ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στο ένα πέναλτι άλλο ένα δώρο και πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός 0-2 στην Καλλονή

Στο ένα πέναλτι άλλο ένα δώρο και πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός 0-2 στην Καλλονή

Με το σύστημα στο ένα πέναλτι, άλλο ένα δώρο, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από την Λέσβο, όπου κέρδισε την Καλλονή 2-0 κι έγραψε το «15Χ3», διευρύνοντας το ρεκόρ του. Τα δύο πέναλτι αξιοποίησε ο Φορτούνης(9’, 38’), όμως πλέον το ζήτημα της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος προβληματίζει το σύνολο των φιλάθλων.

Εκμεταλλευόμενοι και την άδικη αποβολή του Δαύκου στη φάση του (ανύπαρκτου) δεύτερου πέναλτι, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ευκαιρίες να διευρύνουν κι άλλο το σκορ που τους έστεψε πρωταθλητές χειμώνα.

Σε παιχνίδια με αντιπάλους όπως η Καλλονή, πάνω από τη μισή δουλειά είναι το να πάρεις το προβάδισμα. Κι ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να περιμένει ούτε δέκα λεπτά για να το καταφέρει. Πριν προλάβουν να ζεσταθούν καλά-καλά οι «ερυθρόλευκοι», το χέρι του Κρολ σταμάτησε τη σέντρα του Φορτούνη. Κι ο ίδιος ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξεκλειδώσει από τη βούλα την άμυνα των γηπεδούχων. 

Θα μπορούσαν, μάλιστα, οι Πειραιώτες να διπλασιάσουν γρήγορα τα τέρματά τους, αν ο Ντουρμάζ δεν σπαταλούσε ωραίο γύρισμα του Ομάρ και προ κενής σχεδόν εστίας δεν πλάσαρε στο δοκάρι. Αφού όμως ο Σουηδός έχασε το άχαστο κι αφού ο Ρομπέρτο χρειάστηκε να κάνει μεγάλη επέμβαση σε πλασέ του Γεωργίου, ο Φορτούνης ανέλαβε να καθαρίσει μόνος το ματς: Πέφτοντας χωρίς να τον βρει ο Δαύκος και κερδίζοντας (εκτός του ανύπαρκτου πέναλτι που μετέτρεψε ξανά σε γκολ) και την αποβολή του γκολκίπερ στο 38΄. 

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός είχε τις ιδανικότερες προϋποθέσεις για να φθάσει σε ακόμα περισσότερα γκολ. Παρόλο όμως που ο Φορτούνης μοίραζε ευκαιρίες (με ωραίες σέντρες και κάθετες μπαλιές) οι συμπαίκτες του δεν τις αξιοποιούσαν. Είτε λοιπόν ήταν άστοχοι, όπως ο Ντομίνγκες σε δυο περιπτώσεις, είτε σημάδευαν τον Μαλλή, όπως έκανε ο Ιντέγε σε δυο δικές του φάσεις. 

Κι όλα αυτά ενώ ο Τσιμίκας έπαιρνε ξανά χρόνο συμμετοχής -μπαίνοντας αλλαγή στο 74’ αντί του Ομάρ- και ο Σίλβα εκμεταλλευόταν την εξέλιξη του αγώνα για να ρίξει σ’ αυτόν και τους Φουστέρ-Κολοβό. Με αυτούς τους χαλαρούς ρυθμούς λοιπόν κι αφού η φιλότιμη Καλλονή απείλησε να σκοράρει κι εκείνη (με ευκαιρία του Μάρκοβιτς και σέντρα-σουτ του Γουερέ στο δοκάρι), το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 0-2.

Η διαιτησία του Μάνταλου(Καβάλας), απομακρύνει τους φιλάθλους από τα γήπεδα.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Δαύκος, Σπυρόπουλος, Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ, Καλτσάς, Ελλακόπουλος (74’ Γιουκαρής), Ξυδάς (79’ Γουερέ), Γεωργίου, Σάμπα (38’ Μαλλής), Μάρκοβιτς 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (74’ Τσιμίκας), Ντα Κόστα, Μποτία, Σαλίνο, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς (80’ Φουστέρ), Ντομίνγκες (82’ Κολοβός), Φορτούνης, Ντουρμάζ, Ιντέγε 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.