Αντρέα Στραματσόνι: «Είμαι άτυχος που δεν έχω παίξει κοντά στον κόσμο μας»

Αντρέα Στραματσόνι: «Είμαι άτυχος που δεν έχω παίξει κοντά στον κόσμο μας»

Στο άδειο «Απ. Νικολαϊδης», λόγω της τιμωρίας του Παναθηναϊκού, θα κάνει ντεμπούτο ο Αντρέα Στραματσόνι σε εντός έδρας παιχνίδι των «πράσινων» με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, την Κυριακή (13/12, 19:30).

Με αφορμή τον αγώνα απέναντι στην αρκαδική ομάδα ο Ιταλός τεχνικός, αναφέρθηκε στην απουσία θεατών, στο πώς διαμορφώθηκε η κατάσταση στην ομάδα μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Βέροιας, τόνισε την αναγκαιότητα παρουσίας του Μάικλ Εσιέν σε αυτή, και ξεκαθάρισε ότι ακόμα μαθαίνει την ομάδα και δεν έχει κατασταλάξει στο σύστημα που θέλει.

Ο Αντρέα Στραματσόνι, δήλωσε αναλυτικά

Για την ψυχολογία μετά τη νίκη στη Βέροια:« Όταν κερδίζεις τα παιχνίδια, το ηθικό είναι καλό. Όμως η ομάδα μου πρέπει να διατηρήσει το χαμηλό της προφίλ και στο επόμενο παιχνίδι και να έχει τον ίδιο “θυμό” που είχαμε στη Βέροια. Επικεντρωνόμαστε στο ματς με τον Αστέρα, γιατί γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικός».

Για το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια: «Στα εκτός έδρας παιχνίδια αρχίζουμε λίγο άσχημα. Στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ηρακλή και τη Βέροια ήμασταν καλοί και θα πρέπει να έχουμε την ίδια προσέγγιση από την αρχή. Ο Αστέρας είναι καλή ομάδα, παίζει καλό ποδόσφαιρο, τους σεβόμαστε, αλλά θέλουμε τη νίκη».

Για τα διαφορετικά συστήματα που έχει δοκιμάσει: «Χρειάζομαι χρόνο για να μάθω τους παίκτες. Ακούω τη γνώμη όσων ενδιαφέρονται για την ομάδα. Προσπαθώ να βρω το κατάλληλο σύστημα. Επειδή εγώ είμαι αυτός που θα αποφασίσω, χρειάζεται λίγος χρόνος για να δούμε με το σύστημα που θα συνεχίσουμε».

Για το γεγονός ότι θα κάνει ντεμπούτο σε άδεια Λεωφόρο: «Είμαι πολύ άτυχος, καθώς ο Παναθηναϊκός διαθέτει φανταστικούς οπαδούς και ακόμα δεν έχω παίξει μπροστά στο κοινό μας, ούτε εντός, ούτε εκτός έδρας. Περιμένω, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι οπαδοί μας είναι ο “δωδέκατος” παίκτης και ξέρω πόσο σημαντικός είναι ο κόσμος στο ποδόσφαιρο».

Για το αν η απουσία κόσμου θα επηρεάσει την ομάδα του: «Δεν μου αρέσει να παίζουμε χωρίς κόσμο. Τα άδεια γήπεδα δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η απόφαση των αρχών που πρέπει να σεβαστούμε. Δεν ξέρω αν είναι μειονέκτημα η απουσία του κόσμου, αλλά σίγουρα δεν είναι και πλεονέκτημα».

Για το αν η κόπωση του Αστέρα από το ματς με τη Σάλκε αποτελεί πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό: «Θα δούμε την Κυριακή αν είναι πλεονέκτημα για μας. Κάποιες φορές είναι καλύτερα να έχεις συνεχή παιχνίδια. Ο Αστέρας είναι ποιοτική ομάδα, που δεν φοβάται να παίξει ανοιχτά. Πιστεύω πως θα γίνει καλό παιχνίδι».

Για το αν το ξεκίνημα στον αγώνα θα είναι καθοριστικό: «Ίσως όχι το πιο σημαντικό , αλλά είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία. Θέλω να συνεχίσουμε όσα πράγματα κάναμε καλά και να βελτιωθούμε σε όσα δεν κάναμε καλά. Γι’ αυτό δουλεύουμε».

Για την απόδοση του Μικαέλ Εσιέν: «Όλοι θέλουμε ο Εσιέν να βρει τον εαυτό του και φυσικά ο ίδιος. Μπορεί να προσφέρει πολλά με την προσωπικότητα και την εμπειρία του. Παιχνίδι με παιχνίδι μπορεί να δώσει πολλά, να βελτιώνει τη φυσική του κατάσταση και να βρίσκει ρυθμό. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες μας και πρέπει να το αποδεικνύει στο γήπεδο».

Για την υπόθεση παρατυπιών σε μεταγραφές στην Ιταλία, όπου έχει εμπλακεί το όνομά του: «Είναι μια παλιά ιστορία στην Ιταλία. Ξεκαθάρισα τη θέση μου στους δικηγόρους μου για έναν ατζέντη. Όπως τώρα μιλάω με τον κ. Αλαφούζο, έτσι είχα μιλήσει και με τον κ. Πότσο. Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο».

Η Γ.Σ. της Συμμαχίας

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος είναι έτοιμος να ανοίξει τα χαρτιά του στην Γ.Σ της Συμμαχίας, που θα γίνει την Κυριακή. Θα γίνει απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ., θα αναφερθούν τα ονόματα των νέων υποψήφιων, αλλά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι έτοιμος να απαντήσει και στις ερωτήσεις των μελών, που θα παραβρεθούν στο «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Η Γ.Σ. αναμένεται να αρχίσει στις 5 το απόγευμα της Κυριακής, δυόμισι ώρες πριν την έναρξη του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Η αρχική ημέρα διεξαγωγής της Γ.Σ ήταν σήμερα , λόγω μη απαρτίας, όμως, θα διεξαχθεί αύριο.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.