Τέλος στο κατεστημένο της ΕΠΟ

Τέλος στο κατεστημένο της ΕΠΟ

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την δικαίωση των “κιτρινόμαυρων” από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Επιπλέον ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης πρόσθεσε πως αυτή η απόφαση ανοίγει νέους δρόμους, καθώς όλες οι ΠΑΕ ακόμα και οι φίλαθλοι θα μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς να φοβούνται τυχόν τιμωρίες από την ελληνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Δείτε ένα απόσπασμα των δηλώσεών του Πέτρου Καϊμακάκη: «Πράγματι είναι μια σημαντική απόφαση, που έχει ληφθεί από έμπειρους δικαστές. Με εξέπληξαν ευχάριστα, γιατί διαπίστωσα πως έχουν βαθιά γνώση και του ποδοσφαίρου, αλλά και των γεγονότων στο χώρο του ποδοσφαίρου. Για μένα είναι σημαντικό ο δικαστής να γνωρίζει και να αγαπά το αντικείμενο που δικάζει. Ένιωσα ευχάριστη έκπληξη ότι οι συγκεκριμένοι δικαστές ήταν νέοι, μορφωμένοι και αγαπούν το ποδόσφαιρο». 

-το αν περίμενε τη δικαίωση της ΑΕΚ: «Είχα μια-ας την πούμε-σιγουριά, όταν είδα απέναντί μου έμπειρους τακτικούς δικαστές. Σκεφτόμουν πώς θα μπορούσε να παραβιαστεί το άρθρο του Συντάγματος, που προστατεύει την ελευθερία έκφρασης. Πίστευα πως αυτή η ανακοίνωση περιείχε μια άσκηση νομίμου δικαιώματος και δεν μπορούσε να ξεπεραστεί το δικαίωμα προσεγγίσεως και κριτικής της διοικήσεως της ΕΠΟ, ειδικά από τη στιγμή που η διοίκηση της ΕΠΟ έχει τύχει της ποινικής αντιμετώπισης. Εδώ έχουν ασκηθεί πέντε ή έξι κακουργηματικές διώξεις εις βάρος μελών του ΔΣ της ΕΠΟ κι έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι». 

-τις διατάξεις περί δυσμενών κρίσεων: «Εκτιμώ πως όλες οι διοικήσεις της ΕΠΟ προσπαθούσαν να ποδηγετήσουν και να φιμώσουν την ελεύθερη έκφραση των παραγόντων ή των φιλάθλων. Είχαν εισάγει τον περίφημο θεσμό ότι απαγορεύονται οι δημόσιες δυσμενείς κρίσεις κι αυτό ενσωματωνόταν σε όλους τους πειθαρχικούς κώδικες. Όποιος τολμούσε να εκφράσει μια διαφορετική άποψη για τον τρόπο διοικήσεως, καλείτο σε απολογία και υποχρεωνόταν σε διασυρμό δια της ανακλήσεως. Αυτή η διάταξη ήταν αντισυνταγματική κατά τη νομική μου άποψη. Ελεύθερα πλέον οι παράγοντες, οι ΠΑΕ και τα σωματεία θα μπορούν να εκφράζουν τις αμφισβητήσεις, να κρίνουν και να κατακρίνουν, μέσα στα όρια. Εξ ορισμού η κρίση είναι πάντα δυσμενής. Αντιλαμβάνονται πως πρέπει να εκδημοκρατίσουν τους πειθαρχικούς κανονισμούς, με βάση τις συνταγματικές διατάξεις για την ελευθερία της έκφρασης. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ είχε τους αναγκαίους χαρακτηρισμούς για να προασπίσει τα δικαιώματά τους». 

-το αν η απόφαση μπορεί να επιφέρει κυρώσεις για την ΕΠΟ: «Όταν έχουμε τις περιπτώσεις Πλατινί και Μπάτλερ που απομακρύνθηκαν με ενδείξεις, χωρίς να έχει υπάρξει ποινική απόφαση, κι εδώ είναι γαντζωμένοι σε θέσεις για αδικήματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση χρημάτων όπως για την κάρτα υγείας, πιθανώς στο μέλλον η επιτροπή δεοντολογίας να μπορεί να επιληφθεί και γι’ αυτές τις περιπτώσεις». 

-το αν η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ: «Αν έχει καταστεί αμετάκλητη μία απόφαση, δεν μπορεί να έχει αναδρομικό χαρακτήρα». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-τον αυστηρό πειθαρχικό κώδικα της Super League: «Οι δικαστές που δικάζουν στη Super League είναι μεν ευρύτατης νομικής σκέψης, αλλά πιστεύω πως αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι πως αυτοί οι κανονισμοί δεν έχουν έδαφος στη συνταγματικότητα. Θεωρώ πως καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να δικάζουν με αντισυνταγματικές διατάξεις που έχουν σκοπό την κακώς εννοούμενη καταστολή. Σαν δικηγόρος της ΑΕΚ προσπαθώ να απονέμεται σωστά η δικαιοσύνη και να μειωθούν τα πρόστιμα. Επειδή είμαι δικηγόρος και στον Πανιώνιο, δεν μπορεί επειδή ανάβει ένας πυρσός να επιβάλεις στην ΠΑΕ πρόστιμο από 3.000 ως 9.000 ευρώ επικαλούμενος αντικειμενική ευθύνη. Δεν φτάνουν τα έσοδα για να καλυφθούν τα έξοδα της ομάδας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.