ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κόκκινο στο μονοπώλιο των τίτλων του Ολυμπιακού βάζει ο ΠΑΟ και ζητά πρωταθλητή από αγώνες play-offs

Κόκκινο στο μονοπώλιο των τίτλων του Ολυμπιακού βάζει ο ΠΑΟ και ζητά πρωταθλητή από αγώνες play-offs

Άνω κάτω το πρωτάθλημα θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να βάλει φρένο στο μονοπώλιο των τίτλων από τον Ολυμπιακό και ζητά ο πρωταθλητής Ελλάδος ν’  αναδεικνύεται από την διαδικασία των Play-Offs.

Παράλληλα οι πράσινοι ζητούν δραστική μείωση των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας στις 14 από 18 που είναι σήμερα, περιορισμό στον αριθμό των δανεικών παικτών, αλλά και διαφοροποίηση στη δομή της Super League.

O Παναθηναϊκός κατέθεσε πρόταση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

Οι λόγοι για τους οποίους ένας αριθμός ευρωπαϊκών λιγκών επεξεργάστηκε και σε κάποιες περιπτώσεις εισήγαγε το σύστημα των Play-Offs για να καθορίσει την τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων θα μπορούσαν να συνοψιστούν ως ακολούθως:

*Για να μειωθούν τα ”νεκρά” παιχνίδια κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να αποκτήσει το πρωτάθλημα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

*Για να αυξηθούν οι αγώνες μεταξύ των ποιοτικών ομάδων  και άρα να ενισχυθεί η ποιότητα του πρωταθλήματος και η ανταγωνιστικότητα των ομάδων σε σχέση με τους αντιπάλους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην Ευρώπη.

*Για να διασφαλίσουν στον κάτοχο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων περισσότερα εγγυημένα παιχνίδια και μάλιστα μεταξύ των πιο ποιοτικών και δημοφιλών ομάδων ανεβάζοντας την αξία του «προϊόντος» και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα περισσότερα έσοδα για τις ομάδες.

ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΩΝ PLAY-OFFS ΤΗΣ SUPERLEAGUE

 *H μη συμμετοχή της πρώτης ομάδας της κανονικής περιόδου στα Play-Offs στερεί από την διοργάνωση την κορύφωση του ενδιαφέροντος για την ανάδειξη του πρωταθλητή και μειώνει την εμπορική της αξία.

*Υπό προϋποθέσεις το ισχύον σύστημα μπορεί να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό ”νεκρών” παιχνιδιών.

*Ο τρόπος υπολογισμού της ειδικής βαθμολογίας αλλοιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

*Πρωτάθλημα 14 ομάδων

*Play off με συμμετοχή των ομάδων 1-6(δομή μίνι πρωταθλήματος) που θα κρίνει τον πρωταθλητή και όλα τα ευρωπαϊκά εισιτήρια (πλην του εισιτηρίου του κυπελλούχου υπό προϋποθέσεις)

*Η ομάδα που τερμάτισε τελευταία στην κανονική περίοδο υποβιβάζεται αυτόματα.

*Οι ομάδες που τερμάτισαν στην 12η και 13η θέση θα παίξουν μεταξύ τους αγώνες μπαράζ παραμονής. Ο νικητής των δύο αναμετρήσεων παραμένει στην SL ενώ ο ηττημένος υποβιβάζεται στην FL.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Από την FL θα προβιβάζονται στο τέλος της περιόδου 2 ομάδες.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.