ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Σοκάρει ο Αλαφούζος: «Πέρυσι μας έκλεψαν το πρωτάθλημα, φέτος όμως με την τιμωρία του πρώτου, θα ωφεληθούμε»

Σοκάρει ο Αλαφούζος: «Πέρυσι μας έκλεψαν το πρωτάθλημα, φέτος όμως με την τιμωρία του πρώτου, θα ωφεληθούμε»

Αποκαλύψεις που ταρακουνούν τα θεμέλια του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος της χώρας μας, έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στη Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, έκανε λόγο για συστηματική απάτη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει τιμωρία του Ολυμπιακού. 

Ο Γιάννης Αλαφούζος είπε χαρακτηριστικά:

«Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Κύπελλο, ήρθε δεύτερος στο πρωτάθλημα. Πέρυσι του έκλεψαν το πρωτάθλημα. Με τα στημένα επεισόδια που έγιναν εδώ, δεν νομίζω να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο με τα μέσα που είχαμε. Διαλύσαμε τον Ολυμπιακό πριν τρία χρόνια, τον κερδίσαμε και πέρσι . Με όσα έγιναν βέβαια μετά, ήταν σαν να μην έγινε η επιτυχία μας. Φέτος θα τον κερδίζαμε, αλλά δεν παίξαμε…

«Το παρασκήνιο το πολεμάμε με νόμιμα μέσα, αν έχω ένα παράπονο από τους οπαδούς, είναι  πως στρέφονται καμία φορά κατά των ποδοσφαιριστών και όχι κατά των διαιτητών με όλα αυτά που βλέπουμε να γίνονται. 

Το παρασκήνιο αντιμετωπίζεται με νόμιμα μέσα. Υπάρχει συστηματική απάτη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε κάνει πολλές αποκαλύψεις. Έχουμε κάνει γνωστό το θέμα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η UEFA για τυπικούς λόγους δεν μας δικαίωσε. Το CAS αποφάνθηκε ότι είχαμε κάθε δικαίωμα να προσφύγουμε. 

Φέτος όμως με τα στοιχεία που υπάρχουν θα έχουμε πιο σοβαρές εξελίξεις. Στόχος μας είναι να είμαστε δεύτεροι με στόχο να επωφεληθούμε της δίκαιης τιμωρίας που θα έχει ο πρώτος. Ελπίζουμε η ελληνική πολιτεία να λειτουργήσει πιο δραστικά. Τα στοιχεία είναι τέτοια που της το επιτρέπουν.

Έχουμε μια μεγάλη υπόθεση η οποία έχει φύγει από τον ανακριτή. Έχει δυο άμεσες συνομιλίες του Μαρινάκη όπου φέρεται να χειραγωγεί αγώνες και σε σύντομο χρονικό διάστημα, έξι μηνών, να έχουμε άμεσες εξελίξεις. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Γιατί είναι πολλές οι παρανομίες στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάπου θα σκάσει».

Ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε ειδική αναφορά στα οικονομικά του Παναθηναϊκού, κι επισήμανε πως μόνο ένας άνθρωπος πέραν του ιδίου βάζει χρήματα στην ομάδα 

«Είχαμε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ χρέη, σήμερα έχουμε λιγότερα από 10 εκατομμύρια και τα περισσότερα είναι χρέη στην εφορία. Από το 2012 έχουμε πληρώσει στην εφορία 23.2 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από έναν άνθρωπο που βοηθάει τον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει κανένας άλλος που να έχει βάλει 1 ευρώ…

Το 2013, δεν είχαμε χρήματα, αλλά πάρα πολλά χρέη και πολλά προβλήματα. Το πρώτο μας μέλημα ήταν να διορθώσουμε τα οικονομικά μας. Μειώσαμε πολύ το κόστος του Παναθηναϊκού και ψάξαμε να βρούμε χρήματα. Δυστυχώς τα μέλη ήταν λίγα. Ελπίζαμε να έχουμε 40-50 χιλιάδες μέλη, ποτέ δεν φτάσαμε τα 10.000. Ελπίζαμε ότι θα έχουμε εισφορές, δυστυχώς αυτές λόγω της κρίσης ήταν περιορισμένες. Γι’ αυτό το λόγο αναγκάστηκα εγώ να επενδύσω κάποια χρήματα που είχα βγάλει με κόπο και ποτέ δεν είχα την θέληση να βάλω. Έχω επενδύσει 23 εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό, περισσότερα και από τον κ. Βγενόπουλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν ήθελα να πω τι έχω βάλει αλλά κάποιοι με λένε αφραγκούζο και υποχρεώθηκα να το πω και πρέπει να βάλω και άλλα και να σας πω και κάτι άλλο ας έρθει και κάποιος άλλος να βάλει πλάτη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.