλλά και στην διάρκεια του ενός λεπτού σιγής για τα θύματα στην Γαλλία- η Εθνική μας ομάδα αμυντικά και τακτικά πήγε αρκετά καλά. Στις καθυστερήσεις ένα δύσκολο και καλό σουτ του Τουράν αποκρούστηκε από τον Καρνέζη και εκεί τελείωσε και το α’ μέρος.

Η Εθνική μας ήταν ιδιαίτερα καλά στημένη στο γήπεδο, με τον “πονοκέφαλό” της να αποτελεί η λειτουργία της μεσαίας γραμμής.

Ο Σκίμπε έριξε στο ξεκίνημα του β’ μέρους στο ματς τον Πέτσο στην θέση του Ταχτσίδη. Ο Μήτρογλου λίγο μετά, είχε την ευκαιρία να σκοράρει με σουτ αλλά αυτό ήταν αδύναμο. Οι Τούρκοι απάντησαν με ευκαιρίες με σουτ του Αρντά που έβγαλε δύσκολα ο Καρνέζης και μετά σουτ του Τσενκ λίγο άουτ.

 Στην πορεία του β’ μέρους τόσο ο Σκίμπε όσο και ο Τερίμ έκαναν πολλές αλλαγές, κάτι που σαφώς και επηρέασε την ροή του αγώνα και το 0-0 ήλθε φυσιολογικά.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Βολκάν Μπαμπακάν, Κοϊμπάσι, Τσαλχάνογλου (81’ Κασντεμίρ), Γκονούλ, Τοσούν (64’ Γιονούς Μάλι), Αρντά Τουράν, Σαχάν (74’ Οκάι), Οζιακούπ (63’ Εμρέ Τσολάκ), Μεχμέτ Τοπάλ, Τουφάν (86’ Ποτούκ), Αχμέτ Γιλμάζ Τσαλίκ 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μανωλάς (79’ Σιόβας), Τοροσίδης, Χολέμπας, Τζιόλης, Σάμαρης, Ταχτσίδης (46’ Πέτσος), Φορτούνης (91’ Καρέλης), Μήτρογλου (70’ Γιάννου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.