ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Με Ζουκουλίνι και σκόρερ Μάνταλο η ΑΕΚ πέτυχε 9η σερί νίκη (1-0 τον Ηρακλή) και πέρασε στα ημιτελικά

Με Ζουκουλίνι και σκόρερ Μάνταλο η ΑΕΚ πέτυχε 9η σερί νίκη (1-0 τον Ηρακλή) και πέρασε στα ημιτελικά

Με τον Ζουκουλίνι να κάνει ενθαρρυντικό ντεμπούτο και τον Μάνταλο ξανά σκόρερ, η ΑΕΚ  πέρασε στα ημιτελικά του κυπέλλου με 9η σερί νίκη (1-0 τον Ηρακλή)!

Παρά το ευρύ σκορ 4-1 του πρώτου αγώνα, η «Ένωση» δεν αρκέστηκε στο να εξασφαλίσει την πρόκριση με τον Ηρακλή και έφυγε από το «Καυταντζόγλειο» με την 9η σερί νίκη της (1-0). 

Ένα γκολ του Μάνταλου (50’) αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ, ώστε να συνεχίσει την προέλασή της και να ξεχειλώσει επιπλέον το απόλυτο στη νέα χρονιά. 

Πρώτη φορά βασικός ο Μπρούνο Ζουκουλίνι, με τον Αργεντινό να δείχνει ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, αλλά να έχει ενθαρρυντικές εκλάμψεις ποιότητας στα 67 λεπτά που αγωνίστηκε. 

Ντεμπούτο και για τον Πέκχαρτ, που μπήκε αλλαγή και δεν μπορεί να κριθεί σοβαρά, αλλά φάνηκε επίσης ικανός να δώσει λύσεις στη θέση του σέντερ-φορ.

Το πρώτο 15λεπτο αποδείχθηκε “καταραμένο” για τους παίκτες των δύο ομάδων, αφού μόλις στο 1ο λεπτό ο Άρης Σοϊλέδης έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω προβλήματος τραυματισμού, ενώ στο 14′ τον ακολούθησε κι ο Χουάντερσον. Ο “Γηραιός” είχε την υπεροχή, αλλά δεν κατάφερε να τη μετουσιώσει σε γκολ, αφού η μπάλα έφτανε με δυσκολία στον Απόστολο Βέλλιο.

Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών, ο “εξαφανισμένος” -μέχρι εκείνο το σημείο- Μπρούνο Ζουκουλίνι, ανέβασε την απόδοσή του κι έχασε δύο καλές στιγμές, αλλά στο 34′ ο Ντούσαν Περνίς αρνήθηκε το γκολ σε τετ α τετ με τον Αργεντινό άσο, ενώ στο 39′ το σουτ που επιχείρησε πέρασε μακριά από την εστία του Σλοβάκου τερματοφύλακα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν τη σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά το σουτ του Κοσμά Τσιλιανίδη πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αλάιν Μπαρόχα. Ο Έλληνας επιθετικός διαμαρτυρήθηκε για κράτημα του Βασίλη Λαμπρόπουλου μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά ο Δημήτρης Θάνος έδειξε “παίζεται”.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ, αφού στο 50ο λεπτό ο Μάνταλος άνοιξε το σκορ με όμορφο πλασέ, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία των Μπουονανότε, Τζιμπούρ. Ο Ηρακλής προσπάθησε να ξεπεράσει την… ψυχρολουσία, πίεσε για την άμεση ισοφάριση, αλλά τα σουτ των Πουρτουλίδη (60′), Βέλλιου (74′) και Ιντζόγλου (75′) δεν βρήκαν εστία. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ της προβάδισμα και πανηγύρισε τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ηρακλής: Χουάντερσον (15′ Περνίς), Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (68′ Πασάς), Μπουλούτ (77′ Λουκίνας), Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Βέλλιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης (3′ Γκάλο), Σιμόες, Ζουκουλίνι (67′ Κορδέρο), Μάνταλος, Πλατέλλας (67′ Πέκχαρτ), Μπουονανότε, Τζεμπούρ.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.