ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πάλι τα ίδια: Στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες και “βρώμικα” στοιχήματα από σπείρα που εξαρθρώθηκε

Πάλι τα ίδια: Στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες και “βρώμικα” στοιχήματα από σπείρα που εξαρθρώθηκε

Είχαν έμπνευση ή τα πλοκάμια της σπείρας που προσφάτως εξαρθρώθηκε με τη σύλληψη 21 ατόμων από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, γνώριζε αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων πριν την διεξαγωγή τους;

Η ακροαματική διαδικασία ίσως βγάλει λαυράκια, καθώς οι εκβιαστές των καταστηματαρχών της Αττικής, κάτι ήξεραν και από ποδόσφαιρο.

Ανάμεσα στα στοιχεία που συνθέτουν το κατηγορητήριο βρίσκεται και διάλογος ανάμεσα στα μέλη της σπείρας που αναφέρουν ότι πρόκειται να στοιχηματίσουν στο ακριβές τελικό σκορ στημένου αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο εντέλει επιβεβαιώθηκε λίγες μέρες αργότερα!

Στη δικογραφία για τη σπείρα των εκβιαστών που εξαρθρώθηκε την Πέμπτη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής γίνεται λόγος για στημένο αγώνα της Football League τον Ιούνιο του 2015, για υποτιθέμενους οπαδούς του Παναθηναϊκού που πουλούσαν προστασία σε απόσταση λίγων μέτρων από τη ΓΑΔΑ, αλλά και για αστυνομικούς που πήγαιναν πριν από βομβιστικές επιθέσεις σε καταστήματα και έδιναν τις επαγγελματικές κάρτες τους. 

Το φερόμενο ως στημένο ματς είναι ο αγώνας Ηρακλής Ψαχνών – Παναιγιάλειος, που έγινε στις 14 Ιουνίου του 2015 και έληξε με σκορ 2-3. Ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται να τηλεφωνεί σε έναν από τους βασικούς κατηγορουμένους για την υπόθεση των «νονών της νύχτας» λέγοντας του ότι «… ενώ στο ημίχρονο το σκορ ήταν 1-2 υπέρ του Παναιγιαλείου, ενημερώθηκε από κάποιον ότι το σκορ θα ήταν 2-3 και συζητούσαν για τις αποδόσεις που θα είχαν τα χρήματα τα οποία θα στοιχημάτιζαν. Συμπλήρωσε ότι υπήρχε λάθος των Ψαχνών που προηγήθηκε». 

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας που έχει… ποδοσφαιρικές προεκτάσεις, περιπτεράς κοντά στο γήπεδο της Λεωφόρου αποδεικνύεται πως έπεσε θύμα εκβιασμού από μέλη του κυκλώματος οι οποίοι δήλωναν ότι είναι Παναθηναϊκοί και τον «πίεζαν» επειδή τον θεωρούσαν «γαύρο και υπάλληλο του Μαρινάκη». Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να κλείσει το περίπτερο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθούν και επίσημα για να δείξουν  την άμεση σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μέλη του υποκόσμου, που φαίνεται ότι έχουν βρει πρόσφορο έδαφος πλουτισμού σε ένα χώρο που μοιάζει απροστάτευτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.