ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο ΠΑΣ χτύπησε στο τέλος στο Περιστέρι 2-0 τον Ατρόμητο που βυθίζεται

Ο ΠΑΣ χτύπησε στο τέλος στο Περιστέρι 2-0 τον Ατρόμητο που βυθίζεται

Με τρομερό κοουτσάρισμα από τον Γιάννη Πετράκη, ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι από άποψη τακτικής και πήρε σπουδαίο διπλό μέσα στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου με 2-0, έχοντας σκόρερ τους Μανιά και Τσουκαλά στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Πλησίασαν στους 4 βαθμούς τη ζώνη των πλέι οφ οι φιλοξενούμενοι, σε δύσκολη θέση οι γηπεδούχοι που παρέμειναν στη 14η θέση. 

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία εξ αρχής και δημιούργησε την μοναδική καλή ευκαιρία του πρώτου μέρους με τον Ναπολεόνι στο 8’, αλλά ο Ιταλός φορ δεν σημάδεψε σωστά από καλή θέση εντός της περιοχής. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο με σαφή σκοπό να αμυνθεί και να εκμεταλλευθεί την γρήγορη επιθετική του τετράδα (Ακόστα, Λίλα, Μανιάς, Ίλιτς) και να κάνει τη ζημιά σε κάποια αντεπίθεση. 

Ωστόσο, στο πρώτο μέρος οι Ηπειρώτες δεν δημιούργησαν κάποια αξιόλογη ευκαιρία στην εστία του Γκορμπούνοφ, ο οποίος ήταν… θεατής. Το ίδιο, όμως, συνέβη και από την μεριά του Ατρομήτου, οι παίκτες του οποίου δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων. Βέβαια, αρνητικός πρωταγωνιστής στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν κάποιος παίκτης από τις δύο ομάδες αλλά ο διαιτητή Σελίμος, που σε δύο κτυπήματα δεν είδε τίποτα. Ούτε στην αγκωνιά του Ακόστα στον Κοντοέ, ούτε στο πάτημα του Ούμπιδες στον Λίλα την ώρα που έκανε τάκλιν. Το λιγότερο που θα μπορούσε να υποδείξει σε αυτές τις φάσεις ήταν η κίτρινη κάρτα. 

Στην επανάληψη, ο ΠΑΣ συνέχισε με την ίδια τακτική, παίζοντας φουλ άμυνα. Απείλησε, πάντως, πρώτος στο ματς με ένα σουτ του Μανιά που μπλόκαρε ο Γκορμπούνοφ στο 49’ και τρία λεπτά αργότερα ο Ατρόμητος απάντησε με τον ίδιο τρόπο στις ευκαιρίες, αλλά το σουτ του Ναπολεόνι κατέληξε στην αγκαλιά του Περιστερίδη. Τα λεπτά στο ματς περνούσαν, ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να απειλήσει και οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν εύκολα το 0-0. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, έδειξαν πως δεν συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας και ο Γιάννης Πετράκης από τον πάγκο έβαλε το χεράκι του για να έρθει το τρίποντο. Έβγαλε από το παιχνίδι τον μοναδικό αδύναμο κρίκο του ΠΑΣ, τον Λίλα και πέρασε τον Καρανίκα στη θέση του ενισχύοντας τη δεξιά του πλευρά. 

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 72′, οι αμυντικοί του Ατρομήτου… κοιμήθηκαν, ο Μανιάς μπήκε στην περιοχή και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Ο τεχνικός του ΠΑΣ προχώρησε κατευθείαν σε μια ακόμη αλλαγή, με σκοπό να θωρακίσει τον άξονα, βγάζοντας τον Ιλιτς και βάζοντας τον Κοζορώνη και ο τελευταίος με κεφαλιά στο 89′ έδωσε την ασίστ στον Τσουκαλά, ο οποίος έκανε το 2-0 και χάρισε το σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του. Με το σφύριγμα της λήξης, οι Ηπειρώτες (παίκτες και οπαδοί) πανηγύρισαν έξαλλα, ενώ αντιθέτως οι φίλοι του Ατρομήτου γιούχαραν έντονα τους ποδοφαιριστές της αγαπημένης τους ομάδας. 

Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας)

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Κεϊτά (71’ Πίτου Γκαρσία), Κοντοές (63’ Γροντής), Ούμπιδες, Μπρίτο (84’ Μπαστακός), Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Ουσέρο, Παπαδόπουλος. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Μανιάς (90’+1 Μπέριος), Τζημόπουλος, Ίλιτς (81’ Κοζορώνης), Λίλα (69’ Καρανίκας), Ακόστα, Στρούνα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.