ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Με… Καλογερόπουλο ο Ολυμπιακός έσπασε το ρεκόρ του Μπούκοβι στην Κομοτηνή (4-3 τον Πανθρακικό)

Με… Καλογερόπουλο ο Ολυμπιακός έσπασε το ρεκόρ του Μπούκοβι στην Κομοτηνή (4-3 τον Πανθρακικό)

Ο Ολυμπιακός έσπασε το ιστορικό ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι νικώντας 4-3 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Με δύο πέναλτι οι ερυθρόλευκοι λύγισαν τους γηπεδούχους, φθάνοντας τις 12 σερί νίκες. Ο δρόμος προς την επιτυχία πέρναγε όμως απ’ τον Αθηναίο διαιτητή  Καλογερόπουλο που ανακάλυψε το πρώτο πέναλτι στο 46′.

Έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός σήμερα με το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει από τέτοιες διαιτησίες;  Ακόμη και αν άφηνε βαθμό στην Κομοτηνή, τι θα γινόταν; Εκτός αν σώνει και καλά θα πρέπει να δικαιωθούν οι κακές γλώσσες που θέλουν σώνει και καλά αυτή την περίοδο της ιστορίας της η ομάδα του Πειραιά, να μην περιορίζεται σε τίτλους, αλλά και σε ρεκόρ.

Ανά διαστήματα ο Ολυμπιακός έπιασε καλή απόδοση στο πρώτο 45λεπτο. Από την αρχή του αγώνα οι ερυθρόλευκοι είχαν την κυκλοφορία της μπάλας αλλά με δυσκολία έφταναν με αξιώσεις στη μεγάλη περιοχή του Πανθρακικού. Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι οι παίκτες της ομάδας της Κομοτηνής περίμεναν στο μισό γήπεδο καλύπτοντας σωστά τους χώρους μπροστά απ’  την εστία του Πασχαλάκη. 

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε την τεράστια φάση αλλά κατάφερε να προηγηθεί χάρη στον Ντουρμάζ. Στο 14ο λεπτό ο Σουηδός μέσος εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ και έστειλε την μπάλα στη γωνία της εστίας του Πασχαλάκη. 

Ωστόσο η αντίδραση του Πανθρακικού ήρθε και μάλιστα στην αμέσως επόμενη φάση. Ο Ντιγκινί ισοφάρισε σε 1-1 στο 15ο λεπτό, αφού πρώτα πέρασε και τον Ρομπέρτο ο οποίος έκανε την έξοδο. Ο Ολυμπιακός και ειδικότερα ο Μάρκο Σίλβα διαμαρτυρήθηκε αρκετά για οφ-σάιντ το οποίο δεν καταλόγισε ο διαιτητής. 

Η γρήγορη ισοφάριση ανέβασε τον Πανθρακικό. Οι παίκτες του ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί στη μεσαία γραμμή δυσκόλεψαν την κυκλοφορία της μπάλας του Ολυμπιακού, καταφέρνοντας να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την απόδοσή τους μόνο στα τελευταία λεπτά και έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν και πάλι «κεφάλι» στο σκορ. 

Κάτι τέτοιο τελικά έγινε αλλά στο δεύτερο μέρος. Και μάλιστα στην αρχή του. Στο 47’ ο διαιτητής λανθασμένα έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού με τον Φινμπόγκασον να τον ξεγελά και να πέφτει σε τάκλιν του Σερφά που δεν τον βρήκε. 

Ο Φορτούνης ευστόχησε στην εκτέλεση του και έδωσε το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους 1-2. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα στο 76ο λεπτό μετά από νέο εύστοχο χτύπημα πέναλτι, το οποίο σωστά –αυτή την φορά έδωσε ο διαιτητής σε μαρκάρισμα στον Καμπιάσο. Ο Φινμπόγκασον χρίστηκε σκόρερ στο 76ο λεπτό πλασάροντας σωστά τον Πασχαλάκη. 

Οι ερυθρόλευκοι όμως δεν έμειναν εκεί. Κατάφεραν να σκοράρουν και τέταρτη φορά με τον Σεμπά να πλασάρει σωστά στο 81’ μετά από ασταθή επέμβαση του τερματοφύλακα του στο σουτ του Ντουρμάζ. 

Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε υπερβολικά στα τελευταία λεπτά. Ο Πανθρακικός έψαχνε το γκολ και εκμεταλλευόμενος το γεγονός αυτό τα κατάφερε να σκοράρει. Και μάλιστα δύο φορές. Στο 87ο λεπτό με τον Ηλιάδη και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ντιγκινί.

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Σέτι, Ψάλτης (76′ Μαρκόπουλος), Μουδούρογλου (58′ Ηλιάδης), Μπαϊακαρά, Χαβίτο (81′ Νικόλτσης), Ντιγκινί.

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Ντα Κόστα (78′ Μποτία), Μαζουακού, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (71′ Ντομίνγκες), Ερνάνι (67′ Σεμπά), Ντουρμάζ, Φινμπόγκασον.

Σίλβα: “Νικήσαμε δίκαια”

Σύμφωνα με τον Μάρκο Σίλβα, ο Ολυμπιακός πήρε μια δίκαιη νίκη κόντρα στον Πανθρακικό ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν στις καθυστερήσεις λόγω έλλειψης συγκέντρωσης από πλευράς παικτών του Ολυμπιακού. Ο Μάρκο Σίλβα αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Ελευθερόπουλου αμέσως μετά το ματς ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι ο καλύτερος της τελευταίας 20ετίας λέγοντας: «Με ικανοποιεί το γεγονός ότι αυτά τα λόγια προέρχονται από τον Ελευθερόπουλο, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τον Ολυμπιακό, τον έχει ζήσει σαν ομάδα, είναι προπονητής και γνωρίζει από ποδόσφαιρο. Είμαι ικανοποιημένος λοιπόν που ακούμε πως ο Ελευθερόπουλος έχει αυτή την άποψη».

Ο προπονητής του Πανθρακικού, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, είπε για την εικόνα της ομάδας του και αυτή του Ολυμπιακού:

«Σήμερα βάλαμε τρία γκολ, όπως ακριβώς και με τον ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη που τόσο πολύ θέλαμε. Ο φετινός Ολυμπιακός είναι ο καλύτερος της τελευταίας 20ετίας».

Για τις απουσίες και την αναμέτρηση: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σταθήκαμε στο ματς με αξιοπρέπεια και έπαιξαν και παιδιά από την Κ-20 εξαιτίας των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι και ελπίζω να το ευχαριστήθηκαν όλοι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.