Η Παναχαϊκή καταγγέλλει απόπειρα δωροδοκίας σε αγώνα της Β΄ Εθνικής

Η Παναχαϊκή καταγγέλλει απόπειρα δωροδοκίας σε αγώνα της Β΄ Εθνικής

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή με ανακοίνωση της καταγγέλλει απόπειρα δωροδοκίας του ποδοσφαιριστή της Γιώργου Λαμπρόπουλου από πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα ομάδας της κεντρικής Ελλάδας πριν την αναμέτρηση Παναχαϊκή-Πανελευσινιακού. 

Η ΠΑΕ μιλάει για βρώμικα κυκλώματα στη Football League που έδρασαν για μια ακόμη φορά και ζητά από τους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν αποτελεσματικά για να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Τα πολυπλόκαμα, βρώμικα κυκλώματα της Football League έδρασαν για μια ακόμη φορά φέτος σε βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, αλλά είχαν γνώσει οι φύλακες και ηττήθηκαν κατά κράτος! Η απόπειρα δωροδοκίας σε βάρος του ποδοσφαιριστή μας Γιώργου Λαμπρόπουλου απέτυχε παταγωδώς, χάρη στην εντιμότητα του παίκτη μας που αρνήθηκε το δέλεαρ των 8.000 ευρώ, καταγγέλλοντας την απόπειρα στην Ασφάλεια Κορίνθου. 

Ο ποδοσφαιριστής μας δέχθηκε τηλεφώνημα από πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα ομάδος της κεντρικής Ελλάδας και του ζητήθηκε ραντεβού για να συζητήσουν την έκβαση της Κυριακάτικης αναμέτρησης Παναχαϊκής-Πανελευσινιακού. Ο Γιώργος Λαμπρόπουλος αμέσως ενημέρωσε την Διοίκηση της ΠΑΕ και με νεώτερο τηλεφώνημα αποδέχθηκε να γίνει ραντεβού σε καφετέρια του Λουτρακίου. Ταυτόχρονα καταγγέλθηκε το γεγονός στην Ασφάλεια Κορίνθου για να πράξει τα δέοντα. 

Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε καφετέρια του Λουτρακίου, η οποία ήταν “ζωσμένη” από άνδρες της Ασφάλειας Κορίνθου. Ο πρώην παράγοντας πρότεινε στον Γιώργο Λαμπρόπουλο μαζί με συμπαίκτες του που θα επέλεγε ο ίδιος να έχουν μειωμένη απόδοση στο Κυριακάτικο ματς, έναντι του ποσού των 8.000 ευρώ. 

Ο ποδοσφαιριστής μας ήταν “δασκαλεμένος” να αποδεχθεί την προσφορά και να ανανεωθεί το ραντεβού για το Σάββατο, προκειμένου να μυήσει δήθεν συμπαίκτες του στο κόλπο, ώστε να λάβει μετέπειτα προκαταβολή για τις… υπηρεσίες που επρόκειτο να “προσφέρουν” την Κυριακή. Ακολούθως ο Γιώργος Λαμπρόπουλος έδωσε κατάθεση στην Ασφάλεια Κορίνθου και ο ίδιος, όσο και η ΠΑΕ Παναχαϊκή ήμασταν σε αναμονή της ανανέωσης του ραντεβού για το Σάββατο. Ωστόσο, χθες πήρε περιέργως απρόσμενη τροπή η υπόθεση, γιατί «ράγισαν» τα στεγανά της. Μια βάσιμη εικασία που κάνουμε, την κρατάμε προς το παρόν για τον εαυτό μας – και ο νοών νοείτω. 

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή οφείλουμε να καταγγείλουμε ότι φέτος βάλλεται παντοιοτρόπως για στοιχηματικούς και αγωνιστικούς λόγους. Επειδή, τα κρούσματα είναι επαναλαμβανόμενα, ζητάμε επισήμως από τους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου, να δράσουν αποτελεσματικά για να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα που έχουν οδηγήσει το δημοφιλέστερο σπορ στην ανυποληψία. 

Από την δική μας πλευρά, με όσες δυνάμεις και δυνατότητες διαθέτουμε, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, αφ’ ενός για να διαλευκανθεί πλήρως η πρόσφατη απόπειρα δωροδοκίας, προκειμένου να αποκαλυφθούν τα κίνητρα (στοιχηματικά ή αγωνιστικά) των δραστών και αφ’ ετέρου για να προστατευθεί η ΠΑΕ Παναχαϊκή απ’ όσους ασύδοτα και ανέλεγκτα λυμαίνονται τον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος μας Παναγιώτης Τσιριμπής έχει καταγγείλει περίεργες συμπεριφορές στις αποδόσεις αγώνων της Παναχαϊκής, που δεν συμβάδιζαν με τις αγωνιστικές δυνατότητες της. Για άλλη μια φορά καλούμε την Πολιτεία, τους αρμόδιους Εισαγγελείς και του θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου να θέσουν επιτέλους υπό έλεγχο την κατάσταση για να μην κακοφορμίσουν πλήρως οι πληγές του λαοφιλέστερου αθλήματος της χώρας…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.