ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Καρέλης κέρασε ξανά και ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στην άδεια Λεωφόρο

Ο Καρέλης κέρασε ξανά και ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στην άδεια Λεωφόρο

Στην παγωμένη λόγω τιμωρίας και καιρικών συνθηκών Λεωφόρο, ο Νίκος Καρέλης ζέστανε τον Παναθηναϊκό. Μετά τη Βέροια, ο Έλληνας φορ είχε γκολάρα και ασίστ (στον Καλτσά), χαρίζοντας νέα νίκη στους πράσινους επί του Αστέρα Τρίπολης(2-0). 

Ο Παναθηναϊκός πλέον αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα κι ενώ εκκρεμεί η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής για την τύχη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. 

Η ομάδα της Αρκαδίας καθηλώθηκε στην έκτη θέση και με βάση την εικόνα της θα μπορούσε να φύγει αήττητη από την Αθήνα. Ο Αστέρας μάλιστα είχε δοκάρι στο 91’ σε κεφαλιά του Κουρμπέλη και  θα μπορούσε να ‘χαν «κλέψει» το βαθμό της ισοπαλίας στη Λεωφόρο, ενώ κι ο Στιλ επενέβη όποτε χρειάστηκε. 

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα για τους Αρκάδες στην Super League και η τέταρτη συνεχόμενη αν υπολογιστεί και αυτή από την Σάλκε.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό και για τις δυο ομάδες και οι φάσεις που δημιουργήθηκαν ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η πρώτη τελική στο παιχνίδι ήρθε από τον Παναθηναϊκό στο 13′ με τον Καρέλη να πιάνει το σουτ χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Μπαντή που μπλόκαρε εύκολα.

Ο Αστέρας απείλησε για πρώτη φορά στο ματς στο 29′ όταν ο Ντουντού έδωσε ωραία στον Μάσα στη μεγάλη περιοχή, όμως ο Αργεντινός έπιασε… αέρα. Επτά λεπτά αργότερα και πάλι οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε θέση για γκολ. Σε σέντρα από τα αριστερά του Γιαννούλη, ο Σάντσεθ έπιασε αέρα, όμως ο Νίκο Φερνάντες δεν μπόρεσε από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να κάνει μια αλλαγή καθώς ο Αμπέντ που είχε χτυπήσει στο πρώτο ημίχρονο αποχώρησε και έδωσε τη θέση του στον Καλτσά. Οι δυο ομάδες μπήκαν πιο απειλητικά στο δεύτερο 45λεπτο καθώς ήξεραν ότι η ισοπαλία δεν ευνοούσε καμία εκ των δυο. Πόσο μάλλον τον Παναθηναϊκό που έχει μείνει πίσω στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι πράσινοι απείλησαν στο 47′ όταν μετά από κόρνερ ο Καρέλης έπιασε το πλασέ αλλά ο Σανκαρέ έδιωξε σωτήρια με το πόδι. Έξι λεπτά αργότερα ο Εσιέν έδωσε ωραία στον κενό χώρο στον Καλτσά. Ο Σανκαρέ δεν υπολόγισε σωστά και ο επιθετικός των πράσινων έγινε αποδέκτης της μπάλας τετ α τετ με τον Μπαντή. Το σουτ όμως που επιχείρησε έπιασε ο γκολκίπερ των Αρκάδων.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο 54′ ο Πέτριτς έκανε το τακουνάκι για τον Καρέλη ο οποίος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. 

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 62′. Μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα μπήκε ξανά στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Μία κεφαλιά, δεύτερη στον Σανκαρέ, ο Αφρικανός ολομόναχος θα στείλει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

Το γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός ήρθε στην επόμενη καλή στιγμή των πράσινων στο ματς. Ήταν το 72′ όταν ο Πέτριτς έδωσε ωραία αριστερά στον Καρέλη με τον διεθνή επιθετικό να πιάνει απευθείας το σουτ με το οποίο έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Μπαντή και άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 75′ όταν σε μια πολύ ωραία κάθετη ο Γιάννου βγήκε τετ α τετ αλλά ο Στιλ έκανε γρήγορη έξοδο και με το πόδι έκοψε την μπάλα.

Η σπουδαιότερη ευκαιρία για τον Αστέρα να ισοφαρίσει χάθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Η μπάλα έφτασε στον Μάσα από τα αριστερά ο οποίος έκανε τη σέντρα με τον Κουρμπέλη να πηδάει πιο ψηλά απ’ όλους τους αμυντικούς του τριφυλλιού, πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός στην επόμενη φάση έφτασε σε ένα δεύτερο τέρμα. Ο Ζέκα πήρε την κεφαλιά για τον Καρέλη που μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πέρασε την μπάλα προς τον Καλτσά, κάτω από τα πόδια του Αλόκο, και ο Έλληνας άσος δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 2-0.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Σάντσεθ, Βέμερ (78’ Μαρινάκης), Νάνο, Κουτρουμπής, Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ (46’ Καλτσάς), Καρέλης, Πέτριτς (87’ Ταυλαρίδης) 

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Ντουντού (76’ Παπαδόπουλος), Μάσα, Φερνάντες (69’ Αλόκο), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Μπερτόλιο (59’ Χαμντανί), Κουρμπέλης, Λούι, Γιάννου

Ευχαριστημένος για τη νίκη του Παναθηναϊκού ο Στραματσόνι, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του για το δοκάρι του Κουρμπέλη, που θα μπορούσε να κοστίσει τη νίκη επί του Αστέρα.

Ο Ιταλός τεχνικός, είπε: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Για 25λεπτά είχαμε καλή προσέγγιση όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, χωρίς να ξέρω τον λόγο. Οι παίκτες μου το κατάλαβαν και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε αρκετή ενέργεια και βγάλαμε ευκαιρίες απέναντι στον Αστέρα, που είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είμαι κάπως αναστατωμένος για την τελευταία ευκαιρία του Αστέρα (δοκάρι του Κουρμπέλη κι εν τω σκορ ήταν 1-0), οι καλές ομάδες δεν δίνουν τέτοιες ευκαιρίες στον αντίπαλο».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.