Κέρδισε Παναχαϊκή και… Κλωναρίδη ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα(1-2)

Κέρδισε Παναχαϊκή και… Κλωναρίδη ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα(1-2)

Κέρδισε Παναχαϊκή και…. Κλωναρίδη ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα. Το «τριφύλλι» επικράτησε 2-1 των Αχαιών και σφράγισε την πρόκρισή του στους 16 του κυπέλλου, με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον εξαιρετικό Κλωναρίδη.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς στο ματς (Κλωναρίδης 7’), έχασε τον Μπεργκ στο 15’ λόγω διάτασης στον «δικέφαλο», αλλά ο Καρέλης που μπήκε στη θέση του, συνέθεσε εξαιρετικό δίδυμο με τον σκόρερ των «πράσινων». Έτσι ο Παναθηναϊκός σημείωσε ένα ακόμα γκολ με τον Κλωναρίδη στο 42’, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, παρά τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο και έχασε κι άλλες καλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ. Το 4-4-2 σε «ρόμβο» του Στραματσιόνι λειτούργησε καλύτερα από το 4-4-2 στην ευθεία του αγώνα στο Καυταντζόγλειο με τον Ηρακλή. Παρά το γεγονός πως δεν του «έκατσε» η δύσκολη φάση, ο Σελίμος είχε προβλήματα. Οφσάιντ το γκολ του Στεργίδη στο φινάλε με το οποίο μείωσε η Παναχαϊκή. 

Η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά στο ματς με κεφαλιά του Τζίλας στο 2’ και σουτ του Στεργίδη στο 3’ που εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Κοτσόλης σε κόρνερ. Στο 7ο λεπτό ήταν ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, εκείνος που άνοιξε το σκορ, όταν ο Κλωναρίδης, κατάφερε να νικήσει τον Ασίγκμπα στο ένας εναντίον ενός, βάζοντας καλύτερα το σώμα του και να πλασάρει εύστοχα για να γράψει το 0-1. Ο ρυθμός του αγώνα, άνοιξε ακόμα περισσότερο, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει γρήγορα. Στο 13’ ο Σελίμος θ’ αρνηθεί φάουλ εκτός περιοχής για τους «πράσινους» στον Μπεργκ και δύο λεπτά αργότερα ο Μάρκους Μπεργκ, θ’ αναγκαστεί να φύγει από το παιχνίδι με πρόβλημα στον δικέφαλο για ν’ αντικατασταθεί από τον Καρέλη. 

Στο 31’ και το 33’ το «τριφύλλι» είχε δύο σημαντικές στιγμές για να διευρύνει το προβάδισμα του, καθώς στην πρώτη περίπτωση έφυγαν τέσσερις «πράσινοι» με δύο παίκτες της Παναχαϊκής στην κόντρα, αλλά η πάσα του Κλωναρίδη ήταν κακή. Στο 33’ ο Καρέλης βγάζει πάσα «πάρε-βάλε» στον Πράνιτς, όμως το πλασέ του Κροάτη θα φύγει πάνω από την εστία. Στο 42’ ο Βίκτωρας Κλωναρίδης, μετά από ωραία πάσα του Πράνιτς, από θέση πλάγια αριστερά, νίκησε τον Στρέζο για να γράψει το 0-2. 

Με τα…φρένα σπασμένα μπήκε ο Κλωναρίδης και στο β’ μέρος, αφού στο 51’ ο Ασίγκμπα θα του στερήσει το γκολ με σωτήρια παρέμβαση μετά από έξοχη μεταβίβαση του Καρέλη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, από κάθετη πάσα του Νίνη, ο Στρέζος θα σταματήσει τον Κλωναρίδη στην κλειστή του γωνία. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός άρχισε να πέφτει. Ο Στραματσόνι, έριξε περίπου στα μισά του δευτέρου μέρους τον Αμπέντ αντί του Νίνη. Στο 76’ ο Καρέλης είχε μια ακόμα καλή στιγμή με τον Στρέζο να κάνει όμορφη επέμβαση στο δικό του σουτ. Στο 88′ ο Κοτσόλης, υποχρεώθηκε σε δύσκολη επέμβαση σε κεφαλιά του Τζίλας. Στο 91′ από εκτέλεση κόρνερ ο Κάργας πιάνει κεφαλιά, ο Στεργίδης ακουμπάει τη μπάλα από αντικανονική θέση και τη στέλνει στα δίχτυα για το 1-2 που δεν άλλαξε κάτι όμως στον αγώνα, πέρα από το σκορ.

Τράβηγμα στον προσαγωγό ο Μπεργκ

Ο Μάρκους Μπεργκ έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 16′ της αναμέτρησης με την Παναχαϊκή, έχοντας τραυματιστεί στον δεξιό προσαγωγό!

Με δεδομένο ότι στο παρελθόν έχει περάσει αρκετά σοβαρούς μυϊκούς τραυματισμούς οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού «πάγωσαν», ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Ο Μπεργκ έβαλε αμέσως πάγο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δείχνει να έχει υποστεί τράβηγμα στον δεξιό προσαγωγό.

Παναχαϊκή: Στρέζος, Ασίγκμπα, Κάργας, Χίσα, Στεργίδης, Πινδώνης (46’ Ντελέκος) (56’ λ.τ Τρίγκας), Μιγκέλ Πέδρο Φερέιρα (83’ Μητρόπουλος), Σιατραβάνης, Λαμπρόπουλος, Χατζής, Τζίλας 

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Νάνο, Μαρινάκης, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (67’ Αμπέντ), Κλωναρίδης (82’ Λάμπρου), Μπεργκ (16’ λ.τ Καρέλης)

Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο: 

1. Παναθηναϊκός 6  

2. Λεβαδειακός 3  

3. Παναχαϊκή 1  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4. Κέρκυρα 1  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.