ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Πανθρακικός, πέτυχε την πρώτη του νίκη 2-1 στο Περιστέρι.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Πανθρακικός, πέτυχε την πρώτη του νίκη 2-1 στο Περιστέρι.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδεικνύεται ο Πανθρακικός που πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα έπειτα από 12 αγωνιστικές, καθώς επικράτησε στο Περιστέρι του Ατρόμητου (2-1).

Η ομάδα της Κομοτηνής παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά δείχνει ικανή να διατηρηθεί στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο Ατρόμητος μπλέκει για τα καλά σε περιπέτειες. Οι φιλοξενούμενοι ήξεραν τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Αμύνθηκαν σωστά σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις λιγοστές ευκαιρίες που τους δόθηκαν καθώς και τα λάθη του Ατρόμητου. Οι γηπεδούχοι εμφάνισαν σε ένα ακόμα ματς το κακό τους φετινό πρόσωπο, με έλλειψη δημιουργικότητας και παιδικά λάθη στην άμυνα.

Ο Ατρόμητος απέδειξε ότι είναι βαριά… άρρωστος, αποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα που υπάρχει εντός της ομάδας είναι πολύ πιο σημαντικό από μία αλλαγή προπονητή. Οι Περιστεριώτες κατέγραψαν στο παθητικό τους την 9η ήττα τους στο πρωτάθλημα σε 12 αγωνιστικές.

Παρά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης την περασμένη αγωνιστική, ο Ατρόμητος έδειξε σημάδια ανάκαμψης, αλλά κόντρα στην ομάδα της Κομοτηνής η εικόνα του ήταν ίσως η χειρότερη μέσα στη σεζόν. Οι δύο ευκαιρίες με τον Μπρίτο (2’) και τον Γοδόι (6’) αποδείχθηκαν απλά εκλάμψεις, αφού στη συνέχεια ο Πανθρακικός με πολύ σωστή τακτική και πειθαρχία κατάφερε να επιβάλλει το δικό του ρυθμό και παράλληλα να κρατήσει μακριά από τα καρέ του τους Περιστεριώτες. 

Στο 27’, μάλιστα, ο Μουδούρογλου που πήρε θέση στο ματς αντί του τραυματία Χασομέρη, παραλίγο να σκοράρει, αλλά προ του Γκορμπούνοφ ο νεαρός άσος του Πανθρακικού έστειλε την μπάλα άουτ. Τελικά, αυτή η ευκαιρία αποδείχθηκε προειδοποιητική… βολή, αφού στο 41’ οι φιλοξενούμενοι το σκορ, όταν μετά το κόρνερ του Χαβίτο προκλήθηκε σύγχυση στα καρέ των Περιστεριωτών και ο Μελίσσης από κοντά άνοιξε το σκορ, αποδεικνύοντας το… διαχρονικό πρόβλημα των γηπεδούχων στις στημένες φάσεις. 

Εμφανώς δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας του, ο Τραϊανός Δέλλας, με την εκκίνηση του β’ ημιχρόνου πραγματοποίησε δύο αλλαγές, περνώντας στο ματς τους Ουσέρο και Μαρσελίνιο, αντί του Μπίτολο και του Λε Ταλέκ. Αυτές οι αλλαγές έφεραν έναν… φρέσκο αέρα στην ομάδα του Περιστερίου που πίεσε ασφυκτικά στα πρώτα λεπτά, αλλά το ζητούμενο που ήταν η δημιουργία φάσεων δεν προέκυπτε από πουθενά. 

Ο Πανθρακικός, μάλιστα, λίγο έλειψε να «χτυπήσει» και δεύτερη φορά από κόρνερ, αλλά το γύρισμα του Λαδάκη στη μικρή περιοχή, προ κενής εστίας δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη του, ώστε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και το 0-1 παρέμεινε. 

Ο αγχωμένος Ατρόμητος συνέχιζε να πιέζει ασφυκτικά, αλλά ξεκάθαρο πλάνο δεν υπήρχε και η λύση θα ερχόταν μόνο από προσωπική έμπνευση κάποιου παίκτη. Αυτοί ήταν δύο γα την ομάδα του Περιστερίου, οι Μπρίτο και Ναπολεόνι. Ο Βραζιλιάνος στο 80’ με μια εντυπωσιακή προσπάθεια κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή και ο Ιταλός επιθετικός που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Πασχαλάκη που δεν μπορούσε να κάνει πολλά σε αυτό το σουτ.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ατρόμητος θα φέρει κι άλλα προβλήματα στην άμυνα του Πανθρακικού με «όπλο» τον ενθουσιασμό της ισοφάρισης, οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου σόκαραν για δεύτερη φορά τους γηπεδούχους, καθώς σε φάση αντεπίθεσης ο Ντιγκινί «χόρεψε» τον Ουσέρο και αφού ξεπέρασε και τον Γκορμπούνοφ έδωσε έτοιμο γκολ στον Ηλιάδη που έγραψε το τελικό 1-2.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Ατρόμητος (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κούρος, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κιβρακίδης (72΄ Μ. Στόιτσεφ), Γοδόι, Μπιτόλο (46΄ Ουσέρο), Μπρίτο, Γκαρσία, Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ (46΄ Μαρσελίνιο)

Πανθρακικός: (Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Ποτουρίδης, Σερφά, Μελίσσης, Παπαγεωργίου, Μεχία, Λαδάκης (66΄ Ηλιάδης), Ροτζέριο (63΄ Σέτι), Χαβίτο, Χασομέρης (36΄ Μουδούρογλου), Ντικινί

Ο προπονητής του Πανθρακικού Δημήτρης Ελευθερόπουλος. σχολίασε στην κάμερα της Nova: «Είναι αρκετά τα παιχνίδια που αξίζαμε τη νίκη και τελικά δεν την πήραμε. Στο Περιστέρι κάναμε μια τεράστια νίκη. Κάνουμε τον αγώνα μας και κανείς δεν πρέπει να μας έχει ξεγραμμένους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απογοητευμένος από την εμφάνιση της ομάδας του και την ήττα εμφανίστηκε ο Τραϊανός Δέλλας: «Σήμερα κάναμε απογοητευτική εμφάνιση ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Βάσει της εικόνας μας πήραμε αυτό που δικαιούμασταν. Έχουμε μπροστά δουλειά για να διορθώσουμε πολλά πράγματα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.