ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εξόντωση του Παναθηναϊκού αποφάσισε η Super League. -3 βαθμοί, 4 αγωνιστικές, 190.000 ευρώ πρόστιμο

Εξόντωση του Παναθηναϊκού αποφάσισε η Super League. -3 βαθμοί, 4 αγωνιστικές, 190.000 ευρώ πρόστιμο

Αφαίρεση τριών βαθμών, ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, βαρύ πρόστιμο για τον Παναθηναϊκό και κατακύρωση του αγώνα στον Ολυμπιακό αποφάσισε η Super League. 

Με τη μέγιστη ποινή που προβλεπόταν βάσει ΚΑΠ τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο, που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω επεισοδίων. 

Η ετυμηγορία της Πειθαρχικής Επιτροπής απορρίπτει την ένσταση των «πράσινων» για το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο Ανδρέας Παππάς, κατακυρώνει το παιχνίδι με σκορ 3-0 στον Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα οι ποινές που επιβλήθηκαν στο «τριφύλλι» είναι οι μέγιστες δυνατές. Συγκεκριμένα, αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 190.000 ευρώ. 

Από τον Παναθηναϊκό αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί, παρότι η περίπτωση για εκτεταμένα επεισόδια δεν περιλαμβάνονταν στη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, καθώς ο αθλητικός δικαστής Σπυρίδων Καποδίστριας, προχώρησε σε δυσμενή αλλά επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας, περιλαμβάνοντας και το -3.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τις επιπλέον ποινές αφορούν τη συμπεριφορά των οπαδών του Παναθηναϊκού (ρίψη φωτοβολίδων και εκτεταμένα επεισόδια) η οποία τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές χωρίς θεατές και πρόστιμο ύψους 190.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 40.000 ευρώ αφορούν τη μην τέλεση αγώνα με υπαιτιότητά της Αθηναϊκής ΠΑΕ.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.