Ο Πλατανιάς εκμεταλλεύτηκε τον κατήφορο της Ξάνθης και πέρασε 2-0 από τα Πηγάδια

Ο Πλατανιάς εκμεταλλεύτηκε τον κατήφορο της Ξάνθης και πέρασε 2-0 από τα Πηγάδια

Η Ξάνθη έχει πάρει την κάτω βόλτα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο τρόπο ο Πλατανιάς του Γιώργου Παράσχου, περνώντας νικηφόρα 2-0 από τα Πηγάδια.

Με πρωταγωνιστές τους Μιλούνοβιτς, Ανγκούλο και Ράμος, οι φιλοξενούμενοι εντυπωσίασαν και περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τους Θρακιώτες. Aυτή ήταν η 3η ήττα για την Ξάνθη, μέσα σε μία εβδομάδα (Λεβαδειακός, Λάρισα για το Κύπελλο και Πλατανιάς). Η ακριτική ομάδα ήταν ακίνδυνη και σε πολύ λίγες στιγμές, μπόρεσε ν’ απειλήσει, ενώ  ο Πλατανιάς θα μπορούσε να πετύχει ευρύτερη σε σκορ νίκη.

Ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο από τον Πλατανιά, του έδωσε το δίκαιο προβάδισμα στο παιχνίδι, μετά από πολλές τελικές μπροστά από την εστία του Τσενάμο. Το 4-3-3 του Παράσχου, έφερε σύγχυση στην ανασταλτική λειτουργία της Ξάνθης, με την ομάδα των Χανίων, να βρίσκει πάρα πολλά κενά και να δημιουργεί φάσεις. Στο 8’ μετά από σέντρα του Μενδρινού και κεφαλιά του Ράμος, ο Τσενάμο έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Ράμος. 

Στο 13’ ο Ράμος με τον Ανγκούλο συνδυάστηκαν όμορφα με την μπάλα να φτάνει στον Μιλούνοβιτς που σούταρε από πλάγια αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Μετά το πρώτο καλό τέταρτο των φιλοξενούμενων, η Ξάνθη προσπάθησε να ισορροπήσει, όμως τα πολλά κενά στα άκρα των γηπεδούχων, έδωσαν την ευκαιρία στον Πλατανιά, ν’ απειλήσει και αυτή τη φορά να σκοράρει. 

Στο 28ο λεπτό ο Κουλιμπαλί έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ράμος έκανε πανέξυπνη προσποίηση, αφήνοντας την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Μιλούνοβιτς που ακολουθούσε με δεξί σουτ, άνοιξε το σκορ. Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα σε παρόμοια φάση, με σέντρα από δεξιά από τον Μουνάφο, ο Μιλούνοβιτς πετάχτηκε πάλι για να πιάσει σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία. 

Ο Λουτσέσκου, προσπάθησε να δώσει πνοή στην ομάδα του με δύο αλλαγές, τον Ορφανίδη αντί του Έλτον στο 46’ και τον Νιέτο στη θέση του Ντιμιτρόφ λίγο μετά την έναρξη του β’ μέρους, ενώ ο Παράσχος αναγκάστηκε ν’ αντικαταστήσει τον Σελίν με τον Ιτούα, λόγω τραυματισμού. Ο Πλατανιάς έδωσε χώρο στην Ξάνθη, με τους γηπεδούχους, ωστόσο, να μην μπορούν να φτιάξουν κάποια φάση της προκοπής. Έτσι ο Πλατανιάς που μεθοδικά έψαχνε το δεύτερο γκολ, το πέτυχε με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Ο Ράμος έστρωσε την μπάλα, στον Ανγκούλο, αυτός την έφερε στο αριστερό πόδι και με ένα ωραίο σουτ νίκησε τον Τσενάμο για να γράψει το 2-0 για την ομάδα του. Μάλιστα ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος, πέντε λεπτά αργότερα είχε την ευκαιρία για το 3ο γκολ, αλλά το σουτ του, κατέληξε στην αγκαλιά του Τσενάμο. 

Με την είσοδο του Τριάδη, που αποτέλεσε την τελευταία αλλαγή του Λουτσέσκου, η Ξάνθη προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική, όμως οι δύο προσπάθειες του εξουδετερώθηκαν από τον Σωτηρίου.

Ξάνθη: Τσενάμο, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Έλτον (46’ Ορφανίδης), Λουσέρο, Ερέα, Φλίσκας, Λισγάρας, Ζαραδούκας (67’ Τριάδης), Ντιμιτρόφ (53’ Νιέτο), Ράνος 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Μπανανά, Στανισλάβλιεβιτς, Μενδρινός, Ράμος, Μιλούνοβιτς (73’ Ντίνας), Ανγκούλο (88’ Ανγκούλο), Κουλιμπαλί, Μουνάφο, Βάντερσον, Σελίν (46 λ.τ. Ιτούα)

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.