ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Με δώρο του Μπαρόχα στον Ηρακλή η ΑΕΚ πέταξε δύο βαθμούς (1-1) στην πισίνα του Καυταντζογλείου

Με δώρο του Μπαρόχα στον Ηρακλή η ΑΕΚ πέταξε δύο βαθμούς (1-1) στην πισίνα του Καυταντζογλείου

Ισόπαλοι 1-1 ήρθαν στην… πισίνα του Καυτανζογλείου Ηρακλής και ΑΕΚ. Σε ένα ματς, που οι παίκτες έδειξαν τις ικανότητές τους και στο κολύμπι, η Ένωση έχασε ευκαιρία να φύγει με τη νίκη και ο Γηραιός εκμεταλλευόμενος την «γκέλα» του Μπαρόχα έσωσε τον βαθμό. 

Δεν γινόταν να παιχτεί ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο. Η μπάλα κόλλαγε σε πολλά σημεία του γηπέδου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και οι δύο ομάδες το έριξαν στα γεμίσματα. Δεν δόθηκε πέναλτι στην Ένωση στο 11’, σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Βέλλιου στον Άρθο στην περιοχή. 

Κάπως καλύτερη ήταν η κατάσταση στο δεύτερο. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με κοντινή κεφαλιά του Πέκχαρτ (74’), όμως η χαρά της κράτησε μόλις έξι λεπτά καθώς ο Ζιάμπαρης είδε την αδύναμη προβολή του να περνάει μέσα απ’ τα χέρια του Μπαρόχα (80’). Δεν δόθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Βάρκγας στο 51’.

Καλοί και στο… κολύμπι αποδείχτηκαν οι παίκτες της ΑΕΚ και του Ηρακλή στο ξεκίνημα του ματς στο Καυταντζόγλειο. Το τερέν ήταν σε τραγική κατάσταση και οι δύο ομάδες, βλέποντας την μπάλα να κολλάει σε πολλά σημεία, αναγκάστηκαν να παίξουν με μακρινές μπαλιές. Μέσα στις πολλές αναμπουμπούλες που δημιουργήθηκαν, η Ένωση φωνάζει για δικαιολογημένα για πέναλτι στον Άρθο, έπειτα από μαρκάρισμα του Βέλλιου στο 11’, σε μια αρκετά δύσκολη φάση για διαιτητή και βοηθό. Όσο για φάσεις, ήρθαν ελάχιστες από μακρινά σουτ, αφού κανείς δεν μπόρεσε να μπει με προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. 

Με τα σκληρά μαρκαρίσματα να συνεχίζονται και να συνοδεύονται από αρκετές βουτιές σε μπόλικα σημεία τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο. Οι κιτρινόμαυροι προσπαθούσαν με τον Βάργκας να φέρουν την μπάλα στην περιοχή, όμως δεν έβρισκαν λύση στην τελική πάσα. Απ’ την πλευρά του, ο Γηραιός περίμενε το λάθος στην αντίπαλη άμυνα, όμως η πίεση μόνο από τον Βέλλιο δεν έφερε αποτελέσματα. Το ημίχρονο έληξε φυσιολογικά σκορ, αφού αντικειμενικά δεν γινόταν να παιχτεί ποδόσφαιρο. 

Με τον Ηρακλή να αγγίζει το γκολ, αλλά την λάσπη (κόλλησε η μπάλα) και τον Μπαρόχα να σώζουν την ΑΕΚ, ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. Τα νεύρα από τα δυνατά μαρκαρίσματα συνεχίζονταν και θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει στην αποβολή του Βάργκας, όμως ο Σπάθας του χαρίστηκε, αφού θα μπορούσε με ευκολία να του δείξει κόκκινη κάρτα. Ο «Γηραιός» έδειχνε να πατάει καλύτερα, ευνοούμενος ίσως και απ’ ότι η μεριά που έκανε επίθεση έδειχνε σε καλύτερη κατάσταση, μέσα στο γενικότερο χάλι του γηπέδου. 

Ο Πογέτ γύρισε το σύστημα σε 3-5-2 και η Ένωση, που δεν είχε μεγάλη ευκαιρία το έριξε στα σουτ. Σταδιακά, μπόρεσε να πλησιάσει την περιοχή του Περνίς κι έκανε τη ζημιά με κοντινή κεφαλιά του Πέκχαρτ στο 74’. Μετά το γκολ η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει μέτρα και οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα αφήνοντας όλο το γήπεδο στην διάθεση της ομάδας του Παπαδόπουλου. Μια-δυο-τρεις και τα γεμίσματα στην περιοχή του Μπαρόχα έφεραν αποτελέσματα, όταν ο Βενεζουελάνος «έπνιξε» άτσαλη προβολή του Ζιαμπάρη (80’). Από εκεί και πέρα αν κάποια ομάδα έδειχνε πιο κοντά και σε δεύτερο γκολ ήταν ο Ηρακλής. Τα γεμίσματα και ο Βέλλιος αναστάτωναν την άμυνα της Ένωσης, όμως το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σπάθα.

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Μοντέιρο (82’ Λουκίνας), Μπουλούτ (60’ Περόνε), Ρομάνο (60’ Λεοζίνιο), Βέλλιος 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα (65’ Λαμπρόπουλος), Βάργκας (58’ Τζιμπούρ), Πέκχαρτ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.