Νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό με Τσόρι, αλλά αποδοκιμάστηκε ο Ολυμπιακός

Νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό με Τσόρι, αλλά αποδοκιμάστηκε ο Ολυμπιακός

Νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό αλλά αποδοκιμάστηκε ο Ολυμπιακός, καθως έκανε την χειρότερη εμφάνισή του στο Καραϊσκάκη και οι παίκτες του παρουσάστηκαν εμφανώς επηρεασμένοι από την αποτυχία τους στο ματς με την Άρσεναλ.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα συνέχισε το νικηφόρο σερί της απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που είχε καλή αμυντική λειτουργία και θα μπορούσε με λίγη προσοχή να πάρει πόντο στο Φάληρο. Οι Αγρινιώτες, έμειναν κακώς με δέκα στο φινάλε του ημιχρόνου, όταν ο διαιτητής έδειξε κόκκινη στον Κυριακίδη, αλλά νωρίτερα προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Ιντέγε. Ο Τσόρι πριν οι δύο ομάδες μπουν στα αποδυτήρια έδωσε τη λύση(45+5).

Πέρασε σα… να μην έγινε το πρώτο 20λεπτο στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να βρει τα πατήματά του στο γήπεδο και να οργανώσει την επιθετική του προσέγγιση απέναντι στην διπλή ζώνη άμυνας του Παναιτωλικού. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, όμως οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ σε δύο περιπτώσεις με τον Μιλιβόγεβιτς να απειλεί από στημένες φάσεις. Από την μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι ξεμύτιζαν μόνο όταν σιγούρευαν πως δεν θα απειληθούν στα μετόπισθεν και με ατομικές ενέργειες των Μύγα και Ουάρντα να προσπαθούν να αγχώσουν τον «άνετο» Ρομπέρτο. 

Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τους Αγρινιώτες να κερδίζουν κάποια μέτρα στο γήπεδο και να παίρνουν ανάσες στην άμυνα, που ακολουθούσε με χειρουργική ακρίβεια τις οδηγίες του Γιάννη Μαντζουράκη από την άκρη του πάγκου. Ενώ όλα έδειχναν πως θα πάνε οι δύο ομάδες με ηρεμία στα αποδυτήρια, η αποβολή του Κυριακίδη άναψε τα αίματα. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού βγήκε από την περιοχή, έδιωξε με το χέρι και ο διαιτητής του έδειξε την κόκκινη κάρτα, όμως νωρίτερα είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Ιντέγε. Ο Ολυμπιακός και η κερκίδα «ξύπνησε» και η πίεση στα τελευταία λεπτά έφερε το γκολ του Τσόρι, με σουτ έξω από την περιοχή (45+5’). «Φορτσάτοι» από το γκολ στο φινάλε, οι Πειραιώτες θέλησαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και η ευκαιρία τους δόθηκε, όμως ο Τσόρι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στεφανάκο από την «άσπρη βούλα» στο 55ο λεπτό. Τα λεπτά περνούσαν και το αριθμητικό μειονέκτημα των φιλοξενούμενων δεν φαινόταν στον αγωνιστικό χώρο. 

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε με τίποτα να διασπάσει την άμυνα του Στεφανάκου, που έβλεπε τους αμυντικούς του να «καθαρίζουν» κάθε υποψία ευκαιρίες μπροστά από την περιοχή του. Μάλιστα, η προσέγγιση του Παναιτωλικού στα τελευταία λεπτά εκνεύρισε και τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων», που είδαν την ομάδα του Μαντζουράκη να κυνηγάει –παρότι ήταν με 10- την έκπληξη, ρισκάροντας αρκετά με την είσοδο του Καμαρά. Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ενοχλήθηκαν καθόλου στο αμυντικό κομμάτι και το τελευταίο σφύριγμα πρόσθεσε ακόμη ένα τρίποντο στην συγκομιδή τους. 

Κακή η διαιτησία του Παπαδόπουλου

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μαζουάκου, Μποτία, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγιεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνης, Ντομίνγκες (73’ Πάρντο), Ντουρμάζ (73’ Σεμπά) και Ιντέγιε 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Κούσας, Μάκος, Μύγας, Κέβιν, Πάουλο, Χαντάκιας (45+3’ Στεφανάκος), Ρουσκουγιέδα, Ουαρντά, Βιγιαφάνες, Βασιλείου (70’ Κουτρομάνος) 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.