ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Λαζαρίδης λύτρωσε τον Ατρόμητο 1-0 τον εξαιρετικό Πανιώνιο

Ο Λαζαρίδης λύτρωσε τον Ατρόμητο 1-0 τον εξαιρετικό Πανιώνιο

Όπως με την Καλλονή, έτσι και με τον Πανιώνιο ο Ατρόμητος κατέκτησε τη νίκη με γκολ στο φινάλε. Την περασμένη αγωνιστική με τον Ουσέρο στο 90’+4′, σήμερα με τον Λαζαρίδη στο 88′. Οι Περιστεριώτες, έφτασαν τους 16 βαθμούς και ανεβαίνουν στη βαθμολογία της Super League, μετά από 15 παιχνίδια.

Χρειάστηκε ένα δυνατό συρτό σουτ του Λαζαρίδη μέσα από την περιοχή για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Ο Ατρόμητος είχε χαμένο πέναλτι με τον Ναπολεόνι, ενώ ο Πανιώνιος, που ήταν “φωτιά” στην αντεπίθεση, σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τις φάσεις με Μπακασέτα (53′) και Μπουμάλ (72′).

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον Ατρόμητο με αλλαγές με τον Κούρο να μένει στην πάγκο και τον Βιτόλο να ξεκινάει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Επίσης η απουσία του Κιβρακίδη ανάγκασε τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ να τοποθετήσει τον Ούμπιδες δεξί μπακ (με τον Αργεντινό πάντως μόνο δεξί μπακ να μην παίζει). Το 4-2-3-1 δεν άλλαξε με τον Ναπολεόνι στην κορυφή και τους Μαρσελίνιο, Πίτου Γκαρσία και Μπρίτο στην τριάδα πίσω του.

 Στην αντίπερα όχθη ο Μαρίνος Ουζουνίδης με εξαίρεση την χρησιμοποίηση του Παύλου Μητρόπουλου στην θέση του τιμωρημένου Κόρμπου, παρέταξε τους γνωστούς δέκα στο σύνηθες σύστημα (4-2-3-1) που έχουν φέρει τον Πανιώνιο στην πρώτη πεντάδα.

Οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να ανεβάσουν στροφές και απείλησαν για πρώτη φορά με την συμπλήρωση δέκα λεπτών με τον Ναπολεόνι να περνάει και τον Διούδη αλλά το πλασέ του να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Διούδη (μια φάση που δεν θα έπρεπε να εξελιχθεί, αφού ο Ναπολεόνι ήταν οφσάιντ).

 Από την πλευρά τους οι «κυανέρυθροι» δεν κρατούσαν μπάλα κάνοντας εύκολα το λάθος (ειδικά ο Μπουμάλ ο οποίος δεν ήταν και στην καλύτερή του ημέρα) με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να έχει την κατοχή της μπάλας. 

Στο 25′ από λάθος του Πανιωνίου, ο Μπουμάλ στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα του έδωσε ασίστ στον Μπρίτο ο οποίος στο τετ-α-τετ με τον Διούδη πλάσαρε άουτ. Η φάση αυτή σαν να ξύπνησε τους φιλοξενούμενους οι οποίοι παραλίγο να «παγώσουν» το Περιστέρι τρία λεπτά αργότερα με τον Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό να περνάει και τον Γκορμπούνοφ, αλλά το πλασέ του έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Φυτανίδης.

Στο 39′ μετά από ωραίο συνδυασμό Μπακασέτα-Ανσαριφάρντ, ο δεύτερος έκανε το σουτ το οποίο έδιωξε ο Γκορμπούνοφ. Στην αμέσως επόμενη φάση έγινε η φάση που πήγε να σημαδέψει τον αγώνα. Ο Ναπολεόνι κέρδισε πέναλτι από τον Χατσηϊσαια, με το ριπλέι να μην δικαιώνει τον διαιτητή Κιοτζένη. Εκεί όμως μίλησε ο Διούδης ο οποίος ψάρεψε τον Ιταλό και απέκρουσε την άσχημη εκτέλεση κρατώντας το μηδέν.

Στην επανάληψη η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Πανιώνιος ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού ειδικά στο πρώτο τέταρτο. Κλείνοντας καλά τους χώρους και με τον Μπουμάλ να ανεβάζει την απόδοσή του ο Ιστορικός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Μπακασέτας σημάδεψε το δοκάρι, ενώ ο Ανσαριφάρντ από κοντά μόνος απέναντι στον Γκορμπούνοφ έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Πανιώνιος έχοντας φέρει το ματς στα μέτρα ήταν κίνδυνος και φωτιά στις αντεπιθέσεις και μέσα σε δύο λεπτά Μπουμάλ και Μασούρας έχασαν τεράστιες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Οι Νεοσμυρνιώτες κρατούσαν άνετα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κι έδειχναν ότι αν κάποιος μπορούσε να σκοράρει ήταν αυτοί.

 Μπορεί ο Πανιώνιος να έδειχνε πιο επικίνδυνος αλλά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που πήρε το τρίποντο με ένα γκολ που θα συζητηθεί. Ήταν το 88ο λεπτό όταν ο Λαζαρίδης έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του Λε Ταλέκ ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ κι επηρέαζε την φάση.

Τραγική η διαιτησία του Ευάγγελου Κοτζιένη. Ο διαιτητής του συνδέσμου Ξάνθης παραλίγο να τινάξει τον αγώνα στον αέρα με την απόφαση του να υποδείξει πέναλτι στον Ναπολεόνι με το ριπλέι να δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση. Επίσης, δεν διέκοψε ούτε μια φορά τον αγώνα έστω για συστάσεις με τους οπαδούς του Ατρόμητου να μην σταματάνε να πετάνε κροτίδες. Όσον αφορά τους βοηθούς τα έκαναν επίσης μαντάρα με τον Σταυρουλάκη στο γκολ να μην βλέπει τον Λε Ταλέκ που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ να επηρεάζει την φάση.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ. Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Ουμπίντες, Λαζαρίδης, Φυτανίδης (46′ Κοντοές), Μπίτολο, Γοδόι, Ουσέρο (60′ Λε Ταλέκ), Μαρσελίνιο (76′ Κούρος), Μπρίτο, Πίτου Γκαρσία, Ναπολεόνι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης (90′ Βιγιάλμπα), Μητρόπουλος, Μπακασέτας, Μπουμάλ, Μασούρας, Ανσαριφάρντ (84′ Χαλκιαδάκης).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.