ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας αντιδρά στη στοχοποίηση ποδοσφαιρικού εισαγγελέα του Κ. Σιμιτζόγλου.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας αντιδρά στη στοχοποίηση ποδοσφαιρικού εισαγγελέα του Κ. Σιμιτζόγλου.

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας προκάλεσε η στοχοποίηση του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, από διαρροές του Ολυμπιακού για το κατηγορητήριο που αφορά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης του κ. Σιμιτζόγλου, ο οποίος είναι και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ και βρέθηκε στο στόχαστρο των «ερυθρόλευκων» με αφορμή το περιεχόμενο της δίωξης κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα γεγονότα της Λεωφόρου. Δίωξη που οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός θεώρησαν «επιεική». 

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας εξέφρασε δημοσίως τη δυσφορία της για τις «στοχευμένες», όπως τις χαρακτηρίζει, αναφορές, τις «μεθοδεύσεις» και την «αβάσιμη κριτική» στον Τύπο κατά του κ. Σιμιτζόγλου, δείχνοντας την σφοδρή ενόχλησή της για τα μαζικά δημοσιεύματα εναντίον του δικαστικού λειτουργού. 

Σημείωσε μάλιστα την ανεξαρτησία από την οποία διέπεται η άσκηση καθηκόντων του κ. Σιμιτζόγλου χάρη στο νέο νομοθετικό πλαίσιο. 

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις στοχευμένες –μέσω αναφορών στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο– μεθοδεύσεις δημοσιοποίησης αβάσιμης κριτικής σχετικά με τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στην υπόθεση του αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, την 21-11-2015. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπογραμμίζεται ότι τα αποτελούμενα από εν ενεργεία εισαγγελείς διωκτικά και πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ καλύπτονται από συνταγματικές εγγυήσεις ανεξαρτησίας και επιτελούν το καθήκον τους σύμφωνα με το νόμο, ανεπηρέαστα από εξωγενείς -άσχετους με το δικαστικό έργο τους- παράγοντες.Το έργο τους αυτό επιτελούν με σοβαρότητα και πλήρη συναίσθηση του θεσμικού τους ρόλου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.