Με Μαντζουράκη βγάζει… μάτια ο Παναιτωλικός 1-0 νίκησε στην Βέροια

Με Μαντζουράκη βγάζει… μάτια ο Παναιτωλικός 1-0 νίκησε στην Βέροια

Είχε να φθάσει σε εκτός έδρας νίκη από τον Αύγουστο και την κατέκτησε την κατάλληλη στιγμή! Με γκολ του Βιγιαφάνιες στο 12’, ο Παναιτωλικός πέρασε από τη Βέροια (0-1), ξεμπερδεύοντας την υπόθεση παραμονής!

Η εξαιρετική ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, που έχει χάσει ΜΟΝΟ από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ από τότε που ανέλαβε, αρχές Οκτώβρη, έφτασε τους 23 βαθμούς και άφησε τη «βασίλισσα του βορρά» με το άγχος, καθώς έμεινε στους 19, έξι πάνω από τον Πανθρακικό.

Πριν τη σέντρα της 19ης αγωνιστικής της Super League, οι προπονητές της Βέροιας και του Παναιτωλικού είχαν κυκλωμένο με έντονο κόκκινο μελάνι το μεταξύ τους ματς στην ατζέντα τους. Αμφότερες βρίσκονταν χαμηλά στη βαθμολογία, κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού και όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις μια νίκη επί ενός αντιπάλου με κοινούς στόχους θα μετρούσε… διπλή. Μετά από 90 λεπτά χωρίς καλό θέαμα στη Βέροια αλλά με μεγάλη ένταση και αγωνία, ο Παναιτωλικός πέτυχε το δεύτερο σερί πολύτιμο εκτός έδρας αποτέλεσμα μετά το 0-0 κόντρα στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, φτάνοντας στη μεγάλη νίκη με 1-0.

Η Βέροια, μετά την απομάκρυνση του Γιώργου Γεωργιάδη από τον πάγκο της και με υπηρεσιακό τον Νίκο Καραπιπέρη, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. 

Ρυθμός… τρελός στο πρώτο δεκάλεπτο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω! Οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να παίξουν ποδόσφαιρο και να πετύχουν γρήγορα κάποιο γκολ, όπως και έγινε, τελικά, αλλά σε μία εντελώς ανύποπτη φάση. Ο Γιαννούλης, ο κορυφαίος, ίσως, παίκτης της Βέροιας φέτος, αντί να διώξει την μπάλα με το κεφάλι στο 12’, έδωσε… ασίστ στον Βιγιαφάνιες και ο Αργεντινός δεν είχε κανένα πρόβλημα, μόνος του απέναντι από τον Καντιμοίρη, να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Αγρινίου! 

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε… κατακόρυφα. Ο Παναιτωλικός κλείστηκε, μην επιτρέποντας στη Βέροια, που πίεζε, να απειλήσει την εστία του Κυριακίδη, ο οποίος, τη μία και μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει στο πρώτο 45λεπτο, απέκρουσε εξαιρετικά, με το πόδι, δυνατό σουτ του Όστοϊτς. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Γιάννη Μαντζουράκη ήταν εξαιρετική, και κράτησε το υπέρ της σκορ εύκολα στο πρώτο ημίχρονο, με τη «βασίλισσα του βορρά» να έχει την κατοχή μπάλας (60-40), αλλά να μην μπορεί να κάνει τελική! 

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν ίδια και απαράλλαχτη. Η Βέροια πίεζε, ασφυκτικά πια, συνέχιζε, όμως, να μην μπορεί να βγάλει τελικές! Αντίθετα, ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που όχι μόνο… έφτασε στην εστία του Καντιμοίρη, αλλά τον απείλησε κιόλας, τα σουτ των Ρουσκουγιέδα και Ουάρντα, ωστόσο, απέκρουσε ο Έλληνας γκολκίπερ!

Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

ΒΕΡΟΙΑ (Καραπιπέρης): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Όστοϊτς, Μαλόν, Γιαννούλης, Μπατιόν, Μαγέφσκι (69′ Κόλα), Γεωργιάδης (61′ Νέτο), Άρτσε, Καϊκούτ, Ναζλίδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούστας, Μάκος, Κέβιν, Παπάζογλου, Πάουλο (90+3′ Πάουλο), Ρουσκουγιέδα (83′ Ρουσκουγιέδα), Βιγιαφάνες, Καπέλ (69′ Ουαρντά), Μαρκόφσκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.