Απάντηση σοκ του Παναθηναϊκού στον Αστέρα Τρίπολης για Μποροβήλο και Μπάκο

Απάντηση σοκ του Παναθηναϊκού στον Αστέρα Τρίπολης για Μποροβήλο και Μπάκο

Σοκαριστική ήταν η απάντηση του Παναθηναϊκού στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή ο Αστέρας Τρίπολης. 

Η ΠΑΕ κοινοποιεί την απάντηση της στους Σταύρο Κοντονή, Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και τον Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Σημιτζόγλου και σε αυτήν παραθέτει περιληπτικά το τελεσίδικο και αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που θα εκδικασθεί στις 15 Απριλίου κατά των Μποροβήλου και Μπάκου για δωροδοκία, δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και παράνομου στοιχηματισμού. 

Προς: Διοίκηση Αστέρα Τρίπολης 

Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Κοντονή 

Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΠΟ 

Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Σημιτζόγλου 

Απαντούμε, παραθέτοντας περιληπτικά το τελεσίδικο και αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που θα εκδικασθεί στις 15 Απριλίου κατά των Μποροβήλου και Μπάκου για δωροδοκία, δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και παράνομου στοιχηματισμού, για τους αγώνες: Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης (27/2/2011), Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Αστέρας Τρίπολης – Πανθρακικός (28/3/2010), Καβάλα – Αστέρας Τρίπολης (6/3/2011), Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα (19/2/2011). 

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το Βούλευμα: 

1ον) στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου, οι δύο συγκατηγορούμενοι (Μποροβήλος – Μπάκος) προσέγγισαν τον Αχιλλέα Μπέο Πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, στον οποίον «προσέφεραν ως δώρο» πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ (500.000) σε μετρητά, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του, -κατά τη διεξαγωγή του μεταξύ τους αγώνα-, να εμφανίσουν «εσκεμμένη και μεθοδευμένη ήσονα απόδοση (…) στόχος που τελικά επετεύχθη». 

2ον) Το ίδιο προσπάθησαν οι συγκατηγορούμενοι, προσεγγίζοντας τον τότε μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Καβάλας Μάκη Ψωμιάδη, στον οποίο προσέφεραν ως δώρο χρηματικό ποσό πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000) για μειωμένη απόδοση των ποδοσφαιριστών της Καβάλας στον μεταξύ τους αγώνα, στόχος που δεν επετεύχθη. 

3ον) στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Πανθρακικός, ο κατηγορούμενος Γιώργος Μποροβήλος, «γνωρίζοντας ότι ο αγώνας ήταν χειραγωγημένος (στημένος) για στοιχηματικούς σκοπούς (…) και γνωρίζοντας εκ των προτέρων το αποτέλεσμα (…) στοιχημάτισε μέσω παράνομων πρακτόρων στοιχήματος (…) σε αλλοδαπές στοιχηματικές εταιρείες (…) με αποτέλεσμα να κερδίσει μεγάλου ύψους περιουσιακά οφέλη από παράνομο στοιχηματισμό». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4ον) στον αγώνα Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης, οι δύο συγκατηγορούμενοι (Μποροβήλος – Μπάκος) «προσέφεραν δώρα» σε παράγοντα τρίτης ΠΑΕ (Αχ. Μπέος, Ολυμπιακός Βόλου) προκειμένου να κερδίσουν και να μην υποβιβαστούν, στόχος που τελικά επετεύχθη, όπως περιγράφεται στο Βούλευμα».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.