ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, αποκλείστηκε η Κέρκυρα με την ισοπαλία (1-1)

Προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, αποκλείστηκε η Κέρκυρα με την ισοπαλία (1-1)

Αν και χωρίς ελπίδες πρακτικά, η Κέρκυρα των πολλών αναπληρωματικών έδειξε ψυχή και αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό με το γκολ του Βλάχου στο 3’. Προβληματικοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οι «πράσινοι», κατάφεραν να φτάσουν στις καθυστερήσεις με τον Κλωναρίδη στο τελικό 1-1, ενώ σίγουρα ο Στραματσόνι θα απογοητεύτηκε από την απόδοση παικτών που πήραν θέση βασικού αλλά δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, όπως κυρίως οι Λουντ και Νίνης. 

Ακόμη κι έτσι, το «τριφύλλι» τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου και προκρίθηκαν μαζί με τον Λεβαδειακό στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Η απουσία βαθμολογικού ενδιαφέροντος δεν συνεπάγεται απαραίτητα και αδιαφορία. Κάποιος θα έπρεπε να το είχε κάνει ξεκάθαρο αυτό στους παίκτες του Παναθηναϊκού που επιλέχθηκαν από τον Στραματσόνι για να αγωνιστούν στην Κέρκυρα. Το «τριφύλλι», ως ομάδα, είχε ίσως τη δικαιολογία πως έπαιζε έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, όμως για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά δεν ίσχυε το ίδιο σε ό,τι αφορά την παρουσία του στην ενδεκάδα. 

Σαφώς ο Ιταλός θα περίμενε από εκείνους που δεν παίζουν συχνά, αλλά επιλέχθηκαν για το ματς να του τα… δείξουν τα αγωνιστικά προτερήματά τους, όμως κάτι τέτοιο άργησε να συμβεί. Αν κι επίσης με πολλούς αναπληρωματικούς στη σύνθεσή τους και με ελπίδες πρόκρισης σε μαθηματικό και μόνο επίπεδο, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και αιφνιδίασαν με την… άνεση τους τα πρώτα λεπτά του αγώνα. 

Αιτία γι αυτό ήταν η αρχική αδυναμία των φιλοξενούμενων να μοιράσουν σωστά τους ρόλους σε ό,τι αφορά τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων τους. Ειδικά ο Ατζαγκούν άργησε πολύ να αντιληφθεί πως ήταν δική του δουλειά -βάσει συστήματος και θέσης- να μαρκάρει τον Βλάχο, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον εξαιρετικό Φάμπιο. Μέχρι να συμβεί αυτό, ο προερχόμενος από τις Ακαδημίες των «πρασίνων» δεξιός μπακ, έτρεξε όλη την πλευρά, βρήκε τους αμυντικούς εκτός θέσης και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. 

Σταδιακά ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του αγώνα, κάτι που όμως κυρίως αποτυπώθηκε σε δευτερεύουσες στατιστικές κατηγορίες, όπως για παράδειγμα η κατοχή μπάλας και όχι σε πραγματικές ευκαιρίες. Τέτοιες οι «πράσινοι» είχαν δύο, με Ατζαγκούν και Αμπέντ που προδόθηκαν από τα τελειώματά τους. 

Ο Στραματσόνι απέσυρε τον Λουντ και πέρασε τον Καλτσά με στόχο να καταφέρει να απλώσει λίγο το παιχνίδι της ομάδας, ενώ με την είσοδο του Καρέλη προσπάθησε να προσθέσει δύναμη πυρός μπροστά αφού έβλεπε πως η… φούρια με την οποία ξεκίνησαν οι παίκτες του το δεύτερο μέρος σταδιακά εξατμίστηκε. 

Όσα πρόσωπα, ρόλους ή συστήματα κι αν δοκίμασε όμως ο Ιταλός, έπρεπε να φτάσει το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο για να δει την ομάδα του να δημιουργεί φάσεις. Κλωναρίδης και Καλτσάς έχασαν ευκαιρίες, ο δεύτερος είχε και δοκάρι, αλλά τελικά ο πρώτος ήταν εκείνος που στην τελευταία φάση του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αραμπατζής, Καραγιαννίδης, Μεντής, Βλάχος (60’ Γκόμες), Μακρίδης, Κρητικός, Ντατίδης, Φάμπιο, Κωτάτης (46’ Ζορμπάς), Γεωργακόπουλος, Καμπάνταης (73’ Ντουαλά). 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Αμπέντ (80’ Πράνιτς), Κλωναρίδης, Λαγός, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Λουντ (59’ Καλτσάς), Ταυλαρίδης, Νίνης (73’ Καρέλης).

4ος όμιλος  

Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 1-1 

Παναχαϊκή-Λεβαδειακός 1-4 

Παναθηναϊκός 7 

Λεβαδειακός 6 

Κέρκυρα 2 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παναχαϊκή 1 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.