ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έρχεται για τις υπογραφές στον Παναθηναϊκό ο Βραζιλιάνος Λούκας Εβανζελίστα

Έρχεται για τις υπογραφές στον Παναθηναϊκό ο Βραζιλιάνος Λούκας Εβανζελίστα

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σε όλα με την Ουντινέζε και ο Λούκας Εβανζελίστα έρχεται το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα για τις υπογραφές του δανεισμού του στο «τριφύλλι»!

Οι «πράσινοι» συμφώνησαν με τους Ιταλούς και ο 20χρονος διεθνής μέσος θα ταξιδέψει για την Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης, ώστε να περάσει από ιατρικά και να υπογράψει στους «πράσινους»! Ο Εβανζελίστα αποτελεί προσωπική επιλογή του Αντρέα Στραματσόνι, με τον Ιταλό τεχνικό να βλέπει στον Βραζιλιάνο άσο τον ποδοσφαιριστή που θα δώσει δημιουργία στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο, σύμφωνα με τους Ιταλούς η συμφωνία των δύο κλαμπ δεν περιλαμβάνει ρήτρα αγοράς για τον Παναθηναϊκό.

Ο 20χρονος μέσος, γεννήθηκε στην Λιμέιρα της Βραζιλίας και έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου στην Ντεσπορτίβο Μπραζίλ. Η συγκεκριμένη ομάδα μάλιστα ανήκει στο δίκτυο ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με αποτέλεσμα ο Λούκας Εβανζελίστα Σαντάνα ντε Ολιβέιρα, όπως είναι το πλήρες όνομά του να μπει στα ραντάρ του Άλεξ Φέργκιουσον το 2009, σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ο τότε προπονητής των «μπέμπηδων» ζήτησε από τους σκάουτερς με τους οποίους συνεργαζόταν να έχουν από κοντά τον πιτσιρικά και να τον ενημερώνουν για την εξέλιξή του. Τρία χρόνια αργότερα, το 2012, ο Βραζιλιάνος ταξίδεψε στην Αγγλία για να λάβει μέρος στις προπονήσεις της Γιουνάιτεντ, όμως παρέμεινε προσγειωμένος παρά την τεράστια πρόκληση που παρουσιάστηκε στην καριέρα του. «Το γεγονός οτι είμαι ο μοναδικός παίκτης που επιλέχθηκε από την Ντεσπορτίβο δεν αποτελεί πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για εμένα. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να τα καταφέρω», δήλωσε.

Οι άνθρωποι της ομάδας, έμειναν ικανοποιημένοι από αυτά που είδαν, αλλά δεν προχώρησαν στην απόκτησή του, καθώς ήθελαν να δουν πως θα συνεχιζόταν η εξέλιξή του. Λίγο μετά την επιστροφή του στην Βραζιλία μετακομίζει στην Σάο Πάολο αποτελώντας μέλος των ακαδημιών της. Όχι για πολύ όμως… Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Κόπα Λιμπερταδόρες, ανάγκασε την διοίκηση και τον προπονητή, Νέι Φράνκο να πάρουν δραστικά μέτρα… 7 παίκτες της πρώτης ομάδας είδαν την πόρτα της εξόδου και στην θέση τους προωθήθηκαν ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο 18χρονος τότε μέσος.

Τον Ιούνιο του 2013 κόντρα στην Ατλέτικο Μινέιρο έκανε το ντεμπούτο του και τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, πέτυχε το πρώτο του γκολ, το οποίο ήταν και εντυπωσιακό, καθώς πέρασε την μπάλα πάνω από έναν αντίπαλο και στη συνέχεια απέφυγε έναν αμυντικό πριν νικήσει τον Λάουρο. Η Σάο Πάολο όμως έχασε 2-1, η γκρίνια μεγάλωσε ακόμη περισσότερο αλλά για εκείνον τα σχόλια ήταν διθυραμβικά για το τέρμα που πέτυχε, το οποίο αφιέρωσε στον πατέρα του Ζέσους.

Συνολικά εκεί την σεζόν μέτρησε 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να γίνει ένα από τα πρόσωπα της ομάδας. Μιλώντας για τις εμπειρία της πρώτης του συμμετοχής, είπε: «Όταν προβιβάστηκα στους επαγγελματίες σοκαρίστηκα. Μας συμπεριφέρθηκαν διαφορετικά από ότι είχαμε συνηθίσει στην ομάδα Νέων, αλλά κατάφερα να συνηθίσω γρήγορα. Δυστυχώς δεν είχαμε καλή χρονιά, αλλά σε προσωπικό επίπεδο ήταν παραγωγική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2014 και αφού συνέχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής με την Σάο Πάολο έλαβε μέρος με την U-20 της Βραζιλίας στο τουρνουά του Τουλόν της Γαλλίας, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση μετά τη νίκη επί των διοργανωτών στον τελικό με 5-2.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.