ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

“Ξέρω καλά τον Παναθηναϊκό, αλλά όχι τον προπονητή του”, είπε ο τεχνικός ηγέτης του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα

“Ξέρω καλά τον Παναθηναϊκό, αλλά όχι τον προπονητή του”, είπε ο τεχνικός ηγέτης του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα

Γνώστης του Παναθηναϊκού, αλλά όχι του προπονητή του δήλωσε ο τεχνικός ηγέτης  του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα ενόψει του Σαββατιάτικου ντέρμπι της Λεωφόρου.

Σε συνέντευξή του στο συνδρομητικό κανάλι ο Πορτογάλος προπονητής ανέφερε ότι:

Η μόνη υπόσχεση που θέλησε να δώσει στον κόσμο της ομάδας είναι ότι αυτός κι οι παίκτες του θα κάνουν τα πάντα έτσι ώστε να κάνουν περήφανο τον κόσμο της ομάδας.

Ο Μάρκο Σίλβα τόνισε ακόμη:

Για τον Παναθηναϊκό: «Τον Παναθηναϊκό τον γνωρίζουμε καλά σαν ομάδα. Τον προπονητή δεν τον γνωρίζουμε, θα είναι για πρώτη φορά στον πάγκο. Είχε 15 μέρες να προετοιμάσει την ομάδα του και θα δούμε τις νέες ιδέες του. Εμείς όπως πάντα ασχολούμαστε περισσότερο τι κάνουμε εμείς. Παρότι σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, συγκεντρωνόμαστε στο δικό μας παιχνίδι και τα δικά μας όπλα για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Tο αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη του Παναθηναϊκού: «Δεν θα μιλήσω για έναν παίκτη, δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω πρόσωπα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει ξεκάθαρο στόχο να διεκδικήσει τον τίτλο, μια ομάδα με ποιότητα, που μπορεί να κάνει πράγματα, ειδικά στο γήπεδό της. Θα τα δώσει όλα γιατί είναι υποχρεωμένη να κερδίσει, καθώς σε διαφορετική θέση δύσκολα θα πάρει τη δική μας θέση, καθώς εμείς έχουμε μια σημαντική διαφορά. Ο Παναθηναϊκός έχει την πίεση και την ποιότητα, αλλά κι εμείς θέλουμε τη νίκη και με αυτό το στόχο θα πάμε στον αγώνα».

Tα «κλειδιά» για τη νίκη στο ντέρμπι: «Το κλειδί είναι να είμαστε η ποιοτική ομάδα που είμαστε μέχρι τώρα. Έχουμε δείξει ως τώρα πως αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας κερδίζουμε ή είμαστε πολύ κοντά σε αυτό. Να είμαστε αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι και να πάμε για τη νίκη, που είναι ο στόχος μας».

Tη συμμετοχή του Τσόρι: «Είναι δύσκολο, είναι αμφίβολο. Δεν μπορώ να δώσω μια σίγουρη απάντηση ακόμη, γιατί έχει χάσει πολλές προπονήσεις λόγω του τραυματισμού του».

Tην κόπωση του Πάρντο μετά το ταξίδι από την Κολομβία: «Έχουμε μια αμφιβολία για το αν θα μπορέσει να προπονηθεί. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί, δεν θέλουμε να τον πιέσουμε. Θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι και αν δεν είναι έτοιμος να προπονηθεί σήμερα, θα είναι αύριο».

Tο αν αληθεύει ότι ο Πάρντο επικοινώνησε μαζί του και του είπε πως θέλει να παίξει: «Καταλαβαίνω πολύ λίγα από όσα λέγονται ή γράφονται στην Ελλάδα, αλλά είναι δύσκολο. Πολλές φορές όσα γράφονται και λέγονται απέχουν από την πραγματικότητα. Ο Πάρντο δεν με πήρε τηλέφωνο. Είναι φυσικό πάντως ο Πάρντο, αλλά και όλοι οι ποδοσφαιριστές να θέλουν να παίξουν στο ντέρμπι. Εγώ είμαι αυτός που θα αποφασίσω ποιος θα παίξει».

Tο αν το ρεκόρ του 11/11 του Μπούκοβι, από τη σεζόν 1966/67, αποτελεί για εκείνον πρόκληση: «Όχι, ειλικρινά όχι. Δεν κυνηγάω τα ρεκόρ, αλλά τις συνεχείς νίκες που κάνουν καλό. Για τον Ολυμπιακό και τους παίκτες, για να εξελιχθούν και να πάνε μπροστά. Μου αρέσει η ομάδα να βελτιώνεται διαρκώς για να πηγαίνει μπροστά. Ήδη έχουμε παρουσιάσει σημαντικά στοιχεία φέτος. Μου αρέσουν οι νίκες, γιατί είναι σημαντικό να κερδίζεις στο ποδόσφαιρο. Δεν στέκομαι τόσο στα ρεκόρ».

Tο αν ο Καμπιάσο, που συνεργάστηκε με τον Στραματσόνι στην Ίντερ, του είπε κάποια πράγματα για το νέο προπονητή του Παναθηναϊκού: «Όχι, δεν έχουμε μιλήσει γι’ αυτό, δεν έχουμε ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Ασχολούμαστε με το πώς θα αντιμετωπίσουμε εμείς αυτόν τον αγώνα. Δε νομίζω να έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί είναι τελείως διαφορετικό να προπονείς την Ίντερ και τον Παναθηναϊκό. Ο σύλλογος είναι διαφορετικός, οι παίκτες είναι διαφορετικοί».

Tο γεγονός ότι είναι η μάχη των δύο νεότερων προπονητών στην ιστορία των ντέρμπι «αιωνίων»: «Ο προπονητής, είτε είναι μεγάλος είτε μικρός, είτε παλιός είτε καινούριος, μετριέται με τα αποτελέσματα και την ποιότητα που έχει. Δεν πιστεύω τόσο στην ηλικία, όσο για το πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να είναι ο προπονητής και η ομάδα του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tο τι είχε ακούσει για το ντέρμπι όταν ήταν στην Πορτογαλία: «Μέσα στα πλαίσια που μπορούσα, παρακολουθούσα ό,τι γινόταν στην Ευρώπη. Ήξερα πως είναι το πιο σημαντικό ντέρμπι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ανάμεσα στις δύο ομάδες με τους περισσότερους τίτλους και ένα ματς με πολύ πάθος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.