ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

“Δεν πίστευα στα μάτια μου”, δηλώνει για την κόκκινη κάρτα ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού Δ. Κυριακίδης

“Δεν πίστευα στα μάτια μου”, δηλώνει για την κόκκινη κάρτα ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού Δ. Κυριακίδης

Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού Δ. Κυριακίδης, δηλώνει για την κόκκινη κάρτα στο Φάληρο “Δεν πίστευα στα μάτια μου”

Ανθρώπινο μεν, σοβαρό δε χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κυριακίδης το λάθος στην απόφαση του διαιτητή Παπαδόπουλου να τον αποβάλει στον αγώνα του Παναιτωλικού με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη». Ο γκολκίπερ των Αγρινιωτών εκτίμησε πως το λάθος του ρέφερι ήταν ανθρώπινο, ωστόσο έκανε λόγο στις συνθήκες πίεσης που αντιμετωπίζει όποιος «σφυρίζει» τους Πειραιώτες. 

O Δημήτρης Κυριακίδης αναφέρθηκε για: 

-το πώς ένιωσε όταν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα: «Δεν πίστευα στα μάτια μου. Την ώρα που ήμουν κάτω κι άκουγα όλες τις φωνές από την κερκίδα νόμιζα ότι ο κόσμος θεωρούσε ότι έκανα καθυστερήσεις. Σηκώθηκα και είδα ότι μου έδειξε κόκκινη κάρτα ο διαιτητής. Ήταν άδικη η αποβολή μου». 

-το αν μίλησε με τον διαιτητή Παπαδόπουλο: «Δεν ήθελε καν να μου μιλήσει. Το να πάρει μια απόφαση, εντάξει, είναι διαιτητής και μπορεί να είδε ό,τι είδε. Όμως το να μη μου μιλήσει καν ήταν πολύ άσχημο. Μου είπε «φύγε κατευθείαν για τα αποδυτήρια»…». 

-το αν θεωρεί το λάθος ανθρώπινο: «Θεωρώ πως το λάθος του ήταν ανθρώπινο. Όπως εμείς δεχόμαστε ή χάνουμε ένα γκολ, έτσι κι αυτός έκανε λάθος. Ήταν πάντως σε πάρα πολύ καλή θέση και δεν είδε ότι έχει προηγηθεί φάουλ σε συμπαίκτη μου, ενώ με τη φόρα που έχει ο επιθετικός του Ολυμπιακού πέφτει πάνω μου. Η μπάλα σαφώς και βρήκε στο χέρι μου, αλλά μετά το χτύπημα του Ιντέγε. Έχω πάρει την μπάλα με το στήθος και η μπάλα πάει στο χέρι μου μετά τη σύγκρουση». 

-την εμφάνιση του Παναιτωλικού: «Ήμασταν ομάδα και το δείξαμε στον αγωνιστικό χώρο. Σταθήκαμε πολύ καλά και ο κ. Ματζουράκης είχε διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι. Αισθάνομαι άσχημα που άφησα την ομάδα μου με δέκα παίκτες, γιατί μέχρι τότε ο Ολυμπιακός δεν μας είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Με βάση τα πρώτα 45 λεπτά ήμασταν καλά και θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλό στη συνέχεια. Είναι θεωρητικό, πάντως, να πούμε αν μπορούσαμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα». 

-το αν θεωρεί πως υπάρχει εύνοια του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός είναι τεράστια ομάδα, με μεγάλο μπάτζετ, εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και ένα σύγχρονο γήπεδο. Αποτελεί κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σαν μεγάλη ομάδα σίγουρα θα ευνοηθεί από κάποια σφυρίγματα. Κάποιοι λένε γιατί να παίρνει ο Ολυμπιακός πέναλτι σε κάθε ματς. Εγώ κοιτάζω τη δουλειά μου κι επειδή αυτό συνέβη σε μένα νιώθω αδικημένος και στενοχωρημένος». 

-το λόγο που εκτιμά ότι οι διαιτητές νιώθουν πίεση όταν «σφυρίζουν» τον Ολυμπιακό: «Είναι η πίεση που υπάρχει, από τη δυναμική του Ολυμπιακού και την παρουσία του κόσμου. Πολλές φορές αυτή η πίεση μεταδίδεται στο διαιτητή που μπορεί να πάρει μια απόφαση υπό τέτοιες συνθήκες. Συμβαίνει αυτό, γι’ αυτό κάποιες ομάδες χαρακτηρίζονται μεγάλες κι άλλες μικρές. Πρέπει όμως είτε είσαι μεγάλη ομάδα είτε μικρή, πρέπει αυτό που αξίζεις να το παίρνεις. Γιατί δεν μπορείς να παρουσιαστείς κάθε φορά έτσι στο ‘Καραϊσκάκη’». 

-το αν ο Ολυμπιακός ήταν επηρεασμένος από τον αποκλεισμό από την Άρσεναλ: «Όταν παίζεις ένα ματς πρόκρισης και δεν παίρνεις το αποτέλεσμα που θέλεις είναι λογικό να επηρεαστείς ψυχολογικά. Αν ο Ολυμπιακός είχε προκριθεί θα ήταν διαφορετικά πράγματα. Όμως δεν πρέπει να σταθούμε μόνο σε αυτό το κομμάτι, αλλά και στην προσπάθεια της ομάδας μου. Αν δεν ήμασταν αυτοί που ήμασταν, ο Ολυμπιακός θα είχε εύκολο απόγευμα». 

-το κακό ξεκίνημα του Παναιτωλικού στη σεζόν και τη βελτίωση στη συνέχεια: «Έγιναν λάθη. Στην Ελλάδα δεν σου δίνουν πίστωση χρόνου. Όλες οι ομάδες θέλουν αποτελέσματα. Η διοίκηση επέλεξε έναν προπονητή που έχει δουλέψει σε υψηλό επίπεδο. Εμείς δεν είχαμε τη συνοχή που θέλαμε σαν ομάδα στην αρχή, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε πολλά γκολ και να μείνουμε πολύ πίσω. Από τη στιγμή που ήρθε ο κ. Ματζουράκης, που ξέρει καλά την ομάδα, δουλεύουμε καλά και υπάρχουν σημάδια βελτίωσης. Φάνηκε και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό αυτό, όπου η ομάδα μου ήταν σαν ρομπότ, με όλες τις γραμμές κοντά και καλή άμυνα». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-το αν ανησυχεί για υποβιβασμό του Παναιτωλικού: «Έχουμε καλή ομάδα. Νομίζω πως ο δεύτερος γύρος θα είναι πολύ καλύτερος για την ομάδα μου. Δεν φοβόμαστε για την παραμονή. Θα πάρουμε βαθμούς που χάσαμε, είμαι πολύ σίγουρος γι’ αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.