ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κύπελλο ήταν και πέταξε (σαν Περιστέρι) για τον Παναθηναϊκό που έχασε 1-0 απ’ τον Ατρόμητο

Κύπελλο ήταν και πέταξε (σαν Περιστέρι) για τον Παναθηναϊκό που έχασε 1-0 απ’ τον Ατρόμητο

Αυτή τη φορά δεν φταίει η διαιτησία, η αστυνομία, η Πολιτεία παρά μόνο του… Παναθηναϊκού η ανυπαρξία! Μετά την Ευρώπη, το πρωτάθλημα, έξω και από το Κύπελλο το τριφύλλι, χωρίς να χάσει μάλιστα ούτε ευκαιρία απέναντι στον ανώτερο Ατρόμητο (1-0).

Η φοβερή γκολάρα του Στόιτσεφ στο 65′ (τον έχασε ο Μέστο στη φάση) υπέγραψε τον θρίαμβο για τους Περιστεριώτες και παράλληλα την ταφόπλακα των πρασίνων στον βασικό στόχο τους για φέτος. 

Oι γηπεδούχοι αξιοποίησαν τη μοναδική κλασική ευκαιρία τους στο ματς και στηριζόμενοι στην εξαιρετική τακτική τους πήραν δίκαια την πρόκριση απέναντι σε έναν ανύπαρκτο Παναθηναϊκό που δεν είχε στο ενεργητικό του ούτε μία κλασική ευκαιρία στον “τελικό” της σεζόν. Πλέον όλοι οι στόχοι της φετινής σεζόν απέτυχαν παταγωδώς σε μία τραγική χρονιά για το τριφύλλι από κάθε άποψη…  

Κακή εμφάνιση για τους ηττημένους, χωρίς φάσεις, χωρίς βοήθειες από τον πάγκο, χωρίς… νεύρο για την πρόκριση, με πολλούς παίκτες «εκτός» και με συνολική εικόνα που τους έδωσε αυτό που… άξιζαν.

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα 0-0 “ανάγκασε” τις δύο ομάδες να μπουν επιφυλακτικά στο γήπεδο, έχοντας βασικό μέλημα τη διατήρηση της συνοχής τους και τις όσο το δυνατόν λιγότερες απειλές προς τις εστίες τους.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο πρώτο 25λεπτο, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δίχως να μπορέσει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, με την απουσία του Μπεργκ (που κράτησε στον πάγκο ο Στραματσόνι για να τον ρίξει στη διάρκεια του ματς) να είναι εξώφθαλμη. Πέραν κάποιων εμπνεύσεων του Βιγιαφάνιες οι “πράσινοι” δεν είχαν τις εμπνεύσεις για να προσεγγίσουν σωστά την αντίπαλη περιοχή και η πρώτη τους καλή στιγμή δημιουργήθηκε στο 25′ μετά από πάσα του “Βίγια” προς τον Κλωναρίδη που από πλάγια δεξιά μπήκε στην περιοχή αλλά η σέντρα που επιχείρησε αποκρούστηκε σε κόρνερ. 

Από το συγκεκριμένο χρονικό σημείο και ύστερα ο Ατρόμητος ανέβασε την πίεση ψηλότερα και δυσκόλεψε την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχε δύο καλές στιγμές, μία στο 43′ με την προβολή του Λαζαρίδη που μπλόκαρε ο Στιλ και μία στο 45′ με το γύρισμα του Λε Ταλέκ στο κόρνερ του Ούμπιντες που αποκρούστηκε στη μικρή περιοχή. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 57′ όταν ο Εσιέν έβγαλε σέντρα αλλά η κεφαλιά του Κλωναρίδη ήταν άψυχη πάνω στον Μπάρκα, ενώ στο 63′ η σέντρα του Πράνιτς πέρασε απ’ όλους όμως το σουτ του Κλωναρίδη κόντραρε και πέρασε κόρνερ. 

Ο Ατρόμητος ωστόσο ήταν αυτός που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 65′ με εξαιρετικό μονοκόμματο σουτ του Στόιτσεφ στην απέναντι γωνία από σέντρα του Κιβρακίδη (1-0). 

Η παρουσία του Μπεργκ θα περίμενε κανείς να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στον Παναθηναϊκό, ωστόσο το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή ήταν μεγάλο και ως εκ τούτου η μπάλα δεν έφτανε στην επίθεση, με τον Ατρόμητο να αμύνεται σωστά στο δικό του μισό και να κλείνει τους διαδρόμους. 

Στο 83′ μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 όταν από σέντρα του Ούμπιντες, ο Λε Ταλέκ έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Στιλ έδιωξε σε κόρνερ, η εκτέλεση του οποίου δημιούργησε αναστάτωση στην “πράσινη” άμυνα με τον Μέστο να απομακρύνει προ της γραμμής. Στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός τα έπαιξε όλα για όλα, αλλά το σουτ του Βλαχοδήμου στο 92′ πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια.

Διαιτητής: Χ. Μήτσιος (Ηπείρου).

Ατρόμητος (Τ. Δέλλας): Μπάρκας- Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο- Κεϊτά, Ούμπιντες,- Μπρίτο (82′ Ουσέρο), Σουμπίνιο (69′ Ματέι), Στόιτσεφ- Λε Ταλέκ (91′ Παπαδόπουλος).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ -Μέστο, Μολέντο, Τελάντερ, Πράνιτς- Εσιέν (91′ Λαγός), Λουντ (75′ Βλαχοδήμος)- Καλτσάς (64′ Μπεργκ), Αμπεϊντ, Βιγιαφάνιες- Κλωναρίδης.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.