ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βόμβα Κοντονή για τα στημένα παιχνίδια: «Μου έρχονται φάκελοι απ’ την UEFA σχεδόν κάθε μέρα»

Βόμβα Κοντονή για τα στημένα παιχνίδια: «Μου έρχονται φάκελοι απ’ την UEFA σχεδόν κάθε μέρα»

Βόμβα έριξε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε συνέντευξη που έδωσε αναφερόμενος στους στημένους αγώνες, ο Σταύρος Κοντονής είπε: 

«Είναι η νέα συμφορά του ποδοσφαίρου. Μου έρχονται φάκελοι από την UEFA σχεδόν κάθε μέρα, κυρίως για αγώνες της Football League»!!.

Για δε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι: “ανάγεται σε προπατορικό αμάρτημα”.

Ο Σταύρος Κοντονής είπε αναλυτικά:

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Υπάρχει έντονη παθογένεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή γνωρίζοντας το πρόβλημα, δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε με καταστάσεις, να σπάσουμε αυγά και αυτή η διάθεση έφτασε μέχρι την σύγκρουση με την FIFA και την UEFA. Δεν διστάσαμε να κάνουμε πράγματα σε 10 μήνες που δεν έγιναν μέσα σε 30 χρόνια και μάλιστα υπό την απειλή των διεθνών συνομοσπονδιών.

Τα πάντα μπορεί να κάνει το κράτος, ακόμη και να επιφέρει την κάθαρση στο ποδόσφαιρο. Ο νόμος που περάσαμε, η σύγκρουση με τα συμφέροντα, το γεγονός πως η πειθαρχική διαδικασία δεν ελέγχεται από κανέναν αλλά απονέμεται από τους δικαστές, το γεγονός πως η ΕΠΟ επέστρεψε σε καθεστώς κανονικότητας, το γεγονός ότι η Πολιτεία επεμβαίνει πλέον και επιβάλει πρόστιμα και μέτρα και ότι υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και περιστολή της σπατάλης στις ομοσπονδίες, όλα αυτά είναι μια τεράστια δουλειά που έγινε σε μικρό χρονικό διάστημα. Για το καλό του ποδοσφαίρου ας ξεβολευτούν και κάποιοι».

Για την ΕΠΟ: «Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να εμπλέκεται με τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, καθώς είναι υπεύθυνη για την Γ’ Εθνική και τις χαμηλότερες κατηγορίες. Οι μεγάλες ομάδες θέλουν να την ελέγξουν γιατί χειρίζεται την πειθαρχική εξουσία και τη διαιτησία. Οι παράγοντες να κοιτάξουν τις ομάδες τους και να την αφήσουν να κάνει τη δουλεία της, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. Οι ομοσπονδίες δεν λειτουργούν για να κάνουν χατίρια. Πάντως, ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ πρέπει  να εναρμονιστεί με αυτόν της UEFA».

Για τους τακτικούς δικαστές: «Αντιδρούν γνωστοί παράγοντες και αθλητικές εφημερίδες. Ακόμα και η ΝΔ δεν τους ήθελε όταν πήγαμε το θέμα στη Βουλή. Οποιος δεν τους θέλει είναι δεμένος με την διαπλοκή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τον αθλητικό νόμο: «Ζητούμενο είναι η ισονομία. Μέρα με τη μέρα βάζουμε σε τάξη τον αθλητισμό. Κανένας δεν θα παίξει με τον νόμο. Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Δεν θα κάνουμε χάρες».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.