ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Απόλλων Σμύρνης έπιασε ξανά στην κορυφή την Λάρισα, 2-0 την Παναχαϊκή

Ο Απόλλων Σμύρνης έπιασε ξανά στην κορυφή την Λάρισα, 2-0 την Παναχαϊκή

Το καθήκον του έκανε ο Απόλλων Σμύρνης, κερδίζοντας 2-0 την Παναχαϊκή των… 12 παικτών στην Πάτρα και έπιασε ξανά την Λάρισα στην κορυφή της βαθμολογίας με 28 βαθμούς. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», που έφθασε τις 7 σερί νίκες, είχε την υπεροχή σε όλο το παιχνίδι και με δύο τέρματα του Κόστα Βιάνα Βάντερσον, ένα σε κάθε ημίχρονο, πήρε ένα από τα πιο εύκολα τρίποντά της στη φετινή σεζόν.

Αντιθέτως, η Παναχαϊκή που είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ στο 90+2’ αλλά το φάουλ του Χούσα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, παρέμεινε στους 15 βαθμούς και το μέλλον της στην κατηγορία λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μοιάζει δυσοίωνο. 

Tην ευκαιρία να βρεθεί μόνη της στην 3η θέση και να παραμείνει στο -1 από την κορυφή έχασε η Κέρκυρα. Οι Φαίακες ηττήθηκαν εντός έδρας 2-1 από τον Εργοτέλη και είδαν την διαφορά τους από την κορυφή να αυξάνεται στους τέσσερις βαθμούς.

Στην Καλλιθέα, η τοπική ομάδα πήρε μια σπουδαία νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, με 1-0. Οι Κυανόλευκοι έχοντας πολύ καλή απόδοση, δεν επέτρεψαν στους Βολιώτες να δημιουργήσουν ούτε μία τελική προσπάθεια στο ματς. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Φράγκος, με τρομερό βολ πλανέ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπέλη. Με αυτό το τρίποντο, η Καλλιθέα ανέβηκε στους 20 βαθμούς και την 5η θέση μαζί με τη Λαμία, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στην 7η και τους 18. 

Στην Ελευσίνα, ο Πανελευσινιακός πήρε σπουδαίο τρίποντο με ανατροπή, κερδίζοντας 3-1 τα Χανιά με δύο γκολ στο τελευταίο τρίλεπτο. Οι Κρητικοί είχαν ανοίξει το σκορ στο 57′ με τον Γκέσιο, ωστόσο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν εννέα λεπτά αργότερα με τον Πλαβούκο. Οι παίκτες του Πανελευσινιακού, όμως, κράταγαν το καλύτερο για το τέλος, αφού αρχικά ο Κορνελάτος στο 87′ και στη συνέχεια ο Τσολακίδης στο 89′ διαμόρφωσαν το τελικό 3-1. Με αυτό το τρίποντο, η ομάδα της Ελευσίνας έφθασε τους 9 βαθμούς, μειώνοντας τη διαφορά στο -1 από την προτελευταία Ζάκυνθο. Από την άλλη μεριά, τα Χανιά παρέμειναν στην 10η θέση, έχοντας 16 βαθμούς. 

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής 

Αχαρναϊκός-Ζάκυνθος 1-0 

(76’ Μουστάκης) 

Λαμία-Πανσερραϊκός 2-0 

(53’ Τζόκιτς, 82’ Νατσιόπουλος) 

Παναιγιάλειος-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0 

Αγροτικός Αστέρας-Κισσαμικός 0-0 

ΑΕΛ-Τρίκαλα 2-0 

(74′, 80′ Μαρουκάκης) 

Πανελευσινιακός-Χανιά 3-1 

(66′ Πλαβούκος, 87′ Κορνελάτος, 89′ Τσολακίδης / 57′ Γκέσιος) 

Καλλιθέα-Ολυμπιακός Βόλου 1-0 

(67′ Φράγκος) 

Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης 0-2 

(31′, 77′ Βάντερσον)

Κέρκυρα-Εργοτέλης 1-2

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

(45+2′ Σουάνης πέν-16′ Κούρτι, 77′ Μάνος)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.