ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΑΕΚ και Εθνική Αστέγων ένωσαν τις δυνάμεις τους απέναντι στον κοινωνικό αποκλεισμό

ΑΕΚ και Εθνική Αστέγων ένωσαν τις δυνάμεις τους απέναντι στον κοινωνικό αποκλεισμό

Η ΑΕΚ και η Εθνική Αστέγων έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης, με την ελπίδα το συντομότερο δυνατό η Ένωση να επιστρέψει στο δικό της σπίτι, αλλά και να ικανοποιηθεί η ευχή του προπονητή των Πρωταθλητών Κόσμου, πολύ σύντομα αυτή η ομάδα… να μην έχει λόγo ύπαρξης.

Ένα τσούρμο ανθρώπων, που τους ένωσαν οι αναποδιές της ζωής, έθεσε ως στόχο μέσα από το ποδόσφαιρο να… αλλάξει τον κόσμο.  Διαδίδοντας τις ιδέες τους, καταδεικνύοντας τους κοινωνικούς αποκλεισμούς και επιδιώκοντας να στείλουν παντού το μήνυμα ότι η αλληλεγγύη μπορεί να αποτελέσει το… φάρμακο για τα πάντα, οι παίκτες που συγκρότησαν την Εθνική Αστέγων, κατάφερε να στεφθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Η ΑΕΚ είχε την τιμή αυτή την ομάδα, να την φιλοξενήσει σήμερα στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι εντελώς διαφορετικό. Στο οποίο η νίκη ήταν εξ αρχής δεδομένη και για τους δύο, καθώς αφορούσε την εναντίωση στην αδιαφορία και την ευαισθητοποίηση όλων σε ότι έχει να κάνει με την βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε (ακόμη και χωρίς κάποιο οικονομικό κόστος) στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας. Κοινή ελπίδα των δύο ομάδων, φυσικά, να γίνει όσο πιο σύντομα γίνεται πραγματικότητα η ευχή του προπονητή των φιλοξενούμενων να… μην έχει νόημα ύπαρξης αυτή η ομάδα, με το να μην υπάρχουν άστεγοι, και η ΑΕΚ να επιστρέψει στο δικό της σπίτι, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Περίπου 2.000 κόσμου βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, χειροκρότησαν και στήριξαν με τη φωνή τους αυτά τα παιδιά της Εθνικής Αστέγων που έζησαν το όνειρό τους, παίζοντας στο ΟΑΚΑ το ξεχωριστό φιλικό στο οποίο η ΑΕΚ επικράτησε 6-1.

 Στο ημίχρονο η Ένωση ήταν μπροστά στο σκορ με 4-0, με τα γκολ των Ανάκογλου (10’, 11’), Κορδέρο (13’) και Βάργκας (27’). 

 Ο Γκουστάβο Πογέτ ανακάτεψε την τράπουλα και κάπως έτσι συστήθηκε στον κόσμο της ομάδας ο 16χρονος Γιώργος Γιαννούτσος, που σημείωσε το 5ο γκολ στο 65ο λεπτό.

 Από την μεριά τους, οι παίκτες της Εθνικής Αστέγων είδαν τις προσπάθειές τους να δικαιώνονται στο 71’, όταν ο Ταφίλης ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» και αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο. Το τελικό σκορ έγραψε ο Φαγέ στο 87ο λεπτό. 

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ντούνης (46′ Βούρας), Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Άρθο (46′ Τζανετόπουλος), Ντίντακ (46′ Γιαννούτσος), Σιμόες (46′ Μαρκοπουλιώτης) , Κορδέρο (46′ Φαγιέ), Ανάκογλου, Γιόχανσον (46′ Ανδρεοπουλος), Μπαρμπόσα (46′ Γροντής), Βάργκας (46′ Κρισάντους).

Εθνική Αστέγων (Γιάννης Κώτσος): Ζαρίφης, Γουαταρά, Σίτσα, Ασημάκης, Ντανιουγκό, Παπαπαναγής, Αγγελής, Ταφίλης, Πετρόπουλος, Μπέσου.

Πογέτ: “Είμαστε όλοι ίσοι”

Μήνυμα υπέρ της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων έστειλε ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, μιλώντας μετά το τέλος του ματς-γιορτή κόντρα στην Εθνική Αστέγων, καταδίκασε κάθε μορφή ρατσισμού. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαι χαρούμενος που είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε χαρά στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσά μας, απλώς κάποιοι έχουν την τύχη να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Όλοι είμαστε ίσοι», είπε.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.