ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εκτέλεσαν τον Λεβαδειακό Μπεργκ και Εσιέν κι έδωσαν στον Παναθηναϊκό τη σημαντική νίκη 0-2

Εκτέλεσαν τον Λεβαδειακό Μπεργκ και Εσιέν κι έδωσαν στον Παναθηναϊκό τη σημαντική νίκη 0-2

Με κορυφαίο παίκτη του γηπέδου τον Τζιαντομένικο Μέστο, τον Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ επί Στραματσόνι και τον Μάικλ Εσιέν το πρώτο με την πράσινη φανέλα, ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα από τη Λιβαδειά (2-0), επιστρέφοντας στις νίκες. 

Το Τριφύλλι ήταν κυρίαρχο στο γήπεδο και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λεβαδειακό παρά το γεγονός ότι “πέταξε” και πάλι το πρώτο ημίχρονο, σπαταλώντας αρκετές ευκαιρίες.

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός άσκησε έντονη πίεση στην πολυπρόσωπη άμυνα του Λεβαδειακού, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο και χάνοντας στο πρώτο ημίχρονο πέντε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο διάστημα οι τελικές προς την εστία ήταν έξι για τον Παναθηναϊκό και μόλις μία για τον Λεβαδειακό, ο οποίος κρατούσε ελάχιστο χρόνο τη μπάλα (30%-70% η κατοχή) και μόνο με τον Μάντζιο. 

Το Τριφύλλι που αναπτυσσόταν πολύ καλά από τη δεξιά του πλευρά, χάρη στον εξαιρετικό Μέστο και τον ορεξάτο Μπουμάλ, έφτασε για πρώτη φορά κοντά στο γκολ στο 20′ όταν ο Μπεργκ έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ από το δεύτερο δοκάρι ύστερα από κόρνερ του Καλτσά, ενώ το 33′ από σέντρα του Μπουμάλ ο Μουλόπουλος πρόλαβε με κεφαλιά τη μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Μπεργκ. 

Στο 36′ ο διαιτητής Δημητρόπουλος δεν υπέδειξε πέναλτι σε παρατεταμένο τράβηγμα του Μεντί επί του Τελάντερ σε εκτέλεση κόρνερ του Μπουμάλ και στο 37′ ο Μαχαίρας επιχείρησε δυνατό σουτ που έβγαλε δύσκολα ο Στιλ.  Η ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 39′ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Λεβαδειακού, που ξεκίνησε από σουτ του Κουτρουμπή που απέκρουσε ο Τσιντώτας και κατέληξε με πλασέ προ κενής εστίας του Εσιέν που έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ενα λεπτό αργότερα ο Ζέκα βρήκε τον Μπεργκ που έστρωσε στον Αμπεϊντ αλλά το σουτ του Αλγερινού έφυγε άουτ και στο 41′ ο Μπουμάλ σέντραρε προς τον Μπεργκ που σούταρε με τη μία όμως ο Τσιντώτας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί μεν, αλλά να μένει στο 0-0 και να μην σκοράρει για δέκατο συνεχόμενο ματς και σε όλα τα έως τώρα εκτός έδρας παιχνίδια του!

Το δεύτερο ημίχρονο, που άργησε να ξεκινήσει 25 λεπτά εξαιτίας ενός υβριστικού πανό για το οποίο ο διαιτητής Δημητρόπουλος επέμενε να κατέβει και τελικά σκεπάστηκε η επίμαχη φράση, συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. 

Στο 49′ ο Εσιέν με μακρινό φαλτσαριστό σουτ δυσκόλεψε τον Τσιντώτα που έδιωξε, ενώ το ίδιο συνέβη και με το δυνατό σουτ του Πράνιτς στο 50′. 

Στο 56′ ο Ζέκα τροφοδότησε τον Μπεργκ που γύρισε και σούταρε άουτ, αλλά στο 57′ ο Σουηδός πήρε το αίμα του πίσω ανοίγοντας το σκορ (0-1) από εξαιρετικό ένα-δύο με τον Μπουμάλ και πάσα πάρε-βάλε του Καμερουνέζου άσου.

Μετά το γκολ του Μπεργκ ο Λεβαδειακός άλλαξε το σύστημά του και ανέβασε τις γραμμές του, αλλά ο Παναθηναϊκός σημείωσε και δεύτερο γκολ με το. πρώτο του Μάικλ Εσιέν (78′). Ο Τελάντερ με μεγάλη διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Μέστο που κατέβασε υποδειγματικά τη μπάλα και έβγαλε τη σέντρα, ο Πέτριτς άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω απ’ τα πόδια του και ο Εσιέν με άπιαστο πλασέ έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

 Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να μειώσει το σκορ αλλά ο Στιλ είπε “όχι” στα εξαιρετικά σουτ, αρχικά του Μαχαίρα (80′) και κατόπιν του Γιακουμάκη (81′). 

Διαιτητής: Α. Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας).

Λεβαδειακός (Α. Μάντζιος): Τσιντώτας -Μουλόπουλος (63′ Γιακουμάκης), Στάθης, Γιάχιτς, Μανωλάς, Μεντί-Μπεν, Μαχαίρας, Νικολάου (52′ Μάγκας), Μερεμπασβίλι (75′ Μίνγκας)- Μάντζιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ -Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς- Ζέκα, Αμπεϊντ, Εσιέν (80′ Ταυλαρίδης)- Μπουμάλ, Καλτσάς (70′ Εβαντζελίστα), Μπεργκ (λ.τ. 63′ Πέτριτς).

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.