ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο νέος είναι… ωραίος συμφωνούν Γιάννης Αλαφούζος και Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο νέος είναι… ωραίος συμφωνούν Γιάννης Αλαφούζος και Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο νέος είναι… ωραίος έχουν εκτιμήσει Γιάννης Αλαφούζος και Βαγγέλης Μαρινάκης και στον πάγκο της ομάδας τους επιλέγουν προπονητές που δεν έχουν υπερβεί τα 40 τους χρόνια. 

Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το ντέρμπι των «αιωνίων» θα διεξαχθεί και με τις δύο ομάδες να καθοδηγούνται από προπονητή που ηλικιακά θα μπορούσε να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, καθώς δεν έχει συμπληρώσει το 40ό έτος της ηλικίας του. 

O γηπεδούχος Αντρέα Στραματσόνι που παρέλαβε πριν λίγες μέρες τα… κλειδιά του Παναθηναϊκού θα κλείσει τα δεύτερα «άντα» στις 9 Ιανουαρίου (γεννηθείς το 1976), ενώ ο κατά ενάμιση χρόνο νεότερος Μάρκο Σίλβα (12 Ιουλίου 1977) θα πάρει γεύση το Σάββατο από τη «μητέρα των μαχών» σε ηλικία 38 ετών, 4 μηνών και 9 ημερών. 

Στο παρελθόν βέβαια είχε τύχει να κοουτσάρει είτε τους «ερυθρόλευκους» είτε τους «πράσινους» σε ντέρμπι «αιωνίων» προπονητής κάτω των 40, όμως ο τωρινός… συγχρονισμός των δύο είναι πρωτόγνωρος.

Το ρεκόρ πάντως του νεότερου προπονητή που έβαλε στο βιογραφικό του το ελληνικό «clasico» στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν το απειλούν οι Σίλβα και Στραματσόνι. Ο Γιάννης Γούναρης -ως υπηρεσιακός – καθοδήγησε τον Ολυμπιακό στο εκτός έδρας 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 6 Μαρτίου 1988, εννέα μέρες πριν από τα 36α γενέθλιά του! Τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα κατέχει ο Στράτος Αποστολάκης που κοουτσάρισε το «τριφύλλι» στην εκτός έδρας ήττα 1-0 στις 4 Μαρτίου 2001 σε ηλικία 36 ετών, 9 μηνών και 21 ημερών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέραν αυτών υπάρχουν ακόμη πέντε προπονητές (όλοι κάθισαν στον πάγκο του Ολυμπιακού) με παρουσία σε ντέρμπι «αιωνίων» πριν συμπληρώσουν το 40ό έτος της ηλικίας τους. Ο Ουκρανός Όλεγκ Μπλαχίν (37 ετών, 11 μηνών και 14 ημερών στο 0-0 στο Καραϊσκάκη στις 19 Οκτωβρίου 1990), ο Πορτογάλος Λεονάρντο Ζαρντίμ (38 ετών, 4 μηνών και 8 ημερών στο 2-2 του ΟΑΚΑ στις 9 Δεκεμβρίου 2012), ο Τάκης Περσίας (38 ετών, 4 μηνών και 19 ημερών στην ήττα 1-0 των Πειραιωτών στο ΟΑΚΑ στις 28 Απριλίου 1996), ο Όλεγκ Προτάσοφ (39 ετών, 3 μηνών και 7 ημερών στο περιβόητο 3-0 της Ριζούπολης στις 11 Μαΐου 2003) και ο Σλοβένος Σρέτσκο Κάτανετς (39 ετών, 5 μηνών και 27 ημερών στην ήττα 3-2 των «ερυθρόλευκων» στη Λεωφόρο στις 12 Ιανουαρίου 2003).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.