ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Όρθιος ο ΠΑΟΚ 2-2 στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό αν και βρέθηκε να χάνει 2-0

Όρθιος ο ΠΑΟΚ 2-2 στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό αν και βρέθηκε να χάνει 2-0

Xωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Λεωφόρου (2-2) με τον Παναθηναϊκό να αναδεικνύεται σε ιδανικό αυτόχειρα και τον ΠΑΟΚ να γυρίζει το εις βάρος του 2-0 σε 2-2 και να δείχνει χαρακτήρα μεγάλης ομάδας παρά τα προβλήματά του.

Οι “πράσινοι” ναι μεν σκόραραν δύο φορές αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν για πέμπτο συνεχόμενο ματς μέσα στη Λεωφόρο, ενώ ο “δικέφαλος” έδειξε σημάδια ζωής σε μία δύσκολη χρονική. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο πολύ δυνατά και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό (46”) έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Μπεργκ τροφοδότησε τον Βλαχοδήμο αριστερά και αυτός έδωσε ξανά στο Σουηδό το σουτ του οποίου βρήκε στον Χατζηισαϊα και πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα απ’ το κάθετο δοκάρι.

 Στο 10′ ωστόσο οι δύο παίκτες του “τριφυλλιού” συνεργάστηκαν ακόμα καλύτερα, με τον Βλαχοδήμο να σερβίρει ιδανικά με κάθετη πάσα στον Μπεργκ που κοντρόλαρε με το δεξί και πλάσαρε στα δίχτυα με το αριστερό, ανοίγοντας το σκορ (1-0).

 Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση στη μεσαία γραμμή και με την πάροδο του χρόνου να κυκλοφορήσει καλύτερα τη μπάλα με το δίδυμο Χαρίση-Τσίμιροτ να κάνει καλή δουλειά στον άξονα της μεσαίας γραμμής, δίχως ωστόσο να φτάσει με αξιώσει στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ενα μακρινό σουτ του Τσίμιροτ στο 12′ πέρασε άουτ, όπως και η πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα στο 18′, ενώ στο 37′ η σέντρα του Λέοβατς απ’ τα πλάγια ήταν εύκολη λεία για τον Στιλ που δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα.

 Ο Παναθηναϊκός έδωσε γήπεδο στον ΠΑΟΚ αντί να συνεχίσει την πίεση ψηλά αλλά διατήρησε τη συνοχή των γραμμών του παρότι η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής (Λαγός, Αμπεϊντ, Λουντ) δυσκολεύονταν στο κράτημα της μπάλας και στη σωστή ανάπτυξη του παιχνιδιού. Όποτε ωστόσο η μπάλα έφτανε στον Μπεργκ (πρωτίστως) αλλά και στον Βλαχοδήμο (δευτερευόντως) το “τριφύλλι” υπήρξε απειλητικό, ενώ στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ επέμενε να αναπτύσσεται από τη δεξιά του πλευρά (με Κίτσιου και Μυστακίδη) στην πλειονότητα των περιπτώσεων δίχως ουσία.

 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματά του με μία σεμιναριακή αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Πράνιτς ο οποίος έδωσε στον Βλαχοδήμο και αυτός με τη σειρά του έβγαλε με υποδειγματική κάθετη πάσα τον Καλτσά τετ α τετ με τον Βελλίδη (51′) και ο τελευταίος “έγραψε” το 2-0.

 Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε εντούτοις άμεσα και στο 55′ από τη μπαλιά του Τζαβέλλα που πέρασε απ’ τον Πράνιτς ο Κίτσιου πλάσαρε αλλά ο Στιλ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Και στην εξέλιξη της φάσης ο Τσίμιροτ με φανταστικό βολέ στην κίνηση από διώξιμο του Κουτρουμπή πέτυχε το γκολ της χρονιάς, μειώνοντας στο 56′ σε 2-1.

 Ο “δικέφαλος” μάλιστα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 67′ σε 2-2 μετά από σέντρα του Λέοβατς και πάσα του Μυστακίδη προς τον Πέλκα που με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Θεσπωτίας).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Λαγός, Λουντ, Αμπέντ (76’ Μαμούτε), Βλαχοδήμος (58’ Εβαντζελίστα), Καλτσάς (59’ Κλωναρίδης), Μπεργκ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Τζαβέλλας, Χατζηισαΐας, Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Λέοβατς (79’ Κοροβέσης), Κίτσιου, Πέλκας, Μακ, Μυστακίδης (83’ Αντώνης)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.