ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χούλιγκαν ήλθαν, κύριοι έφυγαν αν και συνελήφθησαν στην Ελλάδα Σέρβοι και Κροάτες…

Χούλιγκαν ήλθαν, κύριοι έφυγαν αν και συνελήφθησαν στην Ελλάδα Σέρβοι και Κροάτες…

Θα γέλασαν με την ψυχή τους για την διάλυση του ελληνικού κράτους Σέρβοι και Κροάτες χούλιγκαν, καθώς ήλθαν στη χώρα μας, τα έσπασαν, συνεπλάκησαν και όταν τελείωσαν όλα αυτά, αν και συνελήφθησαν τουλάχιστον 50 απ’ αυτούς, πήραν το καπελάκι τους κι επέστρεψαν κύριοι στην πατρίδα τους.

Στις 4 και 5 Νοεμβρίου η Ελληνική αστυνομία συνέλαβε για βιαιοπραγίες και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, χούλιγκαν που είχαν έλθει από την Σερβία και την Κροατία, ενόψει του αγώνα Ολυμπιακός-Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Κανείς απ’ αυτούς όμως δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, καθώς οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές δεν προέβλεψαν να διατάξουν την απαγόρευση εξόδου τους από τη χώρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι 35 Κροάτες και Σέρβοι χούλιγκαν είχαν συλληφθεί ανήμερα του αγώνα σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών και σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Κανείς ωστόσο, από τους κατηγορουμένους δεν έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο, καθώς όλοι είχαν επιστρέψει στη χώρα τους. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στη δίκη των πέντε συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την αναχώρηση των Κροατών χούλιγκαν, την επομένη του αγώνα, στην περίμετρο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας διευκρίνιζαν ότι στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. επιβάλλεται στους παραβάτες διοικητικό πρόστιμο, το οποίο οφείλουν να πληρώσουν, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι. «Εάν, για παράδειγμα, Έλληνες οπαδοί του Ολυμπιακού υποπέσουν σε κάποια παράβαση στην επικείμενη αναμέτρηση της ομάδας τους με την Μπάγερν, δεν θα τους επιτραπεί να φύγουν από το Μόναχο εάν δεν πληρώσουν το πρόστιμο που θα τους επιβληθεί».

Άγνωστες λεπτομέρειες για όσα εκτυλίχθηκαν κατά την αιματηρή συμπλοκή Σέρβων και Κροατών χούλιγκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» περιλαμβάνει η δικογραφία της Ασφάλειας για την υπόθεση. Προκύπτει ότι τους Σέρβους χούλιγκαν μετέφεραν με τα αυτοκίνητά τους στο αεροδρόμιο δύο Έλληνες (οπαδοί του Ολυμπιακού) που έχουν και οι δύο απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς, 41 ετών, έχει συλληφθεί και έχει κατηγορηθεί για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικού. Η υπόθεση αφορά συμπλοκή σε νυχτερινό κέντρο που λειτουργούσε σε νησί των Κυκλάδων.

Σε ένα από τα δύο αυτοκίνητα βρέθηκαν φόρμες με τα διακριτικά του Παναθηναϊκού, που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι Σέρβοι χούλιγκαν είχαν αρπάξει ως λάφυρο είτε από οπαδούς του Παναθηναϊκού ή από οπαδούς της Ντιναμό. Στα ευρήματα περιλαμβάνεται και ένα μεταλλικό σήμα με την ένδειξη International Police Association (Διεθνής Αστυνομική Ομοσπονδία). Για το θέμα ενημερώθηκε η Interpol.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αποκαλύφθηκε ακόμη ότι οι Σέρβοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα που ήρθαν στην Ελλάδα για να συγκρουστούν με τους Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό είχαν ράψει 45 ομοιόμορφες πορτοκαλί κουκούλες full face, τις οποίες θα χρησιμοποιούσαν για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.