ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα πάνω κάτω έφερε στην Τρίπολη ο Ηρακλής και πέτυχε σπουδαία νίκη 1-2 επί του Αστέρα

Τα πάνω κάτω έφερε στην Τρίπολη ο Ηρακλής και πέτυχε σπουδαία νίκη 1-2 επί του Αστέρα

Τα πάνω κάτω έφερε ο Ηρακλής στην Τρίπολη. Ο «Γηραιός» αν και βρέθηκε να χάνει 1-0 απ’ τον Αστέρα, με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την ανατροπή και πήρε την σπουδαία νίκη(1-2).

Ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιάννου (44’), όμως ο Ηρακλής πήρε την παλικαρίσια νίκη με γκολ των Βέλλιου (58’) και Μπουλούτ (66΄) αν και υποχρεώθηκε να παίξει με δέκα παίκτες για 22 λεπτά, λόγω αποβολής του σκόρερ του δεύτερου τέρματος με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα. 

Πιο δραστήριος επιθετικά μπήκε στο γήπεδο ο Ηρακλής, όμως ο Αστέρας δεν δυσκολεύτηκε να γυρίσει το παιχνίδι προς το μέρος του. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν μετά το πεντάλεπτο την εστία του Χουάντερσον, με την πρώτη καλή στιγμή να είναι παραλίγο «αυτοκτονία». Ο Σαραμαντάς γύρισε βιαστικά τη μπάλα στο Χουάντερσον αλλά αυτός μπλόκαρε, σώζοντας τον Ηρακλή από αυτογκόλ. 

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας αποδείχθηκε αρκετές φορές ακόμα σωτήριος για την ομάδα του, με αρχή το εντυπωσιακό σουτ του Μάσα στο 13’ και αυτό του Λανθαρότε στο 21’. Ό,τι δεν κατάφερε όμως με την πίεση στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου ο Αστέρας Τρίπολης, το πέτυχε λίγο πριν τη λήξη του. Στο 44’ υποδείχτηκε πέναλτι σε χέρι του Ζιαμπάρη, που εκτέλεσε εύστοχα ο Απόστολος Γιάννου για το 1-0, με τον Χουάντερσον, μάλιστα, να πέφτει σωστά, όμως η μπάλα γλίστρησε μέσα απ’ τα χέρια του. 

Ορεξάτος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής και το απέδειξε απ’ το 48’ με την κεφαλιά του Περόνε να χτυπάει στο δοκάρι, ενώ ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει με τους Μάσα και Γιάννου, βρίσκοντας και πάλι «τοίχο» στον Χουάντερσον. 

Στα επόμενα δέκα λεπτά όμως ο Ηρακλής κατάφερε να κάνει… τα πάντα. Ο Βέλλιος ισοφάρισε στο 58’ με «επέλαση» από αριστερά, ενώ στο 66’ ο Μπουλούτ με κεφαλιά έδωσε τα ηνία του σκορ στον φιλοξενούμενο μετά από ασίστ του Περόνε. 

Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Ηρακλή έμεινε για… δύο ακόμα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, αφού στο 68’ είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα (η πρώτη ήταν επειδή έβγαλε τη φανέλα του στον πανηγυρισμό) και άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα του. 

Παρά ταύτα, ο Αστέρας δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά, με τον Ηρακλή να πανηγυρίζει το δεύτερο σερί μεγάλο τρίποντο.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ντουντού, Μάσα, Κουρμπέλης (81’ Δημούτσος), Γιάννου, Φερνάντες (63’ Φούντας), Λανθαρότε (72’ Παπαδόπουλος) 

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (46’), Καρασαλίδης (56’ Ζαμπάζης), Μπαρτολίνι, Ζιάμπαρης, Πασάς, Ιντζόγλου, Περόνε (80’ Χαντί), Μπουλούτ, Βέλλιος

Περήφανος για τους παίκτες μου

Περήφανος για τους παίκτες του δήλωσε ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ο προπονητής του Ηρακλή ανέφερε πως η ομάδα βρίσκει ξανά την «χαμένη ταυτότητά» της και συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές του για την εμφάνισή τους. «Καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη νίκη, γιατί βγάλαμε ψυχή και δύναμη στο παιχνίδι μας. Το παλέψαμε μέχρι τέλους πάρα πολύ και αυτή η νίκη μας κάνει πολύ χαρούμενους γιατί ανεβαίνουμε στην βαθμολογία, αφού δεν άρμοζε στην ομάδα μας να είναι τόσο χαμηλά. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου. Έδωσαν απαντήσεις και απέδειξαν πως είναι μάγκες. Στο πρώτο μέρος χάσαμε λίγο την τακτική μας. Στο δεύτερο βγάλαμε πάθος. Ξαναγίναμε ομάδα. Ο ένας παλεύει για τον άλλον. Η νίκη αυτή μας πάει ψηλά και εκεί θέλουμε να βλέπουμε τον Ηρακλή». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το τι έλειπε από τον Ηρακλή στην αρχή της σεζόν, είπε: «Στην αρχή κάπου χάσαμε κάτι που ήταν σημαντικό για εμάς. Αυτό που είχαμε πέρυσι. Η λέξη ομάδα. Αυτό ήρθε ίσως κυρίως λόγω των κακών αποτελεσμάτων. Άρχισε η γκρίνια και χάσαμε τον στόχο μας. Προσπάθησα με τεχνάσματα να ξαναφέρω αυτό που πρέπει να έχει ο Ηρακλής. Η ομάδα να είναι πάνω από τους εαυτούς μας. Βοηθάνε τα αποτελέσματα, αλλά όλοι βλέπουνε πως παλεύουμε μέσα στο γήπεδο». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.